DANYSEK: hele ja chapu kam miris, ale proste nikdo te nenuti jit delat hornika, stejne jako te nikdo nenuti jit nutne delat pingla do hospody kuracky.
driv to bylo tak, ze kuracky podnik byl oznacen, ze je kuracky popripadne mel napsano, ze ma stavebne oddelene prostory. z toho mohl kazdy lehce gramotny clovek vyvodit, jak se to uvnitr ma. a to vubec nebudu resit, ze pred relativne nedavnou dobou donutili provozovatele tehdy jeste kurackych hospod zaridit klimatizacni odtahy a tak.
muzu te ubezpecit, ze po zizkove je hromada baru hlavne pro mladsi, kde se proste kouri dal i s tim rizikem, ze si policajti 2x mesicne prijdou v podstate pro "vypalny". mam kamose, kterej tedka docela pari a tyhle bary obrazi. prej uz to funguje tak, ze policajti ani neskasnou kuraky a jdou si jen pro pokutu na bar.
ten zakon udelal dalsi korupcni prostredi, protoze i pro ty fizli je lepsi, kdyz jsou ozrali kuraci zalezli v hospode, obcas stahnou majitele o penize (jako v propade tzv hulibaru, kde se prodava trava) a jeste muzou do vykazu psat, ze je vsude klid a vsichni zakaz koureni dodrzujou. tak nejak po cesku se vlk nazere a koza zustane cela a muze dat vlkovi nazrat kazdy mesic.
co se tyce usa, libi se mi jejich licence na prodej tabaku a alkoholu, to by tady bylo taky potreba, aby cigara a chlast nemel kdejakek vietnamec ve vecerce, protoze moc neresi komu prodaji. oproti nesmyslnemu zakonu, ktery nuti provozni v hospodach odhadovat, kdo je moc pod vlvem a kdo je trochu pod vlivem, ale ma za rohem zaparkovany auto, takze mu nemuze nalejt, protoze co kdyby odjel. nebo ta zodpovednost, ze naleje nekomu, kdo uz je moc nasrot. demencev ceskym podani.