• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: eh, ale problém je, že já nikdy nebudoval komunitu. Já chtěl co nejvíc lidí osvobodit od nutnosti připojovat se přes ADSL.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: budovat komunitu jako gubernii.... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: co jsem "začal"?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Ano, tys to zacal a ostatni kolem tebe v tom pak uz jen pokracovali - aneb pricina & nasledky ;-) Jaka je spojitost mezi tim, ze se rozhoduju sam za sebe? Cozpak nekomu branim v tom, aby neco sel udelat jinak, po svem? To mas trosku popletene :-)
    XCHAOS: no nakolik bude realne funkcni ukaze az cas... nezapominej, ze pocet tech clenu v posledni dobe dosti narostl. A je otazkou, kolik ruznych "vykuku" se pridalo jen kvuli vlastnimu prospechu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ad Piráti: ať se ti to líbí nebo ne, tak Piráti jsou případem do určité míry fungujícího kolektivního rozhodování. A ten kolektiv je velmi heterogenní (nejdřív jsme měli okruh lidí v mezinárodní politice orientovaných prorusky, teď zas máme skoro pro-západní jestřábi..). Dost se to posouvá v čase.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: to je nějaká projekce :-) fakticky, já přestal o spoustě věcí rozhodovat už před lety, čistě proto, že si jiní dokázali prosadit svoje rozhodnutí (a pak se to možná zase trochu vyrovnalo). Akorát nic nerozhodovala "komunita", ale jiná ega, místo mého.

    Že zrovna ty bys byl nějaký zářný případ toho, že za sebe necháš ochotně rozhodovat komunitu, to se mi teda fakt nezdá :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja vim o vsech ;-) Ale to, ze se nasli i vetsi paraziti tebe samotnyho nijak neomlouva. Tvoje ego by nikdy nepreneslo, ze by o vecech skutecne rozhodovala komunita - kdybys s tim problem nemel, zalozils obcansky sdruzeni taky.
    Ja si klidne smat muzu, protoze vim o par dalsich datacentrech provozovanych dosud fungujicimi skutecnymi komunitnimi sitemi... co i ty trubky s optikama maji (legalne) zakopane ;-) Do vetsiny mam i vzdaleny pristup, pac diky sve (podle tebe velmi spatne) povesti jsem tem klukum obcas pomahal...

    Simte, Pirati nezvladli vyresit ani jednoho oligarchu. Poskoky jednoho velmi problematickeho oligarchy ochotne podporili jak na celostatni urovni, tak casto i na dalsich mistech. A dokonce Pirati nevylucuji, ze s temi poskoky daneho oligarchy budu ochotne spolupracovat, pokud sam zmineny oligarcha zaleze do diry :D Vtipny boj s oligarchy... takze se nabizi otazka, na ci strane to vlastne ses ty :D A jake dalsi zasady se ochotne sam vzdas vymenou za neco lakaveho...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: to můžeš i do netrollícího auditka.. tohle jsem si založil, abych se měl kde hádat s Danýskem :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jasně... TY budeš vykládat, kdo parazitoval. Nejmenované osoby vybíraly jménem CZFree peníze na vývoj, který se zčásti nekonal a jejich podnikání stálo vesměs na neplacení faktur v datacentrech. Já dal dohromady jednou z těch sítí, které zaplatily dotažení malosériové výroby 100 Mbps laserového pojítka (ve své době prvního, a stálo polovinu toho, co tehdy stály 10 Ghz rádia s často menší propustností...).

    Dobře, mým směrem se to posunout nepodařilo. Ale dost možná si to mohl zabít spíš ty, který měl plnou hubu keců, jak ostatní parazitují.

    Můžeš se smát, ale máme vlastní datacentrum, vlastní zakopané trubky a vlákna v nich, konkurence se zajímá o to nás koupit, ale my nechceme. je to jedna věc. Nazývat mě v tomhle ohledu "parazitem" mi přijde dost nefér. I po letech běhám po klientech, ladím jim wifiny, řeším výpadky, lezu po střechách (ano, mám na to svoje lidi, ale ti často dělají jiné věci, které by nestihli, kdyby museli pečovat o klienty osobně)

    tvoje definice "parazita" je zajímavá, já si připadám jako špatně placený maloobchodní prodejce - ne jako parazit. zato tvoje pověst v oboru mi nepřijde nijak závratná, a nejsi každopádně v pozici, abys rozhodoval, která sousedská síť to dělala dobře a která špatně.

    V politice mají Piráti v řadě ohledů mají stejnou DNA - jsou politický disruptor, narušují zavedené obchodní modely.

    Z mého hlediska je směřování jasné: buď jsi na straně oligarchů, nebo proti nim. Oligarchové jsou jakýsi bug volného trhu, jsou negativní externalita kapitalismu. Můžeme releasnout novou, opravenou verzi, bez přehnaného vlivu oligarchů.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Soud vyhověl Pirátům, Česká pošta musí zveřejnit audit datových schránek - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/...lity/soud-vyhovel-piratum-ceska-posta-musi-zverejnit-audit-datovych-schranek/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: bodejt, to uz si vicemene jen parazitoval... :) Ale jestli si v politice mel stejne umysly jako v komunitnich sitich (tedy prijit si na lepsi penize), to sis... nejspis vybral spatou partaj... a navic si ji medialne znemoznil nejakym konektorem ci co... :-) Ale ano no, nikdy neni tak spatne, aby nemohlo byt hur :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ... říká jeden z těch, co mi v začátcích CZFree házeli klacky pod nohy, protože můj přístup byl moc komerční a málo komunitní a neziskový... :-)

    že se mi příležitosti nedaří nějak solidně uchopit, to je pravda, ať už jde o studium na VŠ, podnikání, nebo politiku. Na druhou stranu, moje výsledky nejde prohlásit ani za nějakou celoplošnou prohru. Pořád nějak existuju. faktem je, že spousta věcí mi přestane bavit ve chvíli, kdy si nějak vytvořím předpoklady se jim věnovat, ale jsou lidi, co jsou na tom hůř...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: no právě tahle představa, že ty lidi, co si v devadesátkách nahrabali, byli ti, co "nebyli blbí", mě slušně štve. to je asi to, co štvalo Churchilla na náccích: sám byl konzervativec a silový hráč - ale představa, že jakýkoliv koncept fair play je k smíchu a že platí jen právo silnějšího, ho naštvala (a ostatně, spousta lidí, co věří na právo silnějšího, dojede na to, že zjistí, že nejsou nejsilnější)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Tak tys hlavne solidne propalil vsechny prilezitosti, co jsi mel... takovej ukazkovej priklad toho, jak veci rozhodne nedelat :) Na tom volnem trhu jsi byl mezi prvnimi, schopnosti jsi mel... ale proste si jich nedokazal vyuzit :) A tak ti nezbyva, nez ostatnim uz jen zavidet...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: koho zajima kdo cim byl v mafianskych devadesatkach, ty uz jsou davno pryc. to byla doba, kdy se fakt solidne kradlo a kdo nebyl blbej, zajistil se do konce zivota.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: problém je, že u nás nebudou jezdit jako v té Západní Evropě. Stačilo mi přejet trajektem z Finska do Estonska. To jsem mohl stejně dobře přejet rovnou do Turecka, pokud jde o styl jízdy aut...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: "vy mladí mileniálové"??? ty máš fakt slušně vymaštěnej mozek, několikrát jsem ti určitě už psal, že jsem ročník 1973 (a mohl sis to koneckonců přečíst i na kandidátní listině Pirátů :-) Vím, že se s tím furt nemůžeš srovnat, ale jsem starší než ty. Já byl komsomolcem volného trhu v 90tkách (a to dost vážně..)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO --- --- 12:05:36 22.7.2019
    OLOL Piráti. Vymyslí si pravidlo, který nejsou schopný ani dodržovat. :D :D :D

    nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové


    Ale faktem je, že kdyby nebylo tohodle auditka, tak o pirátech není ani vidu ani slechu. Jako v mediich ticho po pesine, na internetech se o nich moc nepise, natoz o nejakych vysledcich ... uz maji pirati aspon jeden zakon na svych bedrech?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    pozeram ze danysek objavil uplne novy vesmir:)
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    Klub notorických alkoholiků se sešikoval.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KRAMERIUS: jak už padlo dříve, tak nulu mají země jako Rumunsko... Zaostal východ
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam