úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Sous-vide, vaření ve vakuu při konstantní nízké teplotě
NEXIS_CZ
---
---
16:16:05 17.10.2019
1 odpověď
+1
KURE
: ve skutečnosti na tom vakuu tolik nezáleží, mnohem důležitější je konstantní teplota. Bezpečné by měly být jakékoliv z polyethylenu nebo polypropylenu, vyhni se tenkým z PVC.
MHLAVAC
---
---
16:01:35 17.10.2019
1 odpověď
-1
KURE
: Ehm.... Sous-vide (z francouzštiny, v překladu znamená „ve vakuu“)
KURE
---
---
15:59:52 17.10.2019
3 odpovědi
hola, máte někdo tip na sáčky, které bych mohl používat bez vakuovačky?
MALKE
---
---
6:56:48 6.5.2019
VOY
: Naprosto geniální maso. SC dobrý, ale SV se u pulled pork nevyrovná.
KURE
---
---
23:59:06 5.5.2019
+1
VOY
: sv = slowcooker s daleko větší kontrolou a přesnosti.
VOY
---
---
22:40:49 5.5.2019
2 odpovědi
MUTHA
: pulled pork mi dává smysl spíš slow cooked nebo v papiňáku. Jakou výhodu by mělo SV?
RUTHLESS
---
---
22:50:36 24.4.2019
Upřímně mě to nikdy nenapadlo počítat. Ale myslel jsem si, ze ke to fakt dražší. Kazdy dlouhý vaření.
KURE
---
---
19:33:42 24.4.2019
+1
VOY
:
elektrika je 5kc za kwh.
trouba 2.5kw x3h = 37,5kc
sous vide 0.8kw x12h = 48kc
i za zcela nerealistickyho scenare, kdy by ten spotrebic bezel celou dobu na plno, to neni zadna tragedie. realne bych cekal 20-30% z ty hodnoty.
KASUMI
---
---
15:16:25 24.4.2019
ja ty dlouhovary mam taky nejak vzdycky zadelany
DOCTOR_EVIL
---
---
14:46:31 24.4.2019
+2
VOY
: Na tak dlouho dobu (a i vysokou teplotu) je dobrá izolovaná nádoba. Použil jsem na to 21l kempingovou ledničku. Do víka jsem udělal díru akorát na Anovu. Tepelné ztráty jsou minimální a hlavně úbytek vody odpařováním je zanedbatelný. Nejdelší procesy byly hovězí brisket nebo kachní stehna. Pokaždé super.
KASUMI
---
---
16:50:20 23.4.2019
VOY
: byl to pokus
VOY
---
---
16:44:04 23.4.2019
3 odpovědi
KASUMI
: Vzdycky kdyz slysim takovy casy tak si rikam, ze neco 12 hodin delat SV a pak to jeste flaknout na 3 hodiny do trouby musi sezrat nekonecny energie, nevim no.
KASUMI
---
---
15:53:47 23.4.2019
1 odpověď
RUTHLESS
: to jsem si pred tim vygooglila, ale radsi jsem zustala u stareho postupu
ale priste zkusim SV
jinak jsme ted SV hovezi zebra.. ve vine a koreni, cca 12 hodin na cca 80 stupnu a pak je dali dopect do trouby na cca 3 hodky i s vinem a korenovou zeleninou.. bylo to mekke a omacka byla fantasticka
RUTHLESS
---
---
15:27:06 23.4.2019
1 odpověď
Ja jsem teď dělal holandskou na chatě podle cuketky. Tycakem. Za 5 minut hotovo. Imho na takový to chatový pojidani sparglu ideál řešení
KASUMI
---
---
14:12:41 23.4.2019
MUTHA
: mne vzdycky trva dyl
pac ja vzdycky zapomenu tu spravnou teplotu a strasne pomalu se k ni prokousavam, aby se mi to nezdrclo :D
SIRIUS
---
---
13:43:15 23.4.2019
jako trochu me to pride jako myslenka z kategorii "je to sice dál ale za to horší cesta", ale je fakt ze kdybych ji nekdy potreboval kotel tak to asi ma nejakej plus, ale v normalnim objemu mi pride jednodusi klasika na indukci to ani neni nutny delat v pare, da se rovnou
VOY
---
---
11:14:12 23.4.2019
MUTHA
: Tak to prave muze byt klicovy zjednoduseni ve chvili, kdy se treba snazis pripravit jidlo pro 4 lidi, rvou ti tam deti a ty v ten moment chvili nedas pozor a ta omacka se ti rozjede. V takovej moment nezni bez prace udelana omacka v lazni jako tak spatna varianta. Nicmene mozna jeste snazsi a za me snad i prijemnejsi varianta je proste to posypat strouhankou a polit maslem. Hezky to krupe, neni to tak hrozne kaloricky jako holandska a chrest si tez uzijes.
SARRI
---
---
11:07:46 23.4.2019
MUTHA
: me to treba nad parou nikdy neslo a tu cast s tycakem vynechavam .. jen prohnetu ten pytel ..
KASUMI
---
---
10:46:56 23.4.2019
SARRI
: hmm a ja se s ni patlala v patek nad parou :D
SARRI
---
---
10:39:26 23.4.2019
+1
VOY
: zatizis ti treba ..
kazdopadne podle tohodle receptu ..
https://www.savoringthegood.com/sous-vide-hollandaise/
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam