Ja tu nechci zacinat zadnej flame ani nic. Jen proste si myslim ze tyhle neprumyslovy vakuovacky je jen trik na divaci (ci spise na jejich penezenky). Vychovaj si konzumenty v novym sektoru.... budou furt kupovat 'specialni' plast na vakuovani. Stejne jako se jim to povedlo s kapslema s kafem nebo zidovskym sodastreamem.
Ja si myslim ze kdyz jde jidlo do mrzaku tak nemusi bejt vakly. Vetsinou se stane, ze pytlik pri expanzi tekutin povoli a kdyz pak z mrazu povolujete v lednici tak se udela bublina. Kdyz se zas nastavi neuplny vysati vzduchu, tak se ta bublina udela vlastne taky a tudiz by stacil klasickej sarand wrap. Odzkouseno na zmrazeny naporcovany zverine, divokejch husach, kachnach, alpace, gulasich a omackach.
Ted nechci nijak rejt, ale rybu co uz pride v rigor mortis at uz na ledu v boxu nebo rozmrazena z kostky ledu, porcovat a nasledne opet mrazit a pak si hrat na fajnsmekra a delat sous vide, nebo jen z pocitu ze ji v tom mrazaku tesne obepnuty igelit ucini vic a hlavne dele 'cerstvou' je skutecne usmevne.
I pres svoji profesi, pri ktery se znici/odhodi tuny a tuny plastu, papiru a v neposledni rade jidla, jen aby se splnilo me prani a zaroven ukojila touha vsech kapitalistickejch zmrdu, apeluji na vas, abyste skutecne premysleli o vyuzivani reusable heavy duty ziploc bags, ktery skutecne na domaci sous vide a uchovavani porci v mrzaku/lednici bohate stacej. Howg