• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    VITI
    VITI --- ---
    LARS_GUNNER: Tak to bych karbon neresil a vzal nejaky overeny hlinik, treba CANNONDALE Caad Optimo 105 2018 a pripadne dokoupil jinaci kolesa.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    VITI: Max 30kKc. Co je důležité, netlačí mě čas.
    JAZ
    JAZ --- ---
    Hodeg se dneska hnusne vysekal pres ty blby nozicky barier, spousta zlomenin :/ https://www.youtube.com/watch?v=_Uqb7nfFrC4
    VITI
    VITI --- ---
    LARS_GUNNER: jaky mas rozpocet?
    LARS_GUNNER: pokud chces max 28-30 plaste, tak gravel nemusis resit
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Další pěkný výsledek Noskové. Dnes 3. na ženské Emilii!
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Ja premyslim nad timhle, ma to jeste celkem silnicni geo (neco jako endurance silnice), ale nacopu se do toho 42 mm plaste. https://www.orbea.com/cz-en/bicycles/road/terra
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    JAZ: Zásadní? Určitě se mi líbí více mít silničku, do které dám pláště 28, 30. Než se prudit s Gravelem.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    BINARY_PARANOIC: Libí se mi CTM Koyuk. Chtělo by to vyzkoušet.
    JAZ
    JAZ --- ---
    LARS_GUNNER: za mě určitě starší karbon, rozdíl proti hliníku je zásadní. Zato co se týká osazení, tak je myslím zbytečný připlácet za ultegru, je úplně stejná jako 105, jen o trochu lehčí, ale ve funkčnosti je nemožné poznat mezi nimi rozdíl.
    Pokud máš teď silničku, tak bych jí za gravel neměnil, všechno by ti najednou trvalo dýl a stálo víc energie :) Jestli ale přecházíš z bajku, pak mi přijde gravel ideální volba. Jen pozor na pneu, vezmi nějaký mírnější vzorek, pokud strávíš většinu času na asfaltu, ať to neměníš po 2000 km :)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    LARS_GUNNER: ono je také otázkou, co je ten který „gravel bike“ zač :) Některé jsou blíže klasickým silničkám, jiné cyklokroskám a další jsou zase takové…devadesátkové horáky s berany.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    koupil bych si silnici kam se vlezou sirsi kola :-)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    LARS_GUNNER: Řeším teď přesně to samé, jestli jít do silnice nebo do gravelu s dvěma sadama kol.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    Nadešel čas pro nové kolo. První rozhodnutí se bude týkat gravel/silnice. Přece jen, nájezdy už nejsou takové a dávám přednost vrchům po druhotřídkách před provozem. Kdybych se ale rozhod pro čistou silnici, tak mám dvě možnosti při cenovce, kterou za to chci dát. Buď koupím nový hliník na 105. Nebo bazarový karbon, ty kola jsou. Nevím, jestli je v tom riziko, kupovat karbon na bazáči. A taky, jestli ten rozdíl stojí oproti hliníku za to.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    WYMA: darebaku zimu bez snehu na vas :D
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MAESTRO_007: já na to ještě znova koukal a bylo to primárně od Frantíků přetaktizovaný. na konci už ne, ale v tom momentě okolo 35 km kdy únik získal rozhodující náskok tam Frantíci svěsili nohy a koukali po Belgičanech kteří tam stejně jako Francouzi byli ve čtyřech, takhle tam za několik minut najel únik desítky sekund než to převzal Lampaert, ale nikdo další se k němu nepřidal. Lampaert v rozhovoru na sporze říká, že na to měli, ale pokud ostatní země nechtěly spolupracovat tak nemělo smysl se tam honit a přitáhnout si lepší spurtery s sebou, Wellens říká, že nohy na to měl, ale taky to svádí na to že se nikdo k belgičanům nepřidal.


    000mata

    WYMA
    WYMA --- ---
    BADHORSE: no a mate snad?? :D
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    me to osobne dost nasralo ze zrovna na MS se to pocasi zhorsilo protoze jsem presne ocekaval ten svetovy feedback..ze v UK nic jineho nez chcanec a kosu nemame.... :/ to me osobne dost mrzi
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    JAZ: já se na to díval snad 10 X....ze záznamu. Podle mně velkou roli hrálo "britské počasí"..poryvy větru, kluzký, povrch, zima, chlad,..jezdec když takhle odjede na "belgické klasice", tak to většinou dotáhne, jsou trénovaní na tyhle délky...byli kolektivně zavaření všichni, jak tu někdo psal a to nahrávalo těm vepředu...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LARS_GUNNER: Mám s tím osobní zkušenost. Sacharidy se dají omezit. záleží na úrovni na jaké jezdíš (hobby, profi). Low carb se prostě dá, ale nesmíš sjet úplně do ketózy.
    JAZ
    JAZ --- ---
    MAESTRO_007: bylo mi MvdP líto, ale na druhou stranu jsem rád, že se tyhle věci stávají... to jak padl on v neděli nebo třeba Yates loni na Giru je nejlepší důkaz toho, jak je cyklistika čistá, nazobaným lidem by se nic takového stát nemohlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam