• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: kde mluvim o nejakem "scitani"? Ja vychazel z § 331, § 332 TZ. A § 187 TZ se tyka pohlavniho zneuziti... tak ti nevim, jakym zpusobem se ti podarilo doiterovat az sem... :D
    VYHULENY_UFO: no ve finale pachas i ty trestny cin (neoznameni, § 368)... ale chapu, ze ty to rad uhrajes na osobu blizkou.... i kdyz to osoba blizka urcite neni... takze prozmenu v extremnim vykladu podvod (§ 209) :D
    Sam si tu priznal, ze zakon porusuje nejenom ochrance zakona... ale ten okruh je vyrazne sirsi a ty sam jsi viditelne jeho integralni soucasti ;-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: v dolech je ke zdravi mnohem horsi prostredi a taky tam jdou ty lidi dobrovolne
    DANYSEK: to je jim imho celkem jedno, kdyz u nas se tresty nescitaji a riskujou 2-10 let za paragraf 187
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ver mi vyplati, nektery ty bary fungujou 15/20let...
    ja nejsem zastancem toho, kdyz ochrance zakona porusuje zakon, ale nedelam si iluze uz od zacatku 90's, kdy i policajt chtel mit kopii disket toho skvelyho Dooma nebo Civilizace.

    tady trochu placas, protoze je to fail systemu, jelikoz system zavdal pricinu. a to hur jeste, ze tabak je zde stale legalni a tudiz bys ho mohl kourit defakto vsude, kde se ti zachce.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale hovno... pokud policajt bere uplatek, zakon porusuje, at tomu rikas ty jak chces. To ze v tom tvem hulibaru na hru pristoupili a sami uplatek davaji je i jejich osobni fail - nikoliv fail systemu. A ve finale zakon porusuji obe strany - protoze trestny je nejen prijem uplatku, ale i jeho podplaceni... v pripade personalu toho hulibaru se sazbou az sest let ;-) Ale jo, treba se jim vyplati riskovat sest let v base.... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: jenom abysme si to ujasnili, to nebylo nadavani na policajty, jenom konstatovani a popis situace jaka nastala.
    dokud policajti brali jenom za to, ze v hulibaru se prodava huleni, tak to bych jeste chapal. ale ted jim proste pribyla dalsi moznost jak brat uplatky a to jen diky zakonu. kdyz se pak bavis s takovym barmanem nebo majitelem takovyho baru, tak ti proste rekne, ze je pro nej lepsi a jednodusi ty penize fizlovi dat, protoze diky tomu ilegalnimi koureni natahne zakose a ti mu vydelaji.
    jista paralela s prohibici v usa.... vsichni byli proti chlastu, ale soucasne kazdej chtel pit.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: ...kdyz uz mi policajt pokutu dava, tak si ten blocek vezmu, ne? :-) Na uplatek musej bejt koneckoncu dva - nekdo dava, nekdo bere. Nadavat na toho, kdo bere a soucasne prihmurovat oci nad tim, kdo dava je... divny :D
    Jinak vymyslet dnes zakon tak, aby byl "domysleny" je primo heroicky vykon. Zakonu je tolik, ze se v nich topi sami pravnici... a zrusit je neni zrovna jednoduche. Vis, me by se take libili strucne zakony - ale narazi to na ruzne "vychcanky", co se pak otoci na jednom slovicku - neco jako "duch" zakona se (nejen) u nas moc neresi.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEIKIN: pirati maji v programu nepodmineny zakladni prijem. to je takovej komunismus v bledefialovym. vsechno prozerem, hlavne aby kazdej dostal 3000kc.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: me se tady libi, jenom proste rikam, ze ten protikurackej zakon je nedomyslenej, nedotazenej, ostatne jako vetsina zakonu v tyhle republice.
    no je otazka, jestli si pod sankcionovanim predstavis to, ze policajt shrabne penize a nevyda ani blocek ;0)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEKINI: a zaujima ta teda aj nieco o piratoch, alebo iba prezentujes ancap? Lebo, pirati ancap nie su, neboli ani to neplanuju.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: a tak je logicky, ze kdyz uz ten zakon je, tak jeho porusovani je sankcionovane. Rikej si tomu treba vypalny - ale bohuzel moc jinych lepsich zpusobu natlaku na dodrzovani platnych zakonu nikdo nevymyslel.... no a samozrejme, ze represivni slozky jdou za tim, co se vymaha snadno - kupodivu i policajt je clovek - a lidi jsou obecne lini tvorove, zeano.... :-)
    S tvoji "argumentaci" jde rovnou rict, ze kdyz se ti to nelibi, tak se muzes odstehovat nekam jinam, kde ty podminky pro zivot budes mit sobe lepe vyhovujici... :-) Davno uz nezijeme v dobe, kdy by te stat nutil setrvat na zadku tam, kde ses - rozhodl ses taky setrvat dobrovolne, zejo ;-)
    KEIKIN: tak napsal jsem silnice pobliz - to neimplikuje silnici az do dvora. Copak, "ancap" - ten dokaze vymyslet spoustu ptakovin, co v malem mozna funguji - ale driv ci pozdeji narazis na nejaky problem se scalingem. Kuprikladu i takove myto vybirane klasicky na mytnicich - v Italii dodnes najdes spoustu domecku, kde za prujezd inkasovali. Ale proste to v dnesnim prostredi "neskaluje", provoz v mezicase ponekud dosti zhoustnul zejo... takze i treba v takovem Slovinsku tradicni "mytnice" na dalnicich take zrusili... a resi se to jinak - a to jde o dalnice skutecne statni. Zpoplatneni vsech silnic "ve velkem" je stale velmi slozite resitelny problem (kde naklady na vyber dost pravdepodobne nepokryji naklady s vyberem spojene). Ty jses viditelne rozhledem "zaprdeny" u te polni cesty, kde projede jeden povoz za den a na tom si realizujes to svoje "ancap" videni sveta... ;-) Ku tve smule ale jses v mensine, takze o zmene si muzes nechat zdat maximalne v mokrych snech :-)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DANYSEK: No počkej, ale byvili jsme se k cestě k pozemku ne o veřejných cestách. V ancapu se předpokládá, že silnici taky někdo vlastní a ten kdo ji vlastní, tak ji potřebuje opravovat a proto zpoplatní nějak ty, co po té silnici jezdí. A neboj, lidi by se rádi složili na to, aby ta cesta k nim k baráku byla v cajku. A pokud ne, pokud to nechtěj zaplatit, tak k tomu mají své důvody a váží si jiných hodnot, které za ty prachy pořídí.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LINKOS: a stát není korporace ? Kdo ho vlastně řídí ? Neomezená moc korporací ? JAk tě ovlivňuje korporace ? Když nechceš ˇjíst vodňanské kuře, tak si ho koupíš u soukromníka. Když nechceš kupovat benzím nebo naftu od SHELLKy, tak zvolíš buď menšího dodavatele nebo přejdeš na jiný pohon.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: hele ja chapu kam miris, ale proste nikdo te nenuti jit delat hornika, stejne jako te nikdo nenuti jit nutne delat pingla do hospody kuracky.

    driv to bylo tak, ze kuracky podnik byl oznacen, ze je kuracky popripadne mel napsano, ze ma stavebne oddelene prostory. z toho mohl kazdy lehce gramotny clovek vyvodit, jak se to uvnitr ma. a to vubec nebudu resit, ze pred relativne nedavnou dobou donutili provozovatele tehdy jeste kurackych hospod zaridit klimatizacni odtahy a tak.

    muzu te ubezpecit, ze po zizkove je hromada baru hlavne pro mladsi, kde se proste kouri dal i s tim rizikem, ze si policajti 2x mesicne prijdou v podstate pro "vypalny". mam kamose, kterej tedka docela pari a tyhle bary obrazi. prej uz to funguje tak, ze policajti ani neskasnou kuraky a jdou si jen pro pokutu na bar.

    ten zakon udelal dalsi korupcni prostredi, protoze i pro ty fizli je lepsi, kdyz jsou ozrali kuraci zalezli v hospode, obcas stahnou majitele o penize (jako v propade tzv hulibaru, kde se prodava trava) a jeste muzou do vykazu psat, ze je vsude klid a vsichni zakaz koureni dodrzujou. tak nejak po cesku se vlk nazere a koza zustane cela a muze dat vlkovi nazrat kazdy mesic.

    co se tyce usa, libi se mi jejich licence na prodej tabaku a alkoholu, to by tady bylo taky potreba, aby cigara a chlast nemel kdejakek vietnamec ve vecerce, protoze moc neresi komu prodaji. oproti nesmyslnemu zakonu, ktery nuti provozni v hospodach odhadovat, kdo je moc pod vlvem a kdo je trochu pod vlivem, ale ma za rohem zaparkovany auto, takze mu nemuze nalejt, protoze co kdyby odjel. nebo ta zodpovednost, ze naleje nekomu, kdo uz je moc nasrot. demencev ceskym podani.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEIKIN: problem je v tom "vetsinou" - co kdyz to je nekurak? :-) Problem mas pritom uz z pohledu zakoniku prace - ktery se houfne prave v tech hospodach houfne porusoval - zamestnanec ma ze zakona piti alkoholu, koureni a uzivani dalsich navykovych latek na pracovisti zakazane (mas to v paragrafu 106, minimalne od roku 2006), u koureni v pripade ze jsou ucinkum vystaveni take nekuraci - kde uz ale zakon ani neresi/nerozlisuje, zda jde o zamestnance, muze jit klidne o zakaznika...
    K tomu pozemku - a ty tam spadnes z nebe? Nejezdis po zadnych silnicich a nikdy za celej svuj zivot z nej nevytahnes paty? :D Nikoliv. Proste to beres automaticky - jses taky rozezrany... :-)

    VYHULENY_UFO: jako ad vyse - to bys musel resit ceduli typu "zakaz vstupu nekurakum" :-) V rozporu se zakonem byla defacto spousta hospod driv, nez prisel ten dnes aktualni zakon... tedy minimalne v tom pripade, kdy si zamestnanec za barem zapalil...
    A jako, kdyz se podivas do USA, tam jsou nekde dost strikti i k tomu alkoholu... samozrejme se to hur analyzuje, pac co jeden jejich stat, to jiny pravidla....
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    jasne vsechno co stat dela je spatne tak ho zrusime a s neomezenou moci korporaci se budeme mit fanfarove... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: na zapad od nas je bezne, ze si podstatna cast zemi sama rozhodla jak protikuracky zakon omezit, to znamena, ze v nekterych zemich se muze v malych barek kourit a popravde receno, jestli bydlis nekde u kasina, nonstopky a nebo herny, jsi v nocnich hodinach mnohem radeji, kdyz jsou kuraci zalezli ve svym baru, kde si chlastaj a kourej a neprudej venku. hluk a bordel, protoze kuraci venku proste vyndain vajgly hodi na zem.

    co se tyce skodlivosti koureni, o tom nikdo nepochybuje, ale taky nikdo nepochybuje snad o tom, ze tabak je u nas legalni, stejne jako chlast a ten chlast muzu spolecensky konzumovat s prateli v hospode a v tabak nemuzu. argumentace skodlivosti na zdravi nelze pouzit, protoze tu mas podle statistik minimalne 800k lidi, kteri jsou na hrane zavilosti a takovej alkohol zpusobi mnoho nestesti. domaci zabijacky, rizeni pod vlivem.

    nikdo snad nikoho nenutil s pistoli u hlavy, aby sel do takoveho podniku typu nonstopka nebo klasicke pivnice, kam jdes na pivo, tlacu nebo sekacku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEIKIN: jeden problematický případ by byl, kdyby pracovní místo pingla v té hospodě bylo obsazeno např. přes úřad práce (za odmítnutí takového pracovní místa ti můžou sebrat podporu)

    je to sporné... výhrady neexistují v případě hospod, kde pracují přímo majitelé a zaměstnávají pouze brigádníky a OSVČ a nevytváří tam full time místa (resp. neobsazují je přes úřad práce)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DANYSEK: to co píšeš nedává smysl. Když já mám svoji nemovitost, kde mám hospodu a dovolím tam lidem kouřit, tak proč je to sobecké ? Zaměstnám tam barmana (stejně jsou většinou kuřáci) už s tím, že se tam kouří. Jaký je v tom problém ? Když tam nechceš sedět, tak tě nikdo nenutí tam chodit.

    Musím se smát jak píšeš o těch službách. Já mám pozemek, kde cesta k němu je v hrozném stavu a nikdo ji neopraví, ani se v zimě neuklízí...Navíc já tu silnici až tak nepotřebuji, nějak bych se zařídil. Tak jaké jiné další služby mi za to stát nabízí ? A takových drobných poplatků je více, nejvíce ti stát bere z příjmu. Já úplně nevím za co bych měl bojovat ? Mně se prostě jen líbí ta myšlenka, že se lidi starají sami o sebe bez toho, aby jim někdo "pod pohrůžkou" bral. To přece není světonázor, ale selský rozum. V době blahobytu to tak možná nevnímáš, ale jakmile přijde horší doba (změna klimatu, výpadky elektriky), tak se lidi furt budou spoléhat na někoho ?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEIKIN: tak treba zrovna koureni v hospodach neni jen o tech lidech, co maji potrebu si zapalit u piva... ale taky o obsluhujicim personalu, ktery v tom prostredi musi makat. Je vtipne, ze spousta kuraku brojicich proti zakazu si doma ve svem byte vubec (!) nezapali... protoze tam by jim to smrdelo a to uz nestoji - ale v cizim - klidne! :D I v baraku jednoho takoveho mame - pravidelne chodi pokurovat do okna na chodbe... proste normalni sobectvi ;-) Skodlivost pasivniho koureni je prokazana vic nez dostatecne. A ve finale i to zhuntovany zdravi hospodskych pak zaplati kazdy... Na zapad od nas je naprosto bezne, ze se v hospodach nekouri a neni s tim vubec zadny problem. Tak mi vysvetli, proc v tom geografickem krcalku zvanem Ceska republika je kolem toho takovy humbuk... :D Kdyz jinde to jde...

    Dan z pozemku - stat (casto prenesene skrze obce) ti prece poskytuje nejake sluzby, ktere ve sve "rozmachanosti" (coz je take produkt blahobytu) uplne nevidis, nebo jen videt nechces - pocinaje tim, ze ti k tomu pozemku vede nejaka silnice pobliz. Nehlede na to, ze majetkove dane tvori jen malou cast prijmu statu (a hlavne jednotlivych obci), nejde o nijak "dramaticke" castky. Nevim, proc z dane z pozemku delas takove drama :D

    I ty sam viditelne bojujes za nejaky "svetonazor" - ktery se treba uplne neztotoznuje s tim mym :D Proc by mel byt zrovna ten tvuj... ten spravny? ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam