• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    JPLABS
    JPLABS --- ---
    MAKROUSEK: před 3 roky jsem tam byl, pracoval, stacila mi jedna litačka na 40milionové Tokio. Celé Česko má 1/4 obyvatelstva a lítaček bezpočet...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    A hlavne to vypada, ze uz dojizdeji na vlastni byrokracii :-) Hlavne problem zapsat... reseni je podruzne :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: hehe, ipv6.. k tomu uz se xchaos dlouho nevyjadroval :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: ale jinak zadna slava... maji se jeste co ucit, kluci :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ale ta stranka ma dokonce certifikat od letsencrypt. to asi nekonfigurovala slavna xchaosova piratska firma na webiky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Pustili jsme webik, ale nejak nebyl cas na obsah... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ja myslim, ze rozebirat xchaosovo uspesny podnikani nema smysl. bylo by to na dlouhy romany, ktery by nikdo necetl, akorat xchaos by na ne zase romanama odpovidal.

    navic me hodne bavi, jak je xchaos zavislej na zabijeni casu psanim sahodlouhych zbytecnych prispevku, jak je zavislej i na nas, kdy nevi jesti ma rozdavat banany, nekdy je na chvili rozda, pak zase zrusi a prestoze je zbytecny na nas reagovat, tak bez nas nemuze byt a nakonec zase pise romanovy blaboly.

    osobne si myslim, ze xchaos je silne zavislej internetech a ponekud mu utika offline realita.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a co? Jakoze kdyz to ty nasdilel na piratskem foru, tak to nikdo jiny nikde nevidel? :-) Sorry, ale ono to jeste driv probehlo uz tady na NYXu.

    Zrovna v nasem oboru je presne videt, jak mali zivnostnici casto funguji. Nejak to ojebat, na bezpecnost se sere, inovace minimalni... hlavne si nahrabat :-) Muzeme znovu rozject flame na tema DNSSEC, IPv6, BCP38, BCP 78, RPKI, DANE, DMARC, TLS... Pro vetsinu tech malejch zivnostniku je to bud neznamy a tudiz sprosty slovo, nebo (v tvem pripade) veci proste ignorovany. Spousta "odborniku" RFC ani necetla a maj problem si spravne nastavit i web/mailserver. A treba vubec nechapou, zez to je kontinualni prace - a ze nejde copy&paste configy deset let stary. Stejne tak jsou sprostym slovem normy a eterem se to pali bez ohledu na limity vyplyvaji ze vseobecnych opravneni. V 60GHz se tu houfne palilo jeste pred tim, nez to bylo vubec legalni (a pred lety v 5GHz taktez). O naschvalech, co si ti zivnostnici delaj (nejen) v eteru navzajem radsi nebudu mluvit :)

    Takze ano, muzeme debatovat i o tom, jakou "kulturu" tu ti mali zivnostnici mnohdy buduji. Proste dost dobre z moralniho hlediska nejde nadavat na Babise, kdyz sam taky nekteri zrovna fair-play nehrajou (aniz bych ho obhajoval - proste si kazdej musi v prvni rade zamest pred svym prahem). Dokud okoli neukaze, ze to jde "lip" i bez podrazu, tak se z tech sracek nevyhrabem nikdy. Ve finale Babis oponenty umlati tim, ze kradnu prece vseci... a jak jsem psal uz jinde, s Piraty na tom lip taky nejsme :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    JPLABS: Tokio ma dve litacky (ruzny firmy). A technicky vlastne nejde o tramvajenku, jde o elektronickou penezenku, na ktere jsou penize. A daji se za ne koupit i jine veci, nejenom projizdka metrem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JPLABS: momentálně se pracuje na přípravě pro volby v roce 2022. Popravdě, plán na jednotnou "tramvajenkoinkartu" pro celou ČR se v tom programu klidně může ocitnout, ale problém by asi byla cena...

    jinak třeba dnes si lze v Praze lítačku nahrát na Inkartu ČD. čistě po technické stránce to řeší problém s přemírou plastových kartiček, ale co se ceny týče, tak celoroční Inkarta je docela mastná záležitost a rozšíření platnosti pražské tramvajenky na celou ČR by rozhodně nebylo zadarmo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: no k tomu to nebylo ani určené :-)
    JPLABS
    JPLABS --- ---
    jednodušší bude vyjmenovat, co piráti v Praze dělají dobře. Ten seznam bude asi dost stručný, ačkoliv mne momentálně nenapadá co zařadit do seznamu "dobře".

    Zato, absurdit co je v Praze špatně je děsně moc. Tak třeba absurdita, která mne napasla dnes dopoledne.
    V Praze existují "lítačky" zvané "Bémovky". Platí na MHD v Praze. MHD v Praze sestává z autobusů a kolejových vozidel (metro a tramvaje). Létačky Bémovky však platí také na příměstské vlaky, což Praha dojednala s českými drahami. České dráhy však mají své lítačky. A tak mne napadá:
    1/ proč lítačky ČD neplatí recipročně na MHD v Praze anebo alespoň kolejová vozidla MHD Praha? Chybí mi ta "reciprocita".
    2/ Praha má směšných 1 milion obyvatel, celá ČR má směšných 10 mio obyvatel (to jeméně než má indická Bombai). Proč v tomto ministátečku s 10 miliony obyvatel musí být tolik "lítaček", v každém pidiměstečku jiná "lítačka"? Tokio má 40 milionů obyvatel ale jen jednu lítačku ...
    Tak to mne napadlo dnes ráno při cestě příměstským vlakem do vesnice zvané Praha. A nevyprávějte mi, že ta to může někdo jiný a chudáčci piráti to nemůžou ovlivnit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: no nic, jen že se tím nehodlám zabejvat
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JPLABS: a pražská koalice dělá špatně co přesně? (kromě toho, že některejma věcma prostě nedokáže hnout stejně, jako ti před nimi?)
    JPLABS
    JPLABS --- ---
    XCHAOS: v opozici tak docela nejsou, třeba v Praze určitě ne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: ... a?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: já tušil, že si jedno "kdyby" zmultiplikuješ desetkrát. level xchaos
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JPLABS: Piráti jsou za celou dobu existence v opozici, na celostátní úrovni zcela jednoznačně. Co se ještě z pozic v opozici dá "ostrouhat"? Fakt nechápu.. pokud by někdo fandil vládě a nechtěl opozici tak budiž, to je postoj... ale házet vládu a opozici do jednoho pytle?
    JPLABS
    JPLABS --- ---
    XCHAOS: co by bylo, kdyby ... nemusíte řešit až tak daleko. Stačí domácí coby bylo kdyby.. například:
    kdyby se v Česku našel člověk s mezinárodní reputací, nezatížený českou korupcí a byl ochoten vytvořit politickou stranu ... a kdyby v Česku nebylo 70% obyvatelstva mentálně zaostalých a dementních, tak by stávají strany piráti a Babišovci, socani a Kalouskovci, Okamurovci a bolševici rychle ostrouhali.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Anarchist Milk - Existential Comics
    https://existentialcomics.com/comic/209
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam