WARBABY8: Za me uspesnost nic moc. Cele to funguje, kdyz zrovna neni zadny vetsi problem (Covid, valka, jina krize), ale kdyz se neco objevi, jde to do haje a zpetny odkup to nezachrani.
Mintos je platforma s dobrou reputaci, velkou (nebo mozna nejvetsi?) nabidkou pujcek, proverena ruznymi krizemi. Vyzkousel jsem asi 7 dalsich platforem a Mintos jednoznacne vede. A podle me ani neni potreba diverzifikovat napric platformami, protoze to stejne nefunguje, lepsi je jedna spolehliva.
Napric poskytovateli je diverzifikace potreba. Ale i kdyz jsem se v tomhle ohledu snazil a koukal na nezavisle ratingy poskytovatelu, filtroval jen ty lepsi, sel jen do pujcek se zpetnym odkupem atd., tak mam momentalne 20 % puvodniho portfolia u LOs, co maji problem splacet. Cast z tech penez urcite jeste uvidim, ale celkove je to jedna z mych horsich investic :).
Kdyz nebudu koukat na data z Mintosu, ktera podle me z nejakeho duvodu nesedi, ale jen na to, kolik jsem tam poslal a kolik vybral, tak tam mam od Q3/2018 zisk okolo 10 %. Sice od 2020 vybiram co jde, ale i tak je to fakt bida.