• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ale houby, celá debata o nasazení IPv6 byla, jestli firewall opt-in, nebo opt-out. Jinou neshodu nemáme (flashnout firmware u většiny routerů by zřejmě byla dost rutinní operace... i když rozsah akce bude velký)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ty argumentujes tim, ze verejka u koncaka je problem... kdyz opacim tim, ze ji koncak beztak diky automatickemu tunelu ma, tak se zacnes cukat... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: není to ani PAT, je to spíš "established, related"... no já nevím, a ten tunel není nijak firewallovaný? takže Windows se přes IPv6 nehackujou? (že by Microsoft tyhle aktivity přes ten svůj VPN server třeba nějak monitoroval? že by?)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jasne... tvuj snat zpusobi jen to, ze si ty Windows samy vytoci nad IPv4 skrze tvuj "ochranny" PAT tunel pro IPv6... neochranils nic :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: prosímtě, IPv6 nechce nikdo NATovat, ale pokud jde o IPv4 SNAT, tak jeho reálný dopad je fakt stejný jako efekt firewallu (chceš trollovat i o tomhle?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: ano, některé Piráty taky dost štvalo, že jsme vlastně strana a chceme kandidovat (a spoustě lidí to aktivní účast komplikuje, protože z titulu své např. pracovní pozice mají politickou činnost v podstatě zakázanou...)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    XCHAOS: pokud lidi něco ohrožuje, tak se přirozeně lidi spojí a budou to řešit....Vždycky je nějaká forma spolupráce nutná, ale ne za cenu násilného donucování.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEIKIN: to je sice pravda, ale na druhou stranu.. jak myslíš, že to funguje v korporacích, které žijí z růstu ceny svých akcí a ne z realných příjmů ze svého podnikání? (a že by takové neexistovaly? ha ha ha). Co je pak vlastně ještě produktem - to, co opravdu dělají, nebo jejich vlastní image, brand, apod.? (který ovlivňuje trh s akciemi, samozřejmě?)

    je to prostě složité, ale stát je dnes často méně významný hráč, než korporace. Ano, některé konkrétní explicitní zákazy pro někoho stále ještě mohou být nepříjemné, ale v zásadě stát "vynucuje" spíš takové věci, jako že po silnici se jezdí vpravo, apod. Reální ekonomická moc korporací je daleko větší. A zase: kde přesně končí reálná firma, která ještě něco dělá, a kde už je to mocenská struktura, konkurující státu? Není jednoduché to poznat: různé struktury se dnes můžou maskovat prakticky za cokoliv, oficiální instituce jsou často prázdné skořápky, sloužící k odvedení pozornosti, apod.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEIKIN: dobře... ale co když moc státu omezuje ještě horší moc, která by se vynořila, kdyby stát neexistoval?

    resp. já prostě po svých zkušenostech (třeba i ve velmi malém měřítku) nevěřím, že lze udržet mocenské vakuum, že to místo vždy znovu něco nezabere. (ani, že rozlišit, kdo z těch, kdo to mocenské vakuum zaplňují je "hodný" a kdo "zlý" je nějak jednoduché)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LINKOS: jenže hospodárný stát neexistuje. Dycky se plýtvá jako prase a já to vidím dnes a denně.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    NIEKT0:ale jak jinak chceš omezit moc státu ?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KEIKIN: neznam pojem libertinsky komunismus, znam pojem "anarchismus",ktery ma mnoho smeru mezi nez patri i anarchokomunismus a pak znam libertariany a to jsou v podstate anarchokapitaliste.

    Pirati maji podle me smer uplne nekam jinam,oni se nijak nevymezuji proti statu jako takovemu, spise by ho chteli tak aby byl hospodarny,rozumej,aby nejlepsi ksefty nebyli prepalene statni zakazky,ktere by nikdo jinak nezaplatil.

    Problem je v tom jestli ti kritici statu chteji stat zestihlit ve smyslu zhospodarnit,nebo ho jen oslabit,znicit v zajmu svých zajmu a zisku...

    Myslim ze zhasinani a prenechavani zalezitosti v neviditelne ruce trhu uz bylo dost.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEIKIN: keby pirati boli anarchokapitalisti, tak by v prvom rade do parlamentu vobec nekandidovali, ked je stat zlo, nie? Nie som odbornikom na libertinsky komunizmus, ale nepresadzuju tiez neparlamentnu cestu?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Zdravím piráty. Mám jeden opravdu seriozní dotaz (netrolling).

    Úvod: V současné doby sjíždím přednášky od Urzy. Defacto hlásá to, že stát je zlo (daně, regulace) a měl by být co nejmenší nebo vůbec. Základ je založen na privátním vlastnictví a rozhodování.

    Chci se zeptat, jestli Piráti jsou spíše více anarchokapitalisti nebo spíše tíhnou k libertinskému komunismu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: proc by mela byt vec, ktera je ve svete naprosto standardne koncakum davana (podivej se na USA) mela byt opt-in? :D Ale chapu tvoji fobii z IPv6, kdyz sam ani nedokazes spravit konektivitu k jednomu blbymu serveru... :D Nehlede na to, ze zrovna tebou zminovane Windows se o IPv6 snazi aspon skrze tunel (kterej tim tvym super-"bezpecnym" NATem urcite projde - a fakt tam prolejza), kdyz ji nedostanou nativne... tak fakt nevim, cemu ze jsi to vlastne pomohl... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no a to by mi přesně zajímalo, jestli teda podle tebe IPv6 firewall má být opt-in, nebo opt-out :-) protože před rokem tě k nepříčetnosti vytáčela představa, že by pro lamy byl opt-out ...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: auta jsou pro deti mnohem nebezpecnejsi... kdyz uz to beres takhle :-) Rozhodne vic nez, ten jak rikas pseudo-firewallovany internet... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: taky musis mit komentar i ke kazdy OT sracce, ze? no tak delej, at mas posledni slovo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: podívej, že s psytrancem máš problém, to si nešlo povšimnout v jiných klubech ale je tam několik paradoxů:

    1) sice jsou to často lidé s psychedelickou zkušeností, ale ne všichni tripují právě na psytrancu - spousta lidí tam prostě zachlastá, populární je mdma, což je sice "smažkovský", ale zdaleka ne tak nebezpečný, jako piko a koneckonců i jiný amfetaminy.

    2) tucka to samozřejmě je, nejde to vnímat moc ja hudbu, už léta říkám, že je to spíš srovnatelný s "úpravou sjezdovky" pro lyžaře, ale aspoň se to nedělá celoročně

    3) co se potřeby nějakého kmenového rituálu v přírodě týče - tak samozřejmě, sportovní události, trampské potlachy, freetekno více či méně "na prasáka" nebo komerční psytrance si v tomhle "žánru" zdařile konkurují, a samozřejmě, psytrancy pořádá spousta typů lidí a partiček a DJové k tomu přistupují taky různě: rozpětí tam máš asi tak velké jako mezi venkovským agrometalem vs. art-rockovými velikány 70tých let. Některý psytrance je velmi inteligentní a některé party kde se hraje mohou být dost konzum. (že to zrovna tebe překvapuje...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: myslim, ze co se tyce pocitu nadrazenosti, spis bych zabrousil do kruhu psajtrencovy tucky a psychedelickych smazek. ale to je silne OT zde.

    //jinak se v tom babrat nechci, ale ja nejsem presvedcem o tom, ze deti by se mely zabyvat pestovani travy a celej ten server je k smichu. jeho doba se prezila, dnes je konopi soucasti globalniho byznysu bilejch limecku. v podstate stejna evoluce (a spravna, protoze underground musi driv nebo pozdeji zarucene skoncit) jako v pripade internetu nebo bitkojnu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: vysvětli to Dannymu, prosímtě, ten má pocit, že děti ohrožuje na životě :-) Já pokládám za opravdovou drogovou epidemii piko a hroznou aroganci a pocit nadřazenosti jeho uživatelů :-)

    A co se týče drog. vs. adrenalinových sportů... prostě po hulení trávy člověk (s predispozicemi) může skončit s mozkem v sádře, na nějaký čas, zatím např. po parašutismu se zlámanýma hnátama v sádře. Ke všemu je potřeba přistupovat trochu ... ehm, komunitně a mít zpětné vazby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam