BURAN: Neboj nejsem státní zaměstnanec a bohužel mám dokonce par zkoušek z makroekonomie a tedy vím jak to funguje. Neočekával jsem však, že bych tady musel popisovat celý proces jak se zlepší ekonomika při efektivnějším výběru daní. Kdo chce tak to pochopí, kdo chce remcat tak i kdybych tady popsat celou diplomku tak bude remcat dal.
SARF: psal jsem, že ne všichni skonči nezaměstnaný a že podpora není doživotní. Ale jak píšu Buranovi, nemá cenu o tom vést debatu. Remcat budete furt.
Když se to vezme kolem a kolem, všichni remcali když se zavaděla přenesená daňový povinnost a nebo kontrolní hlášení a žádná katastrofa ne nekonala a naopak se to prostředí narovnalo a zprůhlednilo.
Pro ty nejzákladnější živnostníky stáhnout apku, certifikát a někde evidovat tržby zas takový zátěž není a pokud ano ,tak nejspíše zkrachují do pul roku i bez EET. Pro ty co mají větší živnost to taky není takový problém, protože již mají často pokladny, který EET umí a jsou připojení na net. Krom stát případné náklady bude z části dotovat, tedy drobné živnostníky by měli být nákladově úplně v pohodě a ty větší to zas tak moc nezatíží. Všem to pomůže v rámci konkurenceschopnosti, když budou mít všichni stejný podmínky.