• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Van Aert vcera pekny vykon a navrat po zraneni...

    jinak k tomu veku Frooma a Grand tour zajimava statistika:

    Pouze jediný závodník v historii vyhrál Tour de France ve věku nad 35 let. V roce 1922 se to podařilo 36letému Firminu Lambotovi. V moderních dějinách Tour byl nejstarší Cadel Evans. V roce 2011 měl 34 let.
    Italské Giro nikdy nevyhrál závodník nad 35 let. Nejstarším vítězem je Fiorenzo Magni, kterému v roce 1955 bylo 34 let a 180 dní. Vuelta se vymyká kvůli Chrisi Hornerovi, kterému v roce 2013 táhlo už na 42 let, ale to je extrémní výchylka. Tony Rominger je druhým nejstarším vítězem ve věku 33 let.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    D1RABBIT: Ok, Valverde je specifickej pripad, ale zkusim jinej - Anemiek Van Vluten. Je ji 37let a dominuje. Jsem si vedom, ze zenska silnicni cyklistika je jina nez muzska, ale fakt je, ze dnes jezdi spousta lidi, kteri dokazou vyhravat i ve vyssim veku.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MAESTRO_007: to by nejdriv musel fungovat eurosport Player :D ...ktery si cely rok platim kvuli par zavodum...
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    tak jsem na to dnes zvedavy. Strade Bianche jeden z nejpeknejsich zavodu pro me :-)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    Velogames...
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    KEIKIN: jezdeni na silnicce vzprimene zni strasidelne, ale fakt je ten, ze vyrobci kol pro sirsi verejnost posed zacali ladit vic do vzprimenejsi pozice, je to pohodlnejsi a prijemnejsi :-)

    kompenzacni cviceni je uvolneni /protazeni/ posileni ruznych partii... co by mel delat kazdy clovek, nejenom sportovec (cyklista :-) a vetsina to nedela do te doby nez zacnou mit nejaky problem... a na kole se da jezdit bez problemu a cviceni klidne cely zivot :-)

    ja mam treba nekolikrat polamane obe klicni, stim souvisejici oslabene/potrhane vazy a upony v rameni. obcas me bolely zada kdyz jsem delal v kancelari. takze ja hodne plavu, snazim se protahovat a cvicit (porad malo). navic jezdim i enduro a delam skialpinismus a tam to proste bez poradne pripravy nejde... 5-6hodin tvrdeho vystupu, nahore te boli cele telo a to te teprve ceka nebezpecny sjezd... takze zurocim silnicni vytrvalost, ale to nestaci.

    vi to i profesionalove :-)
    Peter Sagan Training in the Gym 2017: Peter Sagan The Workout
    http://www.youtube.com/watch?v=2D7lsFlOEuU





    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    XEHUTL: jj prostě páteř máš pro jízdě rovně. Krásně vše vyvětrat na Terezínu nevadí, když nikam nespěchas.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    JONAS3: Nebude to jen o výšce řidítek proti sedlu?
    tj. řidítka níž = shrbený posed s nižším odporem vzduchu a vyšší námahou krku
    a řidítka výš = vzpřímený posed s vyšším odporem ale zdravějším namáháním zad
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    KEIKIN: Jak jako vzpřímeně, to si nedokážu představit. Nenašel by se náčrtek? Mám si to představit tak, že když hlavou, trupem a pánví proložíš přímku, tak je kolmá k na směr pohybu?
    Jako jestli jo, tak by mě zajímaly, v jaké poloze jsou ruce, napadá mě zase kolmo na tu kolmici, takže má řidítka z harleje? A jak šlape? Kde je střed šlapání? Na té první kolmici? Takže má rám na míru nebo předělanou nějakou triatlonovou hydru?

    A pak by mě zajímalo, jak moc by to fungovalo, kdyby si ho někdo povodil na terezínu...
    SALO
    SALO --- ---
    KEIKIN: sorry jako, ale ako brat co len trochu vazne niekoho, kto sa este v roku 2020 ohana somatotypmi? :DDD
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    BATY: ok díky, ono tam vyloženě nejde jen o záda. Mně vyloženě zajímá, jestli ty kompenzačky (pokud se poctivě dělají) fakt mají vliv na zkrácení svalů.
    BATY
    BATY --- ---
    KEIKIN: Nejezdím vzpřímeně, kompenzační cviky žádné nedělám, spím už asi 5 let v obýváku na gauči a co musím teda zaklepat, tak záda mě vůbec nebolí. Je mi 35, takže už bych mohl mít nějaké bolesti :) I když už jsem v životě měl období, kdy mě z kola záda bolela a při delších vyjížďkách a nebo když jsem do toho dupal, tak to bylo takové peklo, že jsem se kolikrát rozbrečel :) A to jsem byl mladej. Asi mám teď na kole polohu, která mi sedí a ani po 200 km na kole mě nic nebolí. Zázrak. Přečtu si to ale později. Díky.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Zdravím pánové - tohlre není trolling ! Měl jsem předevčírem rozhovor s týpkem co jezdí na kole vzpřímeně a tuto metodu poměrně propaguje. Holt co si budeme povídat, svalstvo (nejen) páteřní je při silniční cyklistice hodně namáháno. Chci se vás proto zeptat, jestli provádíte kompenzační cvičení - a jaký na to máte názor = jestli je to pro vás rutina nebo na to třeba nemáte čas. TRošku mně to zajímalo a našel jsem si i diplomku, která řeší kompenzačky...je to úplně na konci: https://theses.cz/id/omt1cc/DP_Svozilov.pdf
    JURGEN_BUNDA
    JURGEN_BUNDA --- ---
    ONDRAT: Letos je prakticky všechen sport tak omezenej že mi ani nevadí že Skylink zrušil Eurosporty.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAESTRO_007: Hmm Bernal, mně přijde, že tahle pseudokauza je jen taktika pro média. Ineos pojede stejně jako na poslední tour, tzn. nebudou tolik diktovat tempo pelotonu jako dřív na Frooma, ale pojedou s časem těsně za někým jako Alaphilippe (letos to klidně může být třeba Roglič), který odvozí zase skoro celou tour žlutý dres. Když budou ti tři lídři rozumní, tak můžou stát všichni na pódiu.
    VITI
    VITI --- ---
    SALO: to mozna sirenim nekam po netu, sem do 'odborne' diskuze je to IMHO ok, aspon je clovek v obraze
    SALO
    SALO --- ---
    ONDRAT: postovanim tychto linkov davas tym kretenom iba vacsi priestor na sirenie demagogie.
    HELLISH
    HELLISH --- ---
    Díky za vysvětlivky k těm tepům, vidím, že se zbytečně šetřím:)
    Btw. taky mám Polar a taky mi ty limity zón odhaduje (subjektivně) zbytečně nízko..
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SALO: Nemusis prece chapat vsechno na svete, natoz na vsechno reagovat. Ja ten clanek nikde jinde nevidel, omlouvam se, prosim prejdeme to. Pokud se patras po duvodu, proc jsem to postnul, tak je to vicemene jen pro pobaveni nad prapodivnou dikci, jak vystrizenou z motorizovane reality nekterych prazskych politiku. Jednoduse to tvori verejne mineni a me se to dotyka, tim bych to uzavrel.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Bernal: „Když budu muset, budu pomáhat“ | RoadCycling.cz - silniční cyklistika na webu
    https://www.roadcycling.cz/clanek/bernal-kdyz-budu-muset-budu-pomahat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam