DANYSEK: tak zrovna packetloss je veličina, která se taky měří - ale věř tomu, že argumentace s tím, že nefunkční internet by asi nepřenesl ten den desítky GB, je po obchodní stránce poměrně přesvědčivá, protože lidi mají poměrně představu kolik GB dat jim dávají mobilní operátoři a za kolik, a rychle se doma přeptají, komu to jde a komu ne.
VOS-1 máme zapracovaný do ceníku ale nevím, proč ti ležej tak v žaludku "vychcaný wifináři". bezdráty jsou pořád zajímavý produkt kdekoliv, kde se zatím nekope optika. je to jediná obrana, kterou má spotřebitel proti vychcaným mobilním operátorům, popravdě. nebo monopolu na pevné linky.
mj. kdybych chtěl znovu zapnout FUP, tak mi k tomu VOS-1 poskytuje perfektní návod, protože já jsem v pozdější fázi FUP už neaplikoval celodennně, ale jen ve večerní špiččce - technicky je v síti problém jenom cca 2h trvající večerní špička, takže existující algoritmy by šlo snadno upravit, aby v devět večer na hodinu zpomalily největším sosákům na 60% inzerované rychlosti a šetřilo by to fakt hodně problémů. Zvlášť, když dlouhodobě 20% uživatelů přenáší 70% všech dat v síti (na začátku to bylo 80%, což bylo je v souladu s Paretovým principem, ale vhodným strukturováním ceníku a nasazených QoS postupů se mi podařilo Pareta o deset procentních bodů porazit :-).
Ale to všechno jsou takové zbytečnosti, kterými bych se nemusel trápit, kdybych ta data nepočítal, chápu :-) Nejlíp aby takovej stát taky radši nic nepočítal, zrušil daně a omezení rychlosti a parkovací zóny a pak ještě zrušil sám sebe a bylo by, co... koho zajímá nějaká statistika...