• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: je mi to ale nějak sympatičtější, než mafiánská BMW, no... čím to asi bude?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAWERICK: jojo... zrovna Nemci muzou diky opakovanejm stavkam strojvudcu vypravet, jak skvele se jim cestuje nejen do prace :-)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    DANYSEK: no tak to je jasný. Plebs přece nemá co jezdit autem zvlášť když nemá na autíčko na baterky a barák /garáž kde ho nabíjet... :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAWERICK: Jenom s tim pak vsude nedojedes... viz nemecky umweltzone ci francouzske LEZ/ZPA zony. K nam to dojde taky, neboj :-)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    DANYSEK: no tak jasně že jo :) žádná kurvitka a žádne normy. Win win:)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAWERICK: no ja ti nevim... :-) veterani na cene spis uz hodne stoupaj, zvlast pokud jsou pojizdny... :D Ale ta i z fotky na prvni pohled viditelna rez me fakt pobavila...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    DANYSEK: protože při všech těch eko-euro-normach které nejen oni prosazuji na nic jiného mít nebudeš
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Tak to je ta budoucnost nasi zeme, co nam chtej Pirati vratit! :D Orezly hadraplan...

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: spojeni dvou TCP kabelu? :-) Nechci ti do toho kecat, ale kabel je prvni vrstva, TCP ctvrta (dle ISO/OSI modelu) - a ctvrtou vrstvu fakt nezajima, co je na vrstvach pod ni...

    Jako ano, mam data, ze kterych bych to umel taky spocitat... ale udaj o tom, kolik MB klient protocil za mesic je to naprosto zbytecny se tim vubec zabyvat. I blby 1 Mbit/s stream vygeneruje cca 329 GB mesicne. Je to cislo nevypovidajici o nicem. Vic te dnes bude srat, kdyz si vsichni klienti vecer pusti na hodinu fotbal klidne v 10Mbit streamu... to ti sice natoci jen par GB/klient, kdyz koukne na jeden fotbal mesicne, ale problem to muze bejt (a nekdy byva) vetsi - multicast se na to dnes uz moc nepouziva, protoze pro mnohy "sitare" je to sprosty slovo :D Aneb co divak, to pak extra datovy stream (a zvlast na v principu half-duplexnich wifinach je to pak sranda). Dnes - a zvlast u mensich ISP - frci unicastove OTT IPTV sluzby... (Telly, SledovaniTV apod), kde kazdej divak "stahuje" sam na sebe, i kdyz jde o "live" stream - ono pak staci, kdyz si v obyvaku klient necha pustenej trvale STB a vypina jen TV za nim a ty gigabajty tam pak naskakujou ani vlastne ani nevis jak... v prime-time mu to asi vypinat chtit fakt nebudes a v noci to, ze to bezi nikoho beztak nijak zvlast nepali.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: To snad měří každý, kdo používá síťové prvky na víc než na spojení dvou TCP kabelů.
    Já se u nás ve spolku můžu podívat x let zpětně kolik TB ročně jsem stáhl (+ podrobněji za poslení dobu) - a FUP tu nebyl opravdu nikdy.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vy jeste merite objemy prenesenych dat? Ja mel za to, ze tohle je vec, co resi jen ti, co resi nejake FUPy :-) I kdyz nekomu prodas 30Mbit (s garantovanym 9Mbitem), je samozrejme naprosto legitimni jej vyuzivat. Ale chapu, ze se te sve archaicke funkcionality ze sveho Promethea asi vzdat nechces... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, několik našich klientů na to soudě dle objemu přenesných dat přišlo taky. Dokonce jeden z nich má v předsíni i 19" rack :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a tak ano, muzu mit "server" i doma v kumbale. S dnesnima rychlostma, co ma i kabelovka po starych koaxech nabidne rychlost, co pro mene narocne veci typu nejaky "hoby webik" v realu staci.

    Ano, na profesionalni sluzbu je ta trzni cena je naprosto v pohode. Ono takovy veci, jako dve oddelene napajeci vetve, redundantni UPSky, chlazeni a napajeni zalohovane vlastnim agregatem holt neco stoji a do vysledne ceny se to promitne. Ty udavas naklad 10k za "profi" rack jako strasnej problem, ale pritom sami mate cenovku, ze z jednoho racku utrzite pres 40k v pohode... (pri beznem 47U, dnes uz se casto davaji i 52U a nepocitam to plne vyskladane), za elektriku v te "cenovce" (990Kc/1U/100W) nechas tak 13k. Furt je to viditelne v plusu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nemáme jen vlastní datacentrum, hele :-) máme racky i jinde, ať už v prostorách co jsou spíš jen sklad, nebo v profi datacentrech. Akorát prostě tenhle formát nabízí jedinečný poměr cena/výkon. Jinde bychom za 5 racků platili kolem 50 000 bez elektřiny... to je podle mě tržní cena, jestli se to pohlo, oprav mě...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no, cerpat predstavy o konkurenci... co ma v souctu dokonce uz 6 (!) racku... v klidu muzu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tohle už vypadá líp
    pošlu to Patrikovi
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no nevim, jestli ty vase "svetylka" budou nejaka reprezentativni kulisa :-) Jo takove diskove pole v 42U, tam je svetylek podstatne vic... :D Ale to u vas nenajde.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ta fotka není fer, zrovna tady už jsou 3, ne 2 racky, a jeden ten, co na té fotcec vůbec není, už je plně obsazený :-) nemůžeš čerpat svoje představy o konkurenci pořád jen z historický dokumentů, že jo... já taky nějak mlhavě tuším, že Microsoft je už někde jinde, než v éře MS-DOSu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: potřebujou blikající světýlka a když na jedněch bude napsáno pirati.cz, tak jedině dobře, ne?

    jako Patrik snad někdy nějaké datacentrum viděl....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jojo... ten vas bordel se na videu bude vyjimat... jen at volici vidi, do ceho s Piraty jdou :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam