• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    BATY
    BATY --- ---
    ONDRAT: Pojistil jsem to 80kg bezpečnostníma dveřma do bytu :)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    Jdu pro radu: Jak na pojištění jízdního kola? Proti krádeži/poškození, má to smysl, máte to, funguje to? Případně u jaké pojišťovny. Děkuju.
    BATY
    BATY --- ---
    JAZ: Moje velikost, tak že bych si to pak půjčil, abych si nemusel řezat do svého kola... :D
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PAN_SPRCHA: imho později začal s dopingem, aby mohl i později ukončit kariéru proficyklisty. :-)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    VITI: s cyklistikou nebo dopingem?
    VITI
    VITI --- ---
    MAESTRO_007: nezacal Froom trochu pozdeji? IMHO hodne lidi je v tech 30+ u proste vystavenych fyzicky i psychycky, vek samotny by uplne prekazkou byt nemusel.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Van Aert vcera pekny vykon a navrat po zraneni...

    jinak k tomu veku Frooma a Grand tour zajimava statistika:

    Pouze jediný závodník v historii vyhrál Tour de France ve věku nad 35 let. V roce 1922 se to podařilo 36letému Firminu Lambotovi. V moderních dějinách Tour byl nejstarší Cadel Evans. V roce 2011 měl 34 let.
    Italské Giro nikdy nevyhrál závodník nad 35 let. Nejstarším vítězem je Fiorenzo Magni, kterému v roce 1955 bylo 34 let a 180 dní. Vuelta se vymyká kvůli Chrisi Hornerovi, kterému v roce 2013 táhlo už na 42 let, ale to je extrémní výchylka. Tony Rominger je druhým nejstarším vítězem ve věku 33 let.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    D1RABBIT: Ok, Valverde je specifickej pripad, ale zkusim jinej - Anemiek Van Vluten. Je ji 37let a dominuje. Jsem si vedom, ze zenska silnicni cyklistika je jina nez muzska, ale fakt je, ze dnes jezdi spousta lidi, kteri dokazou vyhravat i ve vyssim veku.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MAESTRO_007: to by nejdriv musel fungovat eurosport Player :D ...ktery si cely rok platim kvuli par zavodum...
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    tak jsem na to dnes zvedavy. Strade Bianche jeden z nejpeknejsich zavodu pro me :-)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    Velogames...
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    KEIKIN: jezdeni na silnicce vzprimene zni strasidelne, ale fakt je ten, ze vyrobci kol pro sirsi verejnost posed zacali ladit vic do vzprimenejsi pozice, je to pohodlnejsi a prijemnejsi :-)

    kompenzacni cviceni je uvolneni /protazeni/ posileni ruznych partii... co by mel delat kazdy clovek, nejenom sportovec (cyklista :-) a vetsina to nedela do te doby nez zacnou mit nejaky problem... a na kole se da jezdit bez problemu a cviceni klidne cely zivot :-)

    ja mam treba nekolikrat polamane obe klicni, stim souvisejici oslabene/potrhane vazy a upony v rameni. obcas me bolely zada kdyz jsem delal v kancelari. takze ja hodne plavu, snazim se protahovat a cvicit (porad malo). navic jezdim i enduro a delam skialpinismus a tam to proste bez poradne pripravy nejde... 5-6hodin tvrdeho vystupu, nahore te boli cele telo a to te teprve ceka nebezpecny sjezd... takze zurocim silnicni vytrvalost, ale to nestaci.

    vi to i profesionalove :-)
    Peter Sagan Training in the Gym 2017: Peter Sagan The Workout
    http://www.youtube.com/watch?v=2D7lsFlOEuU





    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    XEHUTL: jj prostě páteř máš pro jízdě rovně. Krásně vše vyvětrat na Terezínu nevadí, když nikam nespěchas.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    JONAS3: Nebude to jen o výšce řidítek proti sedlu?
    tj. řidítka níž = shrbený posed s nižším odporem vzduchu a vyšší námahou krku
    a řidítka výš = vzpřímený posed s vyšším odporem ale zdravějším namáháním zad
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    KEIKIN: Jak jako vzpřímeně, to si nedokážu představit. Nenašel by se náčrtek? Mám si to představit tak, že když hlavou, trupem a pánví proložíš přímku, tak je kolmá k na směr pohybu?
    Jako jestli jo, tak by mě zajímaly, v jaké poloze jsou ruce, napadá mě zase kolmo na tu kolmici, takže má řidítka z harleje? A jak šlape? Kde je střed šlapání? Na té první kolmici? Takže má rám na míru nebo předělanou nějakou triatlonovou hydru?

    A pak by mě zajímalo, jak moc by to fungovalo, kdyby si ho někdo povodil na terezínu...
    SALO
    SALO --- ---
    KEIKIN: sorry jako, ale ako brat co len trochu vazne niekoho, kto sa este v roku 2020 ohana somatotypmi? :DDD
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    BATY: ok díky, ono tam vyloženě nejde jen o záda. Mně vyloženě zajímá, jestli ty kompenzačky (pokud se poctivě dělají) fakt mají vliv na zkrácení svalů.
    BATY
    BATY --- ---
    KEIKIN: Nejezdím vzpřímeně, kompenzační cviky žádné nedělám, spím už asi 5 let v obýváku na gauči a co musím teda zaklepat, tak záda mě vůbec nebolí. Je mi 35, takže už bych mohl mít nějaké bolesti :) I když už jsem v životě měl období, kdy mě z kola záda bolela a při delších vyjížďkách a nebo když jsem do toho dupal, tak to bylo takové peklo, že jsem se kolikrát rozbrečel :) A to jsem byl mladej. Asi mám teď na kole polohu, která mi sedí a ani po 200 km na kole mě nic nebolí. Zázrak. Přečtu si to ale později. Díky.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Zdravím pánové - tohlre není trolling ! Měl jsem předevčírem rozhovor s týpkem co jezdí na kole vzpřímeně a tuto metodu poměrně propaguje. Holt co si budeme povídat, svalstvo (nejen) páteřní je při silniční cyklistice hodně namáháno. Chci se vás proto zeptat, jestli provádíte kompenzační cvičení - a jaký na to máte názor = jestli je to pro vás rutina nebo na to třeba nemáte čas. TRošku mně to zajímalo a našel jsem si i diplomku, která řeší kompenzačky...je to úplně na konci: https://theses.cz/id/omt1cc/DP_Svozilov.pdf
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam