DANYSEK: není žádná "tvoje" vs. "naše" realita. To, že tu debatu celou dobu takhle vedeš, je tvůj problém.
V Pirátech se ani členové na spoustě věcí neshodnou. Nemají žádnou "jinou realitu", než ty. Politická strana je, v českém ústavním systému jednoduše formální instituce, sloužící k naplňování kandidátek v souladu s nějakými svými stanovami, vnitřními směrnicemi a přáními svých členů. Dokonce ani není žádný jednoznačný závazný vztah, kterými by strana mohla svoje poslance řídit - je tam jeden jediný vztah, který se snad týká toho, že pokud je poslanec předsedou strany, má nějak přednostní právo řečnit ve Sněmovně, tak tam jedině máme možnost jako určit, kdo za nás bude moc mluvit s nepatrně větší prioritou, ale jinak je to fakt dost "soft power".
Fakt by mi zajímalo, co "vy Piráti" pro tebe znamená - a jak se to liší od "vy Ódeesáci", "vy socdemáci", "vy Zelení", "vy Svobodní", "vy Lidovci", apod. Je to lautr to samé - jen máme v programu pár vět trochu jinak.
Ad "virtuální realita"... můžeme se hádat, kdo má víc fakt, kdo má přesnější fakta... jak jsem psal
[ XCHAOS @ Piráti.cz (unofficial) (mostly trolling, jinak též nábor zájemců o členství) ] má smysl debatovat o tom, jaká fakta jsou nepopiratelná, což tvoří "obraz reality", dohromady.
Ty místo toho debatu sabotuješ stylem "já mám lepší fakta než vy a umím s nimi lépe pracovat". Tvůj způsob debaty je zbytečně destruktivní arogantní, jako by ses skoro bál, že kdyby ses bavil věcně, tak s tím, co víš, nám můžeš pomoci, což nějak nechceš dělat "zadarmo", podle všeho...