TADEAS: Člověk by čekal, že konkrétně tento EU Restoration zákon nemá proč být kontroverzní, ale asi to byl jen "curse of knowledge" z mé strany, když jsem viděl jaký rozruch to udělalo a jak se musel upravit - a i tak možná neprojde.
"Zatím" nám to zemědělství bez ohledu na nic a nikoho "funguje", dokud ropa a syntetické hnojení a pesticidy aj. tečou a jsou ekonomicky dostupné. To, že ta organická stránka mizí, nebo se z půdy stává prach se nijak neřeší.
Musím říct, že si pamatuji jak jsem byl zhnusen, a stále jsem, po zjištění jaká hrstka lidí tu za tímto byznysem stojí - od produkce techniky, sadby, samotné množství pachtované půdy, tak hlavně po petrochemický průmysl. Netřeba jmenovat :)
Co v této diskuzi obecně také chybí a hádám, že se ať už média nebo politici bojí to zmínit, jsou naše stravovací návyky.
Mít 2-3x denně maso, 365 dní v roce je něco v historii lidstva unikátního a absolutně nesmyslného z hlediska spotřeby surovin, vody, půdy.. a to nezmiňuji etiku, chápu, že tam to má každý nastavené tak trochu jinak.