• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PIDALARodina bez tatínka nebo bez maminky, prostě sólorodičovství
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Nechcete někdo za odvoz z Petřin? ev. centrum

    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    EUCHENIE: jsem psala včera, a teda ještě jsem se taky opožděně přihlásila.) dík za tip
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE: Poslední 3 volná místa.
    Termíny setkání: 3., 10., 17., 24. a 31. října 2016, vždy od 16:30 do 18:00
    Místo: APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, V Luhu 6, Praha 4 - Nusle

    Reg. formulář po rozkliknutí toho odkazu v příspěvku o jedno níž, dolejš
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    SPRÁVNÁ KOMUNIKACE VÁM OTEVŘE NOVÉ MOŽNOSTI
    Srdečně zveme na bezplatný kurz pro sólo rodiče o výchově a komunikaci.
    Být rodičem je krásný, ale náročný úkol, obvzlašť, když jste na to sami. Ale děti také čelí obtížným situacím každý den a je na nás, abychom je naučili se s nimi vypořádat.
    Komunikace ovlivňuje v našem životě víc, než si uvědomujeme.
    Někdy nevědomky toho, s kým mluvíme srovnáváme, ponižujeme nebo jednoduše mu nedáváme najevo, že ho bereme vážně. Jindy zase máme pocit, že jsme všechno sdělili jasně a nechápeme, proč tomu ten druhý nerozumí.
    Nový kurz Aperia - CO DOKÁŽU SÁM vám pomůže se podobných "zlozvyků" zbavit.
    Uvidíte, jak moc dokáže způsob vaší komunikace ovlivnit.
    Přijďte se podívat.
    Během 5 tematických setkání se dozvíte, jak posilovat schopnost dětí zvládat těžké či komplikované situace. Cílem je poskytnout rodičům konkrétní praktické dovednosti a strategie, které mohou využít nejen při výchově dětí.

    co dokážu sám
    LITROP
    LITROP --- ---
    a proto maminky nechce se vám zajít někam s detma a poznat nové zname
    LITROP
    LITROP --- ---
    PIDALA: jj stačí zabydlet dodávku s detma 3 a 5 jsme v ní strávili skoro celé prázdniny
    NYA
    NYA --- ---
    PIDALA: jojo, to si v brzké době plánuju pořídit :) protože hodně různě jezdíme za lidma, tak aby měl malej vždycky stejnou postýlku. a pro mě to bude taky pohodlný.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Nutně potřebuji obytné auto! To je prostě geniální řešení na jakékoliv akce a výlety s dětmi, když nemáte hlídání. Měla jsme teď na víkend půjčené obytné auto (v podobném stylu https://www.sauto.cz/obytne/detail/ford/ostatni/16936364?goFrom=list) a vyrazila jsem s dcerou na svatbu přátel. No prostě pohádka. Hlídání jsem neměla, ale nemusela jsem utíkat dřív, protože v patřičnou hodinu jsem ji uložila do postele v autě, každou hodinku na ni nakoukla, když na mě padla únava, prostě jsem zalezla k ní.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Hele než to budu nabízet jinde, neměl by někdo zájem za odvoz:

    patrovou postel se skluzavkou? Je kapánek vytuněná, klouzačka není z té strany jak je žebřík, ale do prostoru za postelí (kdyby byl zájem pošlu foto). Je potřeba, protože to už bylo několikrát rozebírané, při dalším sestavení to alespon ze dvou stran pořádně sešroubovat. Přeci jen jak se na tom pár let skákalo, tak je už kapánek rozvrzaná.
    žádná ikea, je to toto. http://www.rothwell.cz/Detska-patrova-postel-Gabi-se-skluzavkou
    za odvoz a popřípadě ovoce, nebo pastelky pro dítě potěší.
    prahy 10. bez madrace.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PIDALA: Takhle skončila moje bejvalá přítelkyně, její matka jí, její sestru a jejího otce opustila když bylli malý - našla si jinýho a totální utnutí - tahle rodina pro ní přestala existovat.

    Asi láska :)

    Já teda jak se tu už píše, to nechápu ani u chlapů, ale tady bych očekával větší, jak to říct, "chemickou reakci"

    PIDALA
    PIDALA --- ---
    NOFNAK: :D Ona by ji zvládala docela v pohodě. Líbí se jí tam, jsou tam děti, spousta hraček, zajímavých věcí... ale učitelky to nezvládají s ní. Špatně se zapojuje do společných aktivit, spíš vůbec než špatně. Těžko přijímá režim... za ten první rok co ve školce byla, se v podstatě celá školka přizpůsobila postupně jí... ze začátku to vypadalo, že ji rovnou vyloučí, ale ví že jsem s ní sama a prostě musím chodit do práce a tak se hecli, já začala rovnou řešit specialisty a od září má dcerka přiděleného asistenta, tak to snad bude lepší. Ten první rok byl pro učitelky asi dost náročný, no... denně jsem tam chodila s hrůzou, co si zase vyslechnu, občas jsem odcházela s pláčem.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    PIDALA: To je neskutečný. Jak zvládá školku?
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    DZANDIS:
    KOPRETKA: Tři roky a osm měsíců.. dobře se mi to počítá, narodila se na Silvestra 2012 :)
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    PIDALA: kolik ji je?
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    PIDALA: Plně ti rozumím, jediné za co jsem se celé těhu modlila, bylo aby byla v pořádku. když sem začla cítit že mi něco chybí, rozhodovala jsem se mezi třetí kočkou a dítětem a vyhrálo dítě už jenom z toho důvodu, že za pár let tu bude kdosi, kdo mi bude odpovídat, popřípadě pomůže, budu se mu moc vypovídat, když mě bude něco trápit. Vůbec jsem si možnost, že by to tak nemuselo být nepřipouštěla, i když vím, že to je prostě o náhodě.
    Proto tu její hyper beru tak, že je prostě celá maminka. Akorát mě tu moji paličatost srazili v Košumberku, kde jsem jako malá byla dva roky.
    Jak staré máš dítě?
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    KOPRETKA: No jo no, když já se prostě nemůžu zbavit té závisti, že jiné děti aspoň vnímají co jim kdo říká. Já chápu, že třeba taky neposlouchají, ale aspoň něco je možné, když nic jiného, tak ten výprask jak říkáš... ale na ni nezabírá ani to. Prostě to tak nemá nastavené v hlavě. Autistické myšlení je prostě úplně jinde a běžné postupy jsou více méně k ničemu. Teď přeci jen mám pocit, že se trochu zlepšuje. Že přeci jen občas něco vnímá. A začala opakovat (!!!!!), sice ne zatím tak úplně řeč, ale začala napodobovat to co vidí na obrázku nebo v pohádce, občas jen tak na random zopakuje nějaké slovo, jako by si to pro sebe zkoušela, ale pořád je to spíš test a slova prostě nepoužívá.
    Ale jinak s tebou soucítím, bez těch babiček nebo jiných lidí co pomůžou občas pohlídat je to prostě masakr. S prací tě taky naprosto chápu. Těžce bojuji mezi plným úvazkem a dostatkem financí a minimálním časem na sebe i dcerku a částečným úvazkem, omezením příjmu s větším klidem. Popravdě, taky nemám daleko do toho raději oželet peníze...
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    PIDALA: jsi pospala můj život, akorát já ji mám takovou kapánek hyperaktiv. takže právě že nákup v klidu není už jenom kůli tomu, že na mě pořád mluví, na něco se ptá, takže i když mám seznam věcí co koupit, většinou je toho polovina. na scény typu chci tohle jsem kdysi dávno zavedla výprask(páč co nákup to scéna, ač jsme se před tím dohodli, je paličák) a hle po pár pleskancích už to nezkouší vůbec. prostě řeknu ne, dnes ne(důvod proč ne) a je to. jen jí teda ještě doučit, že když vybírám u mléčných výrobků, nemůže zmizet někam jinám.. pák místo nakupování hledám dítě v obchodě, proto taktéž praktikuji večerku u baráku.
    Naštěstí se to vstupem do školy dost zlepšilo, respektive, posílám jí dokupovat věci co jsem zapomněla sama. Poprvé šla pro sýr ve čtyřech letech(ale to bylo ještě když jsme bydleli na vesnici), ted si sepisuje seznamy sama a baví jí to. protože může různě počítat, odčítat a tak, a to jí fakt baví. plus může za odměnu něco sladkého do tří kaček(když jde 5x, tak jen jednou)

    Jinak já poslední hlídání měla tu díky id LITROP který Emku pohlídal a já mohla hezky v klidu pracovat. -)

    NOFNAK: když chodila do školky, tak to ještě šlo.
    S nástupem do školy, bez babiček, bez možnosti někomu zaplatit(není navíc), jsem začala tak padat na hubu v režimu, ráno v 5 vstát, udělat takovej ten drobnej úklid(vyprat at se může večer pověsit, popřípadě setřít, umýt nádobí atd., pak vypakovat dítě na 7 do školy, odjet do práce, v půl šestý vyzvednout dítě ze školy, cestou z práce se stavit ve večerce nakoupit, uvařit večeři(chce mít každý večer teplé jídlo), napsat úkoly, když to dobře šlo, tak byla v 8 v posteli, když protahovala tak kolikrát i v půl desátý, než dala pokoj.
    Pak jelikož jsem měla ještě vedlejšák, tak tak do půlnoci pracovat. V dubnu jsem dala výpověd z práce, páč prostě už to fakt dál nešlo, začala jsem šedivět, po ránu blila a takhle neštastná jsem ještě nebyla. Dělám ted na sebe, je to začátek tak zatím žádná sláva, ale za to že trávím celé prázdniny s dítětem a jsem bez stresu - k nezaplacení!
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    PIDALA: jsou zenske ktere deti odkladaji, nebo je dokonce i zabiji. je to smutne ale je to tak. kdyz matka nejevi o deti zajem neco neni v poradku.
    LITROP
    LITROP --- ---
    EUCHENIE: 3 a 5 ja to beru celkem striktne jak vemou treti vec tak vracim vsechno a nemaj nic ale taky se to naucili az na ponekolikate
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LITROP: kolik je dětem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam