• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PIKO23Hudební zákulisí (historky,zajímavosti,kultovní fotky a fórky z hudebního prostředí)
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    CITÁT: Hehe to je trefný :D
    "Jsem pořád víc znechucenej z toho, kdo jsou Guns N´Roses. Je tam Dizzy a Izzy a Lizzy a Tizzy, Gilby a Giddy... do prčic, na jevišti žesťová sekce, dvě zpívající holky, dva klávesáci, pilot, basketbalovej kapitán, několik automechaniků..."
    - Roddy Bottum (Faith No More)
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FÓR:


    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    HISTORIE:
    Sedmnáctiletý Mick Taylor při svém prvním setkání s Johnem Mayallem v roce 1966. Téhož roku se přidal k jeho kapele John Mayall and the Bluesbreakers, kde působil do roku 1969. Taylor pak hrál s Rolling Stones mezi lety 1969 a 1974.



    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    ZAJÍMAVOST:
    Lemmyho "hvězda" na hollywoodském chodníku slávy :D

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    HISTORKY:
    Mám tu zase pár výživných historek od Ala Jourgensena z Ministry.

    Lemmyho jsem potkal hodněkrát, ale tohle je jedna z pěti nejvíc cool věcí na světě. V roce 1995, po vystoupení Motorhead v Austinu, jsem se vrátil do autobusu a potkal jsem tam (tehdejšího kytaristu Michaela) Wurzela (Burstona) a pár dalších lidí. Zeptal jsem se jich: „Kde je Lemmy?“ Jenom ukázali směrem do zadní části autobusu. Zaklepal jsem. Žádná odpověď. Otevřel jsem proto dveře a za nima jsem našel Lemmyho oblečenýho kompletně v gestapáckym mundůru, jak bičíkem dává výprask nějaký nahý kočce. Očividně si to užívala. Omluvil jsem se a zavřel za sebou dveře. Jediným důvodem, proč jsem se do autobusu vracel, bylo, abych mu přinesl kolu. Měl jsem jednu zrovna u sebe a napadlo mě, že by na ni mohl mít chuť. Vrátil jsem se potom aspoň ke zbytku kapely a řekl: „No, vypadá to, že má Lemmy dost napilno. Mám tady pro vás kolu, kluci.“ Jejich odpověď: „Táhni do hajzlu!“ s dovětkem o tom, že jsem pozér. A pak vytáhli gigantickej pytel perníku. Řekli mi, že kola je pro sráče.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Já a Mikey jsme někdy v polovině devadesátých let jeli dodávkou do Chicaga, abychom tam vyzvedli nahrávky Ministry. Tam jsme dojeli v pohodě, pásky jsme vyzvedli a pár dní jsme ještě ve městě zevlovali před cestou domů. V řízení jsme se střídali a oba jsme byli úplně vyfluslí, ale až do St. Lous jsme to zvládli bez problémů. Zrovna řídil Mikey a jeli jsme natankovat, jenže Mikey to napral hned do prvního stojanu. Ten se rozletěl na kusy a začal hořet. Všude kolem byl benzín, tak říkám: „Jeď kurva vodsud!“ Zašlápnul pedál, jak to šlo. Byli jsme asi deset sekund od toho, aby se z nás stalo barbecue. Jenom jsme se dívali zadním sklem na to, jak za námi šlehají plameny. Zapálil tím v podstatě celou pumpu, ale pořád jsme potřebovali benzín. Museli jsme teda jet na další. Mikeyho jsem posadil na spolujezdce a u další jsem zaparkoval už docela hezky.


    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    CITÁT:
    "Než abych nějakou kytaru, byť sebelevnější, rozbil, raději ji někomu dám."
    - John McLaughlin

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    ZAJÍMAVOST:
    Takhle vypadá domácí studio kytaristy Johna Fruscianta, kterého většina z vás bude nejspíš znát především z fungování v Red Hot Chili Peppers, ovšem má i celkem obsáhlou a poměrně zajímavou sólovou tvorbu.

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    KULT: Yuriy Moshechkov (Klinika) (https://www.youtube.com/watch?v=3W6UHOTptC4 )
    "Pavlik ku zděctva štakalu maja....!"
    Zrovna koukám že kytarista Vadim Kotelnikov tu již bohužel s námi od roku 2014 není...


    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FÓR:


    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    HISTORIE:
    Hendrix natáčí Joplinku, Winterland Ballroom, San Francisco 1968.

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    ZAJÍMAVOST:
    Prvním německy zpívajícím umělcem, jenž se dostal na první místo americké hitparády byl rakouský zpěvák Falco v roce 1986 s písní Rock Me Amadeus.
    Ještě bych vám doporučil biografický snímek Falco z roku 2008.

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    CITÁT:
    "Já nemám problémy s drogama, já mám problémy s policií..."
    - Keith Richards
    (zleva: Clapton, Berry, Richards)

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FÓR:


    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    PONCIK:
    Ano, je to on :)


    PONCIK
    PONCIK --- ---
    PIKO23: Tak jestli je to LEMMY - MOTORHEAD, TAK TEN UŽ SI OBJEDNÁVÁ JEN NĚJAKÝ KINDER VEJCE S PEKELNÝMA HRAČKAMA .). A VYKLIDNĚNEJ JE AŽ ZA HROB. Sorry za velký písmo.
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    NEVŠEDNÍ POŽADAVKY HUDEBNÍKŮ II:
    Zase po nějaké době tu máme perličky z riderů. Už jich mám tolik že jich budu moct dávat ne 9 ale rovnou 10!

    MARIAH CAREY: 20 bílých koťátek, 100 bílých holubic. Na přejezd jedině vůz značky Rolls Royce a ještě ochranku skládající se minimálně z 80ti členů.

    QUEEN: Velkou šatnu aby se do ní vešel i velký bazén pro pořádání zápasů v bahně.

    FAITH NO MORE: Čisté ponožky a vajíčka Kinder Surprise.

    AC/DC: Kyslíkové bomby a připraveného chiropraktika, vše pro Anguse Younga. Mimochodem byl jsem na nich v roce 2008 a musím říct že takhle vyvádět v kuse 2 hodiny jako on a přitom ještě hrát by nedovedla zdaleka ani většina o dost mladších hudebníků.

    LADY GAGA: Malý talířek nezapáchajícího sýra na ledu.

    LEMMY: Několik vajíček Kinder Surprise (jelikož ho skládání hraček uklidňuje a může se tak při vystoupení lépe koncentrovat). Kdo měl někdy peří zajisté pochopí.

    MARILYN MANSON: Gumové medvídky (pouze značky Haribo Gold), litr 2% mléka, dvě láhve absinthu a půl kila čokoládových bonbonů.

    BILLY IDOL: Jednu velkou krabičku náhražky másla značky I can´t Believe it´s not Butter!, speciální sušenky Pepperidge Farms Soft Baked Nantucket Chocolate Chip Cookies.

    EDDIE VAN HALEN: Osm druhů tequily (na hotelový pokoj).

    JEFF BECK: Obyčejnou vodu, rýžové chlebíčky a misku řecké pomazánky z cizrny a česneku.
    A tomuhle se říká kontrast. :D
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    HISTORKY A POVÍDÁNÍ:
    Jeff Beck o svém vztahu k hudbě, kytarách a především Stratocasteru:

    „Prvního Stratocastera jsem viděl tuším v devětapadesátým, v nějakým filmu a strašně jsem toužil se na nějakýho opravdickýho podívat a sáhnout si na něj, ale v Anglii jich tenkrát zase tak moc nebylo. A když už jsem někde nějakej viděl, měl jsem nos nalepenej na výloze celý týdny. A na svýho prvního opravdickýho Stratocastera jsem si musel sakra počkat. Prostě jednou za čas někdo přijde se správným vynálezem a tahle kytara je jedním z nich. V téhle kytaře máte všechno co potřebujete, celé spektrum lidských emocí, dají se s tím zahrát všechny tóny, který lidstvo zná.

    Pokaždý, když na tu kytaru koukám, tak si říkám, že je to jenom kus dřeva a pár drátů, kterej mě navíc dostal do spousty malérů, ale pak se podívám kolem sebe a vidím, že díky tý kytaře mám všechny ty materiální věci, který jsem potřeboval. Stálo mě to sice spoustu problémů, rozchodů a tak... moje žena mi jednou povídá: 'Tak buď tahle kytara, nebo já!' A můžete třikrát hádat, která z nich šla. Na tyhle kytary byly zahraný ty nejdůležitější a nejdokonalejší zvuky 20. století a kdyby se stalo, že by Bůh z nějakého důvodu spálil všechny kytary a nechal mi jen jeden starej rozvrzanej křáp, vyrovnal bych se s tím, protože právě s takovou kytarou jsem začínal.

    Když zahraju tu správnou notu, tak mě vůbec nezajímá, jak jsem ji zahrál a proč. Hlavně že tam sedí. Nechci se starat o nějaká hudební pravidla, preferuji svobodu. Chci aby lidi byli naprosto v šoku z toho co jsem jim předvedl, něco co ještě neviděli. To je přesně to, co chci.
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    HISTORIE:
    Robert Plant se svou modrookou kolií Strider. V roce 1970 napsal společně s Pagem píseň Bron-Y-Aur Stomp jenž pojednává o společené procházce po lesích.



    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    PAYAMAN: jistěže slyšel :) tady jde především o to že mam The Doors mezi několika málo kapelama jenž považuju ve svym životě za nejpodstatnější, kdybych se s kýmkoliv z nich potkal tak mu začnu kouřit péro!
    PAYAMAN
    PAYAMAN --- ---
    PIKO23: si asi nikdy neslyšel komplikovanější hudbu, Doors jsou v podstatě obyčejné blues, hlavně pozdější alba
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam