• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    JPLABS
    JPLABS --- ---
    jednodušší bude vyjmenovat, co piráti v Praze dělají dobře. Ten seznam bude asi dost stručný, ačkoliv mne momentálně nenapadá co zařadit do seznamu "dobře".

    Zato, absurdit co je v Praze špatně je děsně moc. Tak třeba absurdita, která mne napasla dnes dopoledne.
    V Praze existují "lítačky" zvané "Bémovky". Platí na MHD v Praze. MHD v Praze sestává z autobusů a kolejových vozidel (metro a tramvaje). Létačky Bémovky však platí také na příměstské vlaky, což Praha dojednala s českými drahami. České dráhy však mají své lítačky. A tak mne napadá:
    1/ proč lítačky ČD neplatí recipročně na MHD v Praze anebo alespoň kolejová vozidla MHD Praha? Chybí mi ta "reciprocita".
    2/ Praha má směšných 1 milion obyvatel, celá ČR má směšných 10 mio obyvatel (to jeméně než má indická Bombai). Proč v tomto ministátečku s 10 miliony obyvatel musí být tolik "lítaček", v každém pidiměstečku jiná "lítačka"? Tokio má 40 milionů obyvatel ale jen jednu lítačku ...
    Tak to mne napadlo dnes ráno při cestě příměstským vlakem do vesnice zvané Praha. A nevyprávějte mi, že ta to může někdo jiný a chudáčci piráti to nemůžou ovlivnit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: no nic, jen že se tím nehodlám zabejvat
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JPLABS: a pražská koalice dělá špatně co přesně? (kromě toho, že některejma věcma prostě nedokáže hnout stejně, jako ti před nimi?)
    JPLABS
    JPLABS --- ---
    XCHAOS: v opozici tak docela nejsou, třeba v Praze určitě ne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: ... a?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: já tušil, že si jedno "kdyby" zmultiplikuješ desetkrát. level xchaos
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JPLABS: Piráti jsou za celou dobu existence v opozici, na celostátní úrovni zcela jednoznačně. Co se ještě z pozic v opozici dá "ostrouhat"? Fakt nechápu.. pokud by někdo fandil vládě a nechtěl opozici tak budiž, to je postoj... ale házet vládu a opozici do jednoho pytle?
    JPLABS
    JPLABS --- ---
    XCHAOS: co by bylo, kdyby ... nemusíte řešit až tak daleko. Stačí domácí coby bylo kdyby.. například:
    kdyby se v Česku našel člověk s mezinárodní reputací, nezatížený českou korupcí a byl ochoten vytvořit politickou stranu ... a kdyby v Česku nebylo 70% obyvatelstva mentálně zaostalých a dementních, tak by stávají strany piráti a Babišovci, socani a Kalouskovci, Okamurovci a bolševici rychle ostrouhali.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Anarchist Milk - Existential Comics
    https://existentialcomics.com/comic/209
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO:
    PALEONTOLOG: A ted ještě co by, kdyby Stalin neposlal svého agenta umlátit Trockého cepínem.... :-) To je totiž kapitola, kterou do jisté míry otevřela Tožičkova kandidatura za Piráty. Ale to je fuk. Já to beru jako takový folklór...

    Taky mohla uspět v Rusku revoluce roku 1905 a mohla tam vzniknout nějaká forma konstituční monarchie či republiky, v tom případě by se Rusko nejspíš vydalo cestou podobnou skandinávským zemím - akorát s daleko větší ekonomickou silou. A bolševici by nikdy nezískali vliv, který díky potlačení této první revoluce získali.

    Taky mohl mít bohatého kámoše Proudhon a třeba bychom už v 19.století měli nějakou variantu Bitcoinu provozovaného na Babbageových počítačích...

    Taky se nemusel Marx prosadit právě ve svém ruském překladu a v Rusku - on sám prý na stará kolena prohlásil, že není marxista" a podoba hnutí v západní Evropě daleko spíše směřovala k něčemu, co později neslo označení sociální demokracie.

    Taky nemusela přijít 1.světová válka a meziválečná Evropa by namísto jazzu a ekonomické krize řešila demokratickou cestou ukotvená práva dělníku, žen, menšin a zvířat (ano, toto byla velká témata společenské diskuze před 1.světovou válkou)

    Taky bez 1.světové války nemuselo dojít k bouřliivému rozvoji techniky a dnes bychom létali mezi kontinenty v obřích Zeppelínech.

    Taky by bez 1.světové války nejspíš nebyla ta 2. a Berlín by dnes byl 20ti milionovou metropolí, nejspíš velmi kosmopolitní.

    Taky se nemuselo rozpadnout Rakousko-Uhersko, ale mohlo se demokratizovat a mohlo dojít k česko-rakouskému vyrovnání... v takovém světě bychom dnes byli pravděpodobně jedním z nejbohatších a nejrozvinutějších regionů Evropy (ještě po 1.světové válce jsme pořád byli...)

    Alternativní historie jsou fajn, ale házet všechno jen a jen na Marxe prostě není fér. Taky se mohla vyvinout ještě nějaká šílenější varianta fašismu/nacismu, kdyby Němci i bez 1.světové války pořád četli Nietscheho a zajímali se o východní mystiku a syntetické drogy.

    Taky mohl Von Braun doletět na Měsíc o 20 let dřív, v barvách výmarské republiky (kdyby jí nezkosila ekonomická krize.

    Taky se mohl nacismus chopit moci místo v Německu v USA a vyrobit jadernou zbraň stejně (i když třeba o 20 let později)

    Atd. atd.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tenhle vtip jsem ale na pirátském fóru sdílel já :-)

    Otázka je, jestli jsem o nějakou politickou kariéru vůbec kdy usiloval. Moje hlavní myšlenka se týkala toho, že sousedské sítě jako způsob připojení k Internetu se budou ocitat pod rostoucím tlakem z nejrůznějších stran, což musíš uznat že se fakticky stalo a stále děje. Stát v Babišově pojetí svojí "sílu" buduje na tom, že se baví jen s několika málo velmi silnými subjekty a ne s davem drobných živnostníků. Sám si odpověz, jestli je to prostředí, které zrovna třeba tobě bude nějak vyhovovat....

    Fakticky nevím, co přesně považuješ za můj úspěch nebo neúspěch. Z tvého hlediska neuspěla řada ostatních zakládajících členů - ne všichni jsou dnes v nějakých vedoucích funkcích a funkce opozičního poslance je sice úspěchem, jak bych ho viděl třeba já, ale mám pocit, že někteří Piráti mají větší ambice.

    Kadidátů na kandidátních listinách ve volbách jsou každé volby stovky a pokládat každého, kdo kdy nebyl zvolen za "neúspěšného" možná vysvětluje, proč se občané vyhýbají politické činnosti, pokud by neměla být vítězným tažením až do konce. Já to celou dobu bral jako "není důležité vyhrát, ale zúčastnit se".
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: a kdyby za první světový nechtěl ludedorf zrušit východní frontu, neposlal by Lenina s markama do Ruska. Nikdo nečekal, že vznikne SSSR, hlavní byl odpor k válčení.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: to se v dejinach opakuje, kdyby marx nemel svyho bohatyho kamose z podnikatelsky rodiny, taky by nezkurvil svet kapitalem.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: no nevim, myslim, ze nejsem prilis ukecanej, spis jdu primu k jadru veci a kdyz neco vypada jako kokotina, tak proste reknu, ze je to kokotina a nediskutuju.

    on je totiz tvuj problem a problem i jinych lidi, ze na internetech radi diskutuji o hovnech. to mas jako se stranou svobodnych. ta vec byla kokotina, jednou sem to v auditku rek a dostal sem banan. netrvalo dlouho a ukazalo se,ze ta partaj byla kokotina a mach blbej curak. u piratu je to stejny, uz mam taky banan a vy jiz trolite sami sebe diky zoldakum zkazy pardon nato....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: "Nic jineho neumi, proto dela politiku"... kdyz to se me jaksi netyka :-) Zato tobe se nepovedla ani ta politicka kariera. No ale chapu, ty holt jedes v duchu ad nize :-)

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: to znamena nepoužívat výroky stojící na diskutabilních tvrzeních. Chápu, že ti to nic neříká, ale jses hrozně prováděného žvanil. Proto nepovažuju další zvaneni za nápravu prvního stavu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: "Skutečný přehled"... to je co?

    VYHULENY_UFO: v tom případě nevím, proč jsi ukecaný maloměšťák, který exhibuje na nyxu a k tomu si vede blogísek o tom, co a kdo všechno ho sere v souvislosti s tím, co zrovna měl k večeri a po kolika pivech měl kocovinu. Nevím jestli si to uvědomuješ, ale nejsi prototyp "málo ukecaného maloměšťáka".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Prostě jsem si dovolil ironickou poznámku no. Možná by tobě naopak prospělo se kolem nějaké politiky motat, pak by sis taky musel ironické poznámky odpustit.

    Faktem je, že jsem to formuloval blbě. Problém ale je, že tohle je stále stejný okruh lidí, dost uzavřených do sebe, skutečně tvořících "komunitu". Já bych fenomén Tomáše Tožičky pojmenoval "syndrom osamělého trockisty"... prostě je levicový, ale je značně v opozici i uvnitř levice, protože proč např. cílí na Piráty, když by jeho místo bylo v té nové straně, která se podle všeho odštěpila od "jeho" Zelených, to nevím. Nejvíc ze všeho mi přijde, že jde o "vracení voličů" TOPce... (říct že záměrné, to už je paranoia).

    Já bych proti nějaké nové levicové straně rozhodně nevystupoval. Nevolil bych jí, ať už by můj vztah k Pirátům byl jakýkoliv, do budoucna. Možná bych s nimi polemizoval. Ale řídím se zásadou "nesouhlasím s vaším názorem, ale udělám vše pro to, abyste ho mohli prosazovat" (teda, samozřejmě s vyjímkou tebe a ufa a hlavního diskuzního fóra Pirátů tady na NYXu :-). Ale klidně udělám vše pro to, aby Tožička mohl rétoricky bojovat s kapitalismem, ale já sám se klidně podepisuju pod "ušmudlaný status quo", za který pro změnu bojuju já.

    Jinak já jsem třeba Táňu Fišerovou v prvním kole volil, v roce 2013. Nemuselo by to být pojaté tak konfrontačně, přijde mi, že jde o recept na zviditelnění tak trochu opsaný od VkMl na druhé straně barikády: prostě naschvál udělat to, co je nám podsouváno. Je to zajímavá strategie, ale já už toho po 10 letech mám dost a dost možná půjdu od toho.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PALEONTOLOG: v ty zumpe obcas najdes i jista priznani... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: osobne mam radeji malo ukecane malomestaky, kteri delaji jednu maximalne dve veci, ale za to poradne. lepsi byt poctivy predseda svj a mit pekne vymazlenej barak, nez planovat svetlou budoucnost vsemu narodu a k tomu drit bidu (cti: na internetech psat romany o tom coby, kdyby ryby byly v prdeli a my nepotrebovali rybniky)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam