ROBOOTEK: Vzdyt o tom pise primo distributor na svych strankach. Ale oni ho asi oficielne neponizujou, spis tim ze prodavaji novy auta tak rovnou zapisou 3.5t do TP a nikdo uz to dale nezkouma...
Ono v cr toho vubec spoustu nejde, nebo jde jen velmi obtizne. Nejhorsi je ze ve spouste pripadu zasahu do technicaku jde jen o to na jakyho ko*ota clovek narazi. Zatimco v de maji tabulky, kdyz nejsou tabulky je tu tuv. Kolikrat zasnu co maj v technicaku zapsáno.
//OT
Naposled jsem resil zapis do technicaku neschvalenejch kol. Koupil jsem auto z De a tam se davali jako vyssi vybava na zakazku vyrabeny hlinikovy kola. Kola byla obuta primo v autosalonu od distributora. Ten si obehal veskery povoleni, zkusky u TUV a vydala se prislusna vyjimka (KB) jejiz cislo je odlity primo viditelne na tech hlinikovejch discich. Po 10 letech provozu prijde cechacek a chce si auto prihlasit v CR a hle. Nejde prihlasit ty hliny i kdyz jsou soucasti vozu odjakziva. Prej na DI potrebuji typove schválení od vyrobce. Jenze kola byla vyrabena na zakazku pro distributora vozu, takze se nikdy naprodavali pod znackou vyrobce. Tudiz vyrobce pouze vyrabel a distributor byl vlastnikem forem, licenci a zajistoval homologaci. Distributor zadne typove schvalovani nepotreboval ani nedelal, protoze kola byla vyrabena na zakazku pouze a jenom na jeden model vozu. Stacilo dat k dispozici vuz s kolama TUVu a oni udelali testy a vydali KBcko na konkretni vybavu vozu. Jenze takovy postup v CZ vubec meexistuje. Takze jezdim na kolach, ktery v technicaku nemam. Vozim v prihradce vytisk protokolu z TUV s prislusnym KB a doufam, ze v pripade nehody a nasledneho reseni mi soud da za pravdu.
Pocitam teda ze v pripade schvalovani přepisu na obytko, pokud se tu vyskytne problém budu moct vyuzit vyhod DE technicaku. Je mi jasny ze konecny prepis se deje az kdyz je auto hotovy, ale hodlam sve postupy komzultovat s prepisovym stk pripadne s distributorem kvuli povoleni na prestavbu. Takze pokud budou vymejslet picoviny a pozadovat nesmysli auto necham prepsat jeste v DE a dovezu ho uz otypovany.