DANYSEK: no dobře, chtít můžeš, ale když nemáš dost Pirátek, tak jsi v háji.
Ano, v tomhle prostě primární volby ve straně bohužel dopadly jako taková typická ukázka schopností latentních psychopatů deroucích se vzhůru, protože prostě jednak tam máš nějaká stálá jména, o kterých víš, že už se v tom nějak naučili chodit, tak je víceméně automaticky podpořej všichni. A do toho se motají nová jména, která si samozřejmě dovedou mezi členy zajistit podporu a tahle podpora se zřejmě nějak nekonala u ženských kandidátech.
Jestli se ptáš mě, tak já jsem si možný mediální průšvih složení kandidátek uvědomil už při těch primárkách a v jistý moment už jsem měl tendenci vybírat při hlasování jen ze žen. Kromě toho jsem se tentokrát nijak nehnal do toho shánět si sám nominaci, i když asi bych jí díky určité setrvačnosti strany vůči zakládajícím členům nejspíš sehnal.... Ostatně, v prvním lidovém hlasování o prezidentovi ČR jsem taky podpořil ženu, i když byly na výběr jen 3 (v druhém žádná, protože pochopitelně, snižovaly by šanci, že do 2.kola postoupí proti Zemanovi volitelný kandidát, což nakonec stejně nepomohlo).
Problém je, že fakt nechceš političky, jejiž jedinou kvalifikací by bylo to, že jsou ženy. Uvidíme, jak zafunguje v liberální Praze efekt kroužkování, na spodních místech kandidátky je z koho vybírat a třeba některé z těch žen dostanou fakt hlasy toho typu "chceme více žen v politice". U Pirátů sice skákání bývá extrémně, nebývale těžké (zatím netuším, jak to leadři kandidátek dělaj... ale můžu ti říct, že v politice se s někým, kdo se může zaštítit několika tisíci kroužků od voličů v posledních volbých, vede vnistrostranická debata fakt docela těžko... a je až překvapivé, jak ty preferenční hlasy dobře odpovídají výsledkům v primárkách... u jiných stran jsem to tolik nepozoroval, ani množství kroužků, ani jejich přísné sestupné řazení podle pořadí na kandidátce...)