• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKATuristika v ČR o všem, co souvisí s chůzí po českých luzích a hájích
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    FRDK: tenkrat sem pro nej do lidlu sla... na zaklade te recenze:D. kratky zada mel:( a z tvoji fotky je videt, ze chybi tak 4cm a ja fakt nesnasim bederak na spodnich zebrech:D ale prave, clovek nekdy i lituje, ze mu nektery batohy zadama nejsou:D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    FRDK: vypada od pohledu jako ten co ma ten muj kamarad a co mi sedel a vypadal sikovne
    FRDK
    FRDK --- ---
    No levné značky - před lety mi mamina koupila v Lidlu tenhle batoh Reach Out (viz foto) snad za tři kila, měl odhadem tak pětatřicet litrů, chodil jsem s ním i lehčí víkendovky v létě, kdy jsem moc věcí netahal a užíval jsem ho určitě nejmíň čtyři/pět let, než se začal postupně víc a víc trhat. Přesto za ty prachy hodně muziky.
    A stejnou značku si chválili i tadyhle v Nalehko koukám...
    nalehko.com - Lidl "Reach Out" UL makeover.Celkem slušně...
    https://www.facebook.com/story.php/?story_fbid=487842414680567&id=100063743688019&locale=cs_CZ

DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    KRISKA: hele to nevim. je fakt, že sedí spíš mně. spíš jsem chtěl naznačit, co už ste tu stejně otevřeně rozjeli, že ne vždy cena/značka = lepší řešení .... čili, že si musí člověk individuálně vybrat a moc nefrflat nad levnýma rebrandama, protože můžou být překvapivě lepší než ty "nejlepší" zajeté značky.
    FRDK
    FRDK --- ---
    BLACK_ONYX: Tu Quechuu čtyřicítku jsem pořídil loni ve Špáňu, potřeboval jsem ji jen na týdenní trek s tím, že ji tam potom třeba nechám, vybíral jsem ze dvou nejlevnějších možností v Decathlonu, buď padesátku aušusovější Forclaz za asi dvanáct set nebo právě tu od pohledu trochu bytelnější Quechuu (na fotce vlevo). A nakonec teda jsem byl, přestože nejsem fanouškem trampolín (toho systému odvětrávání), vcelku spokojený. Kromě nezbytných bederákových kapsiček, které tu jsou příjemné elastické, natahovací (vleze hodně věcí) jsem ocenil i ty boční strečovky, které jsou uzpůsobené k pohodlnějšímu vytahování lahví s pitím za chůze. Přesto jsem po první stovce kiláků trochu ku*voval, od bederáku se mi udělaly na bedrech modráky jak byk i s odřeninama. Nicméně i s nima jsem dorazil do cíle a nakonec mi bylo líto zánovní batoh vyhodit, obětoval jsem asi 45€ a odeslal ho i s botama, dárečkama pro famílii a dalšíma už nepotřebnýma věcma domů a doufám, že jej ještě ve zdraví řádně využiju při chůzi po (nejen) českých luzích i hájích, z kterýchžto jsem jsem teď trochu odbočil ;)
    Chtěl jsem říct, že batoh z Decathlonu za ty krejcary v poho.

KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: :D tak to si pamatuju... pytel s usima v 90... diky, rada zustanu v 21 stoleti:D
    pak nekdy kdyz mi bylo asi 14 sem dostala opravdickou krosnu. mmch firma hodonsky existuje dodnes a ty batohy fakt vypadaji stejne jak pres 25 lety:D no jenze bederak nekde na poslednim zebru nechces:D ta krosna byla super, proti pytli s usima, kdyby mela bederak na bedrech, mozna ji mam jeste dneska:D
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: naopak. Nejlepší by bylo, aby nebyl žádný výběr. Kolik já na tom strávil hodinou:D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    DOKKTOR: jak ma zena dlouhy zada? ja mam blby, ze potrebuju 52cm zada (coz sou zada na 185+ cm chlapa) ale mam 168cm a 62kg:D takze sem ozkousela hromady batohu, nejen na cz trhu a moc jinych moznosti na utlej vrsek a zadny ramena a zada jak na opici sem nesehnala... i proto me ten decathlon prekvapil, protoze v minulosti mely vsechny jeho vetsi batohy taky desne kratky zada...

takze ono nakonec je uplnr jedno, jestli lidl nebo neco z hudy, ale proste to musi sedet... a znam lidi, kterym nejlip sedi husky za 2000 velka krosna.

vyhoda je, ze dneska se da dobre vybrat.

presto me porad stve ze osprey zmenil kolekci, driv byly damsky batohy na deti a pansky na me a chlapi meli smulu, ted soy damsky batohy na deti a pansky na chlapi a ja mam smulu:D
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    BLACK_ONYX: manzelce sem koupil v lidlu 50ku asi za 1200, ale samozrejme sou to narazovky, takze tento tip uz nemaji ani v eshopu .... a zfleku bych ho vymenil za ten osprey 🙂 lehky, betelny, popruhu a nastaveni tri p... akorat nepusobi tak posh
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: kamarad ma jeden batoh z decathlonu a prekvapilo me, ze mi hezky sedel a to mam s batohama fakt velkej problem sehnat, pansky mi nejsou, damsky mi nejsou :D osprey mi sedeli dobre pansky, nez zmenili loni celou kolekci tak uz mi sedi jen damska eja a zadnej jinej ne :D:D ale tak nevadi, ta eja je nejlepsi batoh co mam a kdyby mel spodni vstup a kapsu na plastenku tak si jich koupim klidne 5 na pristich 50 let chozeni :D
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: Jsou. Taky máme doma 4. Ale žádný ve velikosti okolo 50 litrů. A ten Quechua je za mě taky moc pohodlný. Za ty prachy rozhodně nemá konkurenci:D Jen dělají max 40 l.

KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: osprey sou super, mam jich asi 5 :D:D ale hlavne musi fakt sedet system zadovej, takze se ti muze stat, ze skoncis u neceho uplne jinyho, co treba ani nebyl favorit :D
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    DOKKTOR: Nejde mi primárně o váhu, jako pohodlnost popruhu. Vypadlo mi, že je to husky. A docela mě rezaly.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    BLACK_ONYX: no tak já mám tady ten, jenom nevim jestli 50 nebo 60 a ten má taky 2kg
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: Jojo, přesně. Večer to v pohodě vyschne. Přes den se mi to nechce rozdělávat:D a bez moskytiéry ke to výrazně pohodlnější.
    Mám nějaký expediční, který má něco přes 2 kila. Ten Quechua je výrazně pohodlnější, ale nevešel jsem se do něj. Na takový trek budu koukat asi po nějakém Ospreyi.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: ty mas ten decathlon? vevnitr je jen trocha kondenzace v te sitce, ne? ja teda kdyz mam mokty tarp tak to sbalim cely mokty a pak cely mokry rozdelam, nidky neni vevnitr tolik kokrej aby tam bylo mokro nejak moc nebo to trochu nevyschlo na pauze behem xne na slunicku rozhozwny nebo vecer vetrikem nez se udela vecere.

batoh to chce zkouset a najit dobry co sedi. jaky mas ted a kolik vazi?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: První bude batoh a pak se uvidí. To je byl podle mě hlavní problém. Nevyhovovaly mi ramenní popruhy. Měl jsem zabaleno vše, co jsem použil. Mohl jsem doma nechat moskytiéru a používat jen tarp. Komáři nebyli a byla pruda to balit mokré. A večer mít vlhký vnitřek. Takže jsem ji po první noci odepnul a nevytáhl. A vařič a nádobí byl trochu zbytečný, ale chtěl jsem mít možnost dělat si kafe :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: to je moc pekna vzdalenost:)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: tak to na priste vyladis... ja bezne nosim 12-18, takze mi 12kg prijde super, ale urcite tam prostor na odlehceni je, muzes si aspon koupit novejsi vybavu podle toho, co si ozkousis a naznas, ze tam chves zmenu a co ti vyhovuje:)

budu se muset na tu cast z davle podivat:)

ja uz se zamyslela kam tyden v zari a jednoznacne teda vyhravaji orlicky, ackoli tras sem mela nakreslenych vic a jeste sem zvqzovala tu via czechia... ale v orlickach sem dlouho nebyla a chci videt tu rozhlednu na velke destne.

a vedra sou na tohle chozeni des, taky je moc nezvkadam. ale tyden deste je mozna o fous horsi:D
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    BLACK_ONYX: Mel jsem jeden den celkem krizi, takže jsem celkem za 5 dní dal 100 km.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam