• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Jste hrozní šulini, v nejlepším smyslu slova. Bych se posral z takovýho hanku.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    2 pěkná videa - Pražské boudy
    Krakonošův cyklomaraton 2020 - GoPro
    http://www.youtube.com/watch?v=296WxO1mvs4


    A cíl
    Krakonošův cyklomaraton 2020 - GoPro2
    http://www.youtube.com/watch?v=69LIAkHZ54Y
    VITI
    VITI --- ---
    JONAS3: ja jsem zpetne vlastne taky nadseny, ackoli rano jsem se omlouval kolu a premyslel, zda nedelam nejakou picovinu. Po vyjeti z campu jsem hned nabral par louzi a behem minuty se dostal na provozni vlhkost. Startoval jsem nekde na konci, coz byla mozna takticka chyba, protoze na rovinkach pod prvni kopec jsme sice jeli pekna 10+ skupina, ale sami plasaci co se predvadeli a jak na ne prisla rada tak za to vzali nacez zacali zpomalovat :-) radsi jsem si udelal paralelni skupinu vedle a jel si tempo na Romanka. Z vyjezdu na Upu si nic nepamatuju, pres bryle sem nic nevidel, bez nich to nebylo o moc lepsi, asi taky chyba, ze sem nevzal cocky. Dolu to bylo peklo, dostal jsem se mezi auta, jel prakticky poslepu cely na brzdach.
    Dole uz to slo, kupodivu i ty nejvetsi stojky na druhy kopec sem si uzival bez krizi a jel si v klidu svoje. Nejdelsi sjezd za Peci vylozene parada, byl jsem sam, uz jsem videl a mohl jsem to pustit. Dojel jsem tam sjel par lidi a jednoho kluka se kterym jsme to strojove dojeli az do konce, porad jsme byli 3-4 kusy a vsichni jeli tempo, super, presny opak skupin po startu.
    Prekvapilo mne jak byla trat profi zabezpecena, uplne sem se stydel, ze tam kvuli nam co jedem hodinu za balikem, musi hasici moknout ;-)
    Zpetne teda nechapu jak sme mohli pred lety ujet Krale Sumavy, kdyz bylo stejne mokro, trasa 2* delsi a teplota lehce nad 0? Sobotu zachranilo, ze i v tech nejdelsich sjezdech bylo teplo.

    Celkove teda prima akce, velka skoda, ze se nejelo Posko, Krakonose sem nikdy predtim nejel, ale co si pamatuju z Krale Krkonos, tak nejhezci vyjezdy byly na Polske strane. Takhle je to zavodne top, ale z meho turistickeho hlediska je Sumava, Beskyd nebo ZKV o tridu zajimavejsi akce.

    Jinak pitome je, ze pokud dobre koukam, tak dalsi podobny akce uz jsou letos jen na druhym konci republiky.
    JAZ
    JAZ --- ---
    JONAS3: máš správný morál a cyklistický srdce, to je v takovémhle bordelu víc než watty na kila :) na Pomezkách jsem v tom fičáku fakt trpěl, až výjezd na Pražskou mě zase nakopl a začalo mě to bavit.
    MISO: protože jsem si při té hubě roztrhl bundu, trencle i návleky na tretry, tak za mě 12 :)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Za sebe musím říct, že jsem nadšený. Na to, ak nemám rád déšť, tak se zase potvrdilo, že mi to v takových podmínkách jede nejlíp. Nikdy bych nečekal, se svými 83 kg na 175 cm, že do kopce pojedu a kolem mě se budou dozadu míhat lidi, kteří mi ani nezalepí. Takové nechutné horské blechy, hubeňouři :D Nahoru na Pomezky mi dal JAZ jen 1:30!!!
    Super byl start s eliťákama, protože se nenakoplo tempo jak u dementů, a jelo se normálně pod první kopec, kde to teda slušně vyselektovali.
    Dokonce jsem si užíval i to počasí nahoře, kde padaly větve, vítr si s námi pohazoval, kdy místy bylo na cestě tolik vody, že se v dolní úvrati nabírala voda do treter přímo (což bylo teda úplně fuk). Takže za mě tedy MISO 11 z 10 :D.

    A kotouče? Za celou dobu jsem viděl jen jeden, co chvíli skřípal, než mu ten šutr vyletěl. Co jsem ale taky viděl, jak na tom byli líp ve sjezdu a taky to, že z naší závěrečné 4 členné skupiny jsem měl jediný ráfkové, což mě v tom závěrečném padáku do ostré pravé 500 m diskvalifikovalo ze souboje. A taky, že mi to sežralo špalky tak, že se mi pravá páka při brždění v cíli opírala o řidítka. Řekl bych, že na kotoučích už byla víc než půlka balíku.

    Nakonec z toho byl 37. flek celkem a 10. v kategorii (40-50).
    VITI
    VITI --- ---
    JAZ: tak dobry, zes dopadl jen odrenej a na prilbu. Nas predjela skupina z kratky na prvnim mini-kopci a hned v prvni zatacce se taky jeden slozil, jen tak tak sem se mu vyhnul levou krajnici. Ty hlavni sjezdy uz jsem jel bohudik sam.
    JAZ
    JAZ --- ---
    JONAS3: jo, to je ono! :D tak aspon ze tam ta zatacka opravdu byla a to necekany brzdeni nebylo bezduvodny. Diky za super analyzu, ja budu u pocitace az zitra a z appky to bohuzel vycist neslo. Ta 1:10 je to nejmensi, horsi bylo ze jsem prisel o kontakt s grupou (ta dalnice do Svobody byla za trest), o bidon se 60g sacharidu, se kterymi jsem pocital, a taky nejvetsi pastorek, takze prazska byla na 36x28, coz nebylo uplne komfortni :) a taky jsem mel az do konce stazenou prdel ze vsech sjezdu, pritom chvili po padu jsem se ve stoupani chytil uplne v klidu se Sisrem, Kankovskym a par dalsima nevrcharema z elitaku a rikal si, ze se s nimi takhle muzu v pohode dlouho vezt, jenze hned ve sjezdu do Trutnova jsem je uplne ztratil, jeli tam jako hovada, to jak v tech podminkach ovladali kolo bylo neuveritelny, jina liga :)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    JAZ: Tak tos moc nevnímal :D Mrkni se k sobě na stravu, čéče ;) Bylo to v místě, kde začínal výjezd do Prkenného dolu, točila se ostrá pravá, ale nebyla vůbec vidět, byla tam vysoká tráva, nový asfalt.
    Nechal jsi tam cca 1:10, a slušně ti vylítly tepy.

    JAZ
    JAZ --- ---
    VITI: jojo, bylo to tak na 20.km, jeste v baliku, nejdriv pohodova situace, jel jsem uplne nalevo u kraje, kdyz najednou v rade prede mnou dva lidi pri brzdeni udelali mysku ze stredu primo prede me... Ja mel na vyber bud to do jednoho z nich narvat, nebo skocit doleva ven z krajnice a zkusit to nejak ustat.. A to se tak uplne nepovedlo :) kazdopadne ubrzdit to fakt neslo, i kdybych mel jeste 10 pokusu to opakovat a zkusit reagovat lip, dopadne to pokazdy stejne.
    JONAS3: ja si nejsem uplne jisty, kde presne to bylo, pamatuju si jen jak jsem rychle nahazoval retez a trochu se profackoval, jestli vnimam, ale jak presne to misto vypadalo mi uplne vypadlo :)
    VITI
    VITI --- ---
    MISO: Mala Upa 10 z 10 :-) od sjezdu to uz bylo lepsi. Dnes jsem se jeste nechal a chytat peknym pocasim v Jilemnici a na Zlatem navrsi zase peklo.
    JAZ: a bylo to brzdama? :-)
    MISO
    MISO --- ---
    A jak moc ste zmokli na skale 1-10? :)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    JAZ: Tak hlavně, že jsi celý. Jinak to místo, kdes lehnul, to byla slušná past, ta zatáčka tam byl tak nějak "navíc" :) Vůbec se nezdála.
    JAZ
    JAZ --- ---
    Ktery blbec tu minuly tyden furt obhajoval rafky a kritizoval kotouce? :)

    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    BATY: Protoze na rozdil od MTB, kde brzdim zasadne prednim, si na silniccce pribrzduju vetsinou zadnim. Ja tomu uzkemu profilu proste neverim :D
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    BATY: tipnul bych to na konstantní přibržďování zadní brzdou při jízdě s kopce. tohle přibržďování dokáže odpálit brzdy překvapivě rychle, kór pokud má sintr destičky, tak to žere kotouče jako sviňa
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    WEWERKA: takhle mi to cca vychazi na mtb, ale tam ty brzdy pouzivam podstatne vic. na silnici aktualne kotouce cca 1.65 zadek, 1.6 predek. je teda fakt ze na silnici vicemene motam ty stejny trasy za humnama furt dokola, zadny hory tu nejsou - udoli maj okolo 200-250mnm, kopce cca 350-450mnm, takze clovek to uz zna a ve vysledku vlastne moc nebrzdi, dovolena v alpach by s tim asi pohnula rychlejc :)
    BATY
    BATY --- ---
    WEWERKA: Jak to, že máš zadní kotouč sjetý dřív než přední?
    Na krosce mám přes 15K a přední kotouč má pořád přes 1,5 a zadní snad i přes 1,6. Ale já moc nebrzdim :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SHITTIE: Taky mam najeto 11kkm a uz jsem musela vzadu menit kotouc, protoze byl sjety pod 1,5 mm. Predni kotouc se tomu hodne blizi. Desticky mam vymenene tusim 3x. Vsechno Ultegra.
    MISO
    MISO --- ---
    JAZ: no vidis to, tak daleko som sa nedostal, dobre vediet
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    JAZ: Ono to bude i tím, že já jezdil downhill, tudíž brzdy byly klíčovej komponent a jsem na ně fest vysazenej.
    Mtb je sice těžší, než silnička, každopádně nebrzdíš jenom kolo, ale i sebe, takže v tom součtu je těch několik kg navíc u mtb imho celkem zanedbatelnejch.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam