• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: pico, na autobuse byly padaky, ne diaghuman, ne kapsch, ne drabek ani nic jinyho.

    a paklize prokazatelne neni nic, tak jste proste lhali a pises zvasty
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Tak ODS je strana automobilistů a v koaliici Spolu se tak bude zřejmě profilovat nadále. Mýtné je spíš dlouhodobý projekt magistrátu, který jediný má šanci situaci v centru stabilizovat. Že to není zrovna program, se kterým by se vyhrávaly celostátní volby, to je jasné...

    Přitom magistrát podle mě s tím bez podpory ve Sněmovně bude mít velký problém, takže v případě povolební koalice Spolu+PártySTAN lze tohle vytušit jako podmínku, že magistrát žádnou legislativní podporu pro zavedení mýtného nezíská...

    Samozřejmě, pokud by mýtné bylo nějak chytře spojené s dnešním parkovným - s tím, že nižší level by bylo parkování kdekoliv mimo centrum, vyšší level parkování všude a vjezd do centra - tak by to nakonec všichni ještě uvítali, ale samozřejmě, nevím, v jaké je to přesně fázi. Jisté je, že to je spíš dlouhodobý magistrátní projekt, než projekt Pirátů jako takových. Centrum Prahy se bez něj nikam nepohne, protože prostě ten počet aut v centru zvyšovat nejde a i ta auta, která jsou tam teď, stačí k tomu, že to centrum vlastně není až tak atraktivní místo k životu a tak. Ani elektromobilita neřeší všechno - centrum je prostě středověké město, hlavně teda hluboké centrum, o kterém doufám diskutovat nehodláš (tedy celé Staré Město, ohraničené hradebním korzem). Ale ani skutečně nemám informace, jestli se mýtné má týkat jen hlubokého centra (což je tak jako tak turistická zona a vyloučením aut se spíš zatraktivní), nebo i šrišího centra (kde chápu, že je předmětem diskuzí, ale aspoň by se každý stavební projekt v širším centru neodvíjel od toho, kolik tam bude míst v podzemních garážích...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (ještě k tomu, proč si myslím, že být členem předlistopadové NF nebylo nic až tak špatného: tedy, u těch menších stran to šlo považovat o snahu o jakousi alternativu v mezích tehdejšího systému, sice trochu kolaboraci, ale přeci jen ne na hlavním levelu. dokonce i členství v KSČ jsme odpustili řadě politiků, neodpustili bychom nejspíš ty Lidové Milice. Problém ale je, jak se k tomu dědictví kdo postavil, a Kalousek de-facto způsobil rozkol konzervativní pravice, když z KDU-ČSL odštěpil TOPku, což měla být jakási "KDU-ČSL pro Pražáky" a Paroubek podobným způsobem nastartoval vývoj v ČSSD, který je dovedl, kam je dovedl).

    Takže proč jsou tady Piráti? Dílem je to slavný výrok Klause "když se vám to nelíbí, založte si vlastní politickou stranu a vyhrajte volby", na který se odvolává Ivan Bartoš, že ho inspiroval :-) A dílem je to neschopnost Kalouska s Paroubkem, kteří oba dva svým vlastním způsobem (TOP09 byla schopná unikátně v roce 2009 podat kandidátní listinu, i když jako strana ještě ani nestihla být registrovaná :-) přispěli k rozštěpení či propadu aspoň trochu čitelných subjektů demokratického spektra po roce 1989.

    Pirátům by měla poděkovat především pravice, protože by bez nich nevznikla koalice Spolu, která byla potřeba jako sůl - ta aspoň ukázala, že ti spoluobčané, kteří mají potřebu volit pravicově (nízké daně, štíhlý stát, apod.) chtějí nějakým způsobem důstojnou středostavovskou pravici - a ne exoty typu Mlausovci-tříkolka, různé hnědočechy více či méně strašlivého ražení, xenofoby, antivaxery, islamobijce, apod. Věřím, že na levici se to po nějakém čase tápání vyvine nějak podobně (a oslabí to Piráty, kteří ač to tak možná nevypadá, nakonec nebudou pro každého).

    Jsou to právě preference Pirátů, které nakonec zřejmě povedou k tomu, že část voličů ANO zaváhá a vyděšeni představou dredatého premiéra to radši hodí Spolu a Fialovi. Takže místo toho věčného odboje by si Pirátům měl spíše děkovat - jako strašidlo jsme posloužili dokonale :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: nebavme se o padáky, moc dobře víme, že řeč je o hazardu a hazardní lobby, arbitrážích typu Diag Human, smlouvě s Kapschem.

    Ano, přímo prokazatelné není nic. Padáky jsou nejasná 90tková kauza. Ale podstatné je, že Kalousek je politik level Paroubek - toho by si nevolil zcela jistě, přitom rozdíl je kosmetický: oba byli členové předlistopadové národní fronty (na čemž by nebylo nic špatného). Ale oba současně poškodili pověst demokratické levice a pravice: Paroubek svým vlastním stylem přispěl k poškození pověsti k ČSSD a zahájil její pád, Kalousek v roce 2006 krátce uvažoval, že s ním bude vládnout v koalici s podporou KSČM (!), což by tedy bylo vítězství Národní Fronty non-plus ultra.

    TOPka obecně není tím, čím si myslíš že je (ať už si myslíš cokoliv). Popravdě, vím o hodně lidech, kteří se kolem TOPky motali v začátcích, a na vrcholu její slávy od ní utekli protože pochopili, že to fakt není konzervativní stran a úsporného státu a nízkých daní. Např. na Praze 6 k Pirátům ve velkém přestoupili lidi, kteří se v TOPce nepohodli - a nechtěli nic jiného, než dělat proevropskou, prodemokratickou středopravou lidskoprávní politiku.

    Fakt v tom máš dost hokej, obávám se. (Možná je to tím, že si v žádné straně nikdy nebyl a nepozoroval si to dění zevnitř?)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    a docela by me zajimalo, jestli dokazali Pirati dostat do basy i Sobotku za OKD.... ja myslim, ze ne, ze i Sobotka na jejich autobuse byl babisovsky marketing.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no, chapu ze nemate Kalouska radi... ale to jakym zpusobim otocil vasi zbran (internet je nase more, vzpominas?) proti vam samotnym nema chybu... :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JOWDOW: no Pirati rozhodne volba nejsou... jen zvani stejne jako zvani Babis :-) V Praze to je nazorne videt... Hrib se v cervnu 2019 naparoval se zbijeckou, jak ze to zahajuje vystavbu metra D... zacit se melo letos v zari, odlozeny to je na jaro 2021, to uz taky vime ze se prosvihlo... ;-) Ani financovani porad vyreseny neni.
    Ono uz to zacalo hlasovanim o metru - Pirati maj plnou hubu transparentnosti, ale to jak kdo v kvetnu 2019 hlasoval nikde nedohledas, protoze sam Hrib to hlasovani navrhnul jako tajny.

    Zrovna co se dopravnich staveb v metropoli tyce, tak stagnace zacla s ANO... a s Pirati pokracuje. Takze ono Babis nebo tluchubove typu Hrib... to mas pravdu, ze to vyjde nastejno.

    Stejne tak maj Pirati plnou hubu digitalizace... a na tema "portal prazana" jde rict to, ze to funguje stejne tragicky jako IT v podani statu :-) Mohli ukazat, ze to umej lip... predvedli leda hovno. Jako, ze se mi par fomularu predvyplni udaji z NIA fakt nepovazuju za digitalizaci :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: a o co slo? mas uz dukazy, ze pres padaky zabil lidi? podle me ses pekne v pici, protoze nemas argumenty. na autobuse ste meli padaky a ten vas guru Horak proste lhal a vy to odsouhlasili. proste marketingovi zmrdi jako Babis.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Kalouska volit nemůžeš, nekandiduje. A rozhodně u něj nešlo jen o ty padáky, když jsme u toho.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOWDOW: moje definice bukanyra je jednoducha, je to typek, ktery stahuje appz/gamez/mp3z a moviez z thepiratebay.org a mysli si, ze autor dila nema zadny prava.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOWDOW: no normalne, volim Kalouska, protoze si ho pirati brali do huby a lhali o jeho padacich. volim proevropske politiky a volim politiky, kteri neberou vazne ekonomicke predstavy o svete z pera piratskeho guru xchaose.
    JOWDOW
    JOWDOW --- ---
    Danysek a vyholený ufo: by mě zajímalo koho volite. Z vašich komentářů to vypadá jako kdyby v ČR bylo z čeho vybírat, haha.. A hlavně když politici sou rovný zločincům tak nikdo jinej než zločinec a lháři do politiky nepůjdou. Takže asi to co se říká pokaždé když šou volby -> zvolit to nejmírnější zlo. A tvoje vyhul ufo definice Bukanýra je jaká? Jako kdybys byl v mládí nakej anděl a že si nekázal a pil jen vodu. Češi se fakt zaslouží Bureše.. konec konců 30% se musej od nekud dostat. Jen by mě zajímalo kdo je volí či pak nevolí vůbec. A pak si říct, stejnak jsou všichni dementi a bukanýři, proč chodí k volbám..klap klap, ješte jednou Bureše! To bude žvanda ve vaších nezávislých televizích
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: tak kdyz si nabehli na vidle... :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: tak on si z nich prdel dela uz i Sidlo...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: tak to je klasika politika. lhat o jinych problem neni, ale kdyz nekdo lze o nich, tak se muzou posrat jak xchaos z kryptomen.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: bukanyry ted zacnou dohanet jejich vlastni hrichy z mladi... aneb kdyz nekdo kaze vodu a sam pije vino :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    pan kalousek ma jizlivy komentar na tema lhani.

    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    DANYSEK: tenhle "portal" sem nikdy nepochopil... Kdyz tiu ani neukaze jak dlouho ten kupon kterej mas plati :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ICT pod vedenim Piratu taky funguje skvele... to nemohu rict! :D

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam