MAESTRO_007: souhlas, průměr normálního člověka, co na kole nesedí jednou za rok na dovolené u třeboně je imho kolem 20km/h. tomuto
PEPAZZ: klidně věřím - jenže! - těch 33 si musíš vydupat, na kole, co váží pod 10kg, a pokud takto zvládáš jezdit, tak je dobrý přepoklad, že na kole opravdu umíš jezdit. ať si to ty 1-2% lidí, co to zvládnou ovládat a má to pro jejich usecase smysl, načipují a whatever. ale já mluvím o těch zbylých 98% sarkopenických pacientů na 20+kg kolech nevalné konstrukce (vidlice, hlávko, brzdy, ...), kterým to odblokuješ, a ne že ohrozíš je, to mi je upřímně úplně jedno, ale ohrozíš především ostatní účastníky provozu. oblíbený argument, ale v tomto případě zas ne úplně rána pod pás, chtěl bych vidět tvoji reakci, kdyby ti takový "cyklista" sejmul dítě - podle mě naprosto reálná hrozba na našich přeplněných cyklostezkách, kde se budou důchodci na crussisech prohánět padesátkou. obhajobu dvou američanů tady v klubu samozřejmě beru, jiný kraj, jiný mrav, a podle toho, co píšou, úplně jiný usecase.