• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ISLINGTONOzvěny Velké Písně - Letní Kempy 2016
    DEMONIC
    DEMONIC --- ---
    Technický dotaz, pracuji na postavě a zmátla mě jedna část historie. V části kde se řeší Connavar a nájezdníci. V jedné větě se píše že: "před patnácti lety vybojoval poslední bitvu a zahnal ty parchanty do moře" pak se tam řeší co dělal Connavar potom, načež se navazuje takto: "No, takže - před deseti lety jsme konečně vypráskali nájezdníky."

Je tam časová chyba, nebo jsem někde něco sakra důležitýho přehled?
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    Jak pise Alrika, Saoirse i Tae jsou blizke kamaradky, diky za upozorneni.
    ALRIKA
    ALRIKA --- ---
    ISLINGTON: Jen tak mimochodem - Saoirse a Tae jsou sestry? Není v tom původním rozpisu, že jsou jen kamarádky...?
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    STORMAGEDDON: A taky to tak bude, pardon, vyskytla se chyba! :)
    STORMAGEDDON
    STORMAGEDDON --- ---
    ISLINGTON: Myslím že u skupiny Liama by měl být Krys, Spocky a já. :)
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    Děkujeme všem, kdo nám napsali o Ty ve Velké Písni - tady je seznam již zabraných rolí.

POKUD BYSTE NĚKDO CHTĚL NĚJAKOU JINOU ROLI, NEVÁHEJTE NAPSAT. KDYBYSTE SE CHTĚLI ZEPTAT, PTEJTE SE KLIDNĚ DO POŠTY, RÁDI ZODPOVÍME OTÁZKY (NEBO NA NÁŠ MAIL).

Nicméně, tady je seznam přidělených rolí:

Triannon Tyra - Hugin
    Triannan Tyra - Avya
    Brúan Fearnmoore - Jansta
    Liam Fearnmoore Bouřných očí a jeho přátelé - Spoky, Denis, Eliška Studená
    Paní Mečů Fearnmoore - Berry + ??? (zde se stále místo najde! A nemusíte být super šermířky!)
    Cúlain Tar Arnoch - Miki Opletal
    Alissa Tar Arnoch - Laura
    Govannan - Marek Martinovský
    Krvaví psi páně Saetrata - Marek Mahdal +??? (i zde je místo!)
    Dannu Ferragh - Klárka/Anvella
    Maertyn Ferragh - Ficho
    Vorna Sklaire - Hádě

Neobsazené postavy tedy jsou:

Maev Mac Tyra - dáma s několika pěknými tajemstvími. Má svou rodinu... i své skryté stránky! Pokud by byla květinou, byla by růží... s pěkně dlouhými trny...
    Ailin Mac Tyra - nabízí velmi pěkný mix silného muže a starostlivého bratra i syna.
    Emmer Mac Tyra - copak nikdo nechcete zjistit, proč je tak bledá? Silná linka o rodině a přátelství!
    Fiallachovi chlapi - drsňáci, co pro ránu nejdou daleko. Hrubí, přísní... a ne úplně féroví.
    Aški Ferragh a její průzkumníci - správná volba, pokud chcete v tradiční společnosti dělat rozruch. A prozradíme, že možná i něco hledají... A nepřestanou, dokud to nezískají!
    Saoirse a Tae Sklaire - sestry, magie, osud a láska! Odhalování tajemství kouzel! A prokletí!
    Sklairští zaklínači - ZA-KLÍ-NA-ČI, je třeba psát víc ? :)
    Allinor - pokud vás baví vidět svět jinak, než ostatní, rádi vyvoláváte věci dávno minulé a odhalujete tajemství - to je ono!
    Graehem - pouta, odsouzení, hrozba smrti - kdo se postaví osudu?
    Braefar - muž, co jde proti všem tradicím a nebojí se bojovat o svůj názor. Morální dilemata zaručena.

Kdybyste snad někdo měl ještě zájem...

Každopádně, hezký víkend!
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    Omlouvám se, vloudila se chybka - Posel v nabídce vůbec být nemá, je nahrazen Rybářem.
    Chyba již napravena.
    Díky JEENOVI za upozornění!
    JEENA
    JEENA --- ---
    ISLINGTON: Ahoj, v těch povoláních jsou u válečníka uvedeny ty typická "mírová" povolání. Jedno z nich je posel, který je ale v tom detailnějším popisu nahrazen rybářem. Rozumím tomu, že jsou si vesměs obdobní, co se týče řekněme stylu boje?

tl,dr: Kam se ztratil popis posla?

Díky
    CATH
    CATH --- ---
    FICHO: to je jen velikostí písma a formátováním, fakt :)
    FICHO
    FICHO --- ---
    ISLINGTON: Je to PAST! Pod maskou krátkého příspěvku se skrývají strany textu!
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    Tak, dneska sem napíšu jen krátký příspěvek:
    TADY TO JE!

JAK STVOŘIT POSTAVU VE VELKÉ PÍSNI - https://docs.google.com/document/d/1a7gg-uQAqAZMadt_oI_lXRfKEdHM8Mex4ZpmGVESVfM/edit?usp=sharing

A

POVOLÁNÍ VRCHOVINY - https://docs.google.com/document/d/1Vsxk0RtsBGUYg2tsOpOMU49SOVNSMRbshs7M3YDqrJM/edit?usp=sharing

Doufáme, že se tento krátký příspěvek bude líbit všem, zvlášť pak těm, kteří si myslí, že neumíme psát ty krátké.

Hezký večer!
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    Vrchovina si také tímto dovoluje popřát všem Vrchovanům a Vrchovankám hodně štěstí při skládání maturitních zkoušek! :)
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    Vážení Vrchované, myslím, že do středy vám konečně pošleme návod, jak vdechnout život vašim postavám, ale předtím věnujte pozornost tomuto krátkému sdělení:

IL MANIFESTO PROČ HRÁT PŘEDEPSANOU POSTAVU:

1. Nechci a nesnáším, když si mám zase, zase, zase sám vytvářet postavu uplně od nuly.
    2. Takhle mám jistotu, že budu zapojen do jednoho z velkých příběhů hry.
    3. Pomůžu tím organizátorům, protože tyhle zápletky vytvoří krásně dopředu.
    4. Uvědomuji si, že organizátoři mě dostanou do zajímavých situací, např. příkazem jako třeba "V osm hodin večer jdi sám na rozcestí a cokoliv tam uvidíš, nech si do rána pro sebe."
    5. Dá mi to tak možnost vyzkoušet si zahrát něco, co bych dost možná sám tímhle způsobem nevymyslel.
    6. Že by byly příběhy těchto postav nějak provázané...? AHA!

Díky těm, kdož napsali do dneška - bereme je, že "napsali v prvním kole". Ale pro ty ostatní - pokud by vás někdo zaujal, zeptejte se, nebojte se, těšíme se.
    DEMONIC
    DEMONIC --- ---
    Vzhledem k tomu, že moje účast na Kempech se přímo odvíjí od mého zájmu o LARP, nebudu se přihlašovat dokud si nebudu jistý, že je to LARP pro mě :) což si nebudu cca ještě týden než zveřejníte tvorbu postav :)
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    Dulezita vec- JESTLI CHCETE HRAT NAS KEMPLARP, MUSITE SE PRIHLASIT NA KEMPY! MOC VAS ZATIM NENI!:)
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    A to níže, to je pokus o kratší příspěvek :)
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    V naší hře, ať to každý ví, bude rytmus hrát svou velkou roli - a s ním i hudba. Ale je možné, že ne vždy je každému do zpěvu, nebo ne každý jednoduše zpívat umí. A tak je to i na Vrchovině. Najdete zde rozené pěvce, ale i takové, kterým to zpívá, jak když řeže pilou.

Nicméně, všichni na Vrchovině věří a znají ŘÍKANKY - těmi se zaklínají v různých situacích - při boji, před důležitým rozhodnutím, nebo i jednoduše když s ránem vstávají.

A mají ŘÍKANKY nějakou moc?
    Inu… my z Vrchoviny (a orgteamu) si myslíme, že určitě :)
    Tady je výčet nejznámějších z nich - ale pokud znáte další, sem s nimi! Vźdyť každá rodina, každé panství má své vlastní.
    (A kdo hledá ty temnější… jistě najde:))

Letí vrána, letí, letí,

v zobáku má čtyři děti,

čtyři děti, čtyři přání…

Jestlipak zavoláš na ni?

- dětská říkanka odvážných děcek

Dej nám chléb a dej nám víno,

ochraňuj nás, Vrchovino!

-oblíbený vrchovinský přípitek

Toč se holka dokola,

jak ti sukně letí,

a až měsíc zavolá,

poviješ mi děti!

-lidová vrchovinská

Kam se ženeš, mladíku,

kde máš pro mě kvítí?

Pohřbíme tě bez díků,

až tě sídhe chytí!

-aby se nezapomínalo, že je třeba ctít tradici pohostinství

Vyšla panna k potůčku,

bez polínka vyšla,

potkala tam Pradlenu

a o život přišla.

-lidová moudrost

Půjdu tam, ach matičko,

kde jsou černé lesy,

větře pověz, větříčku,

kde, můj milý, kde jsi?

Matka lomí rukama,

nad tou dcerkou její,

a pak vzlyká do rána:

“Vždyť to stvůry chtějí…”

-báseň složená po Blatenském neštěstí

Hrobana je mrcha zlá,

jen zřídka se postí,

slabá na ni každá zbraň

až na lidské kosti.

-z učení panství Sklaire

Zbrani ostrá, najdi cíl,

bych zas se svou milou byl.

-tradiční ochranná modlitba před bojem

Les nás vítá náručí,

co hřeje i chladí,

kdo jen stromům poručí…

Ať mi dítě vrátí!

-prosebná modlitba zoufalých matek

Ucti vědmu krví svou,

stačí jí jen trochu,

jinak mocí čarovnou

promění tě v sochu.

-lidová moudrost

To bude mít dřív medvěd parohy!
    - vrchovinský způsob, jak dát najevo, že se něco prostě nemůže stát

Za půlnoci do lesa,

když ti zmizne dítě,

chodí jenom zoufalí,

Noc i Les sám sní tě.

Kruh ten z bílých kamenů

kol měj, vodou polej,

pak do všech stran světových ,

jméno dětské volej.

-“Jak nalézti dítě své”
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    Zdravíme opět při neděli, tentokrát jen malá zpráva:

Pokud máte zájem hrát Ty ve Velké písni, bylo by opravdu prima, kdybyste byli na kempech 2 týdny, aby se příběh mohl rozjet.
    JE TU VŠAK VÝJIMKA - A NE JEDNA: Výše uvedené neplatí, pokud byste chtěli hrát za následující skupiny:

Sklairští zaklínači
    Liam Fearnmoore Bouřných očí a jeho přátelé
    Fiallachovi chlapi
    Aški Ferragh a její průzkumníci

Takže, pokud jedete jen na jeden (jakýkoliv) týden a některá z těchto skupin by se vám líbila - směle do toho!

A upozornění - stále ještě máte týden na to, abyste si pročetli a napsali o Ty ve Velké písni, kteří by se vám líbili. Pokud se vám líbí nějaká skupina, můžete se domluvit s kamarády a jít do toho spolu - ale i sami a uvidíte, někdo se k vám určitě přidá!

Každopádně - hezkou neděli!
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    ...úplně nevinná rada organizátorského týmu: Přes víkend budou vznikat postavy Těch vepsaných ve Velké písni.
    A CO TY? UŽ JSI NAŠEL TU SVOU?
    Těšíme se na vaše zprávy a požadavky, děkujeme těm, kteří již tak učinili!
    (A slibujem, že se budem snažit psát kratší příspěvky!) :)
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    ...ranní sluníčková zpráva - na přání některých z vás jsme si v ORGteamu založili nové vlákno s názvem "Temné zápletky Vrchoviny" a celkem nás to začíná bavit:) Konec hlášení a příjemný den :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam