úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Sous-vide, vaření ve vakuu při konstantní nízké teplotě
KELDA
---
---
7:20:48 14.1.2021
2 odpovědi
jak jsem psal v jinem foru (
[ KELDA @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
) - nově koupený SouSVide z Lidlu (je nebo byla akce) a spokojenost. Jen se to ještě naučit vychytat co se týče délky máčení
Určitě je to o systému Pokus / Omyl, ale máte nějaké pravidlo na Hovězí maso z Vaší zkušenosti? Váha vs čas vs teplota?
KASUMI
---
---
17:24:39 19.12.2020
ARIAEL
: Ja se jen ujistuju.. ze si rozumime
ARIAEL
---
---
16:57:34 19.12.2020
1 odpověď
KASUMI
:
[ ARIAEL @ Sous-vide, vaření ve vakuu při konstantní nízké teplotě ]
Posledni veta...
KASUMI
---
---
17:30:01 16.12.2020
1 odpověď
ARIAEL
: Pro tvoji informaci ja mam normalni vakuovacku - odsaju vzduch a zatavim - to je taky neodstatecne?
ARIAEL
---
---
15:47:35 16.12.2020
ESTEN
: Napodobne :)
ESTEN
---
---
15:47:04 16.12.2020
1 odpověď
ARIAEL
: nesouhlasim, ale nehodlam tu rozjizdet off-topic hadku s nekym, kdo ze me dela debila hned v prvni odpovedi.
ARIAEL
---
---
15:34:26 16.12.2020
2 odpovědi
+1
ESTEN
: ehm - no jak to rict. Zahraty alkohol je co? Plyn.
Asi nejsi chemik, jinak by te nenapadlo rozebirat velikosti molekul. Uz jen proto, ze "zavreny ziplock" je skutecne fakt uplne moc zavreny - zvlaste, kdyz si zavakuovany dokaze sam behem chvile ten vzduch z okoli dotahnout. On ten vakuovaci ventil na nem je fakt technologicka spicka.
Kdyby jsi nemluvil o ziplocku ale skutecnem sealed pytliku tak je to neco jineho.
ESTEN
---
---
13:10:42 16.12.2020
1 odpověď
+1
ARIAEL
: ze zavrenyho zip locku se ti podle me alkohol odparit nemuze. Co nepropusti molekulu vody snad nemuze propustit organickou slouceninu.
ARIAEL
---
---
2:27:39 13.12.2020
1 odpověď
+1
KASUMI
: Pridat az po zchlazeni... Dokonce i proto ze pro te tepelne uprave by jsi o ten alkohol prisla - moc teplo, moc horko, moc dlouho.
AIJA
---
---
20:45:33 11.12.2020
KASUMI
:
Pančuju ho rumem hned. Dávám ho až na konec přípravy. Nechce se mi pak crcat s tuzemákem dodatečně až při podávání.
KASUMI
---
---
17:39:24 11.12.2020
2 odpovědi
no, chystam se zase na vajecnak
KASUMI
a premyslim, ktery postup je spravne, aby mi to vydrzelo dyl nez tri dny v lednici
je lepsi to sousvidovat s tim alkoholem rovnou nebo sousvidovat jen tu vajecnomlecnosladkou smes a pak do ni az po zchlazeni pridat alkohol jako konzervat (tzn ten uz neni tepelne upraven)? nevite nekdo?
ARIAEL
---
---
10:58:12 18.11.2020
jj. Predvarit a na dokoncit na grillu.
KURE
---
---
8:41:07 18.11.2020
ARIAEL
: a co jsi dělal s tim divočákem? předvařit v sousvide a potom na rožeň?
ARIAEL
---
---
8:26:16 18.11.2020
1 odpověď
MUTHA
: No fakt - jako nevyhoda u tehle metody se da rict, ze je to doba pripravy. A kdyz varis pro vic lidi - v lete jsem s tim delal kolem 20 kg steaku a holt to se musi najednou. A nejvetsi kus co jsem delal byla pulka boku divocaka. Ale tu jsem musel trochu rozrezat kvuli velikosti folie co jsem mel.
ARIAEL
---
---
1:53:28 18.11.2020
MUTHA
: Do hrnce se mi pulka kance nevejde
VOY
---
---
21:57:40 17.11.2020
Tak ono se taky stane, ze clovek chce udelat SV dve kureci prsa a nechce kvuli tomu ohrivat a pak vylejt 20 litru vody, to mi prijde jako celkem smysluplna uvaha :-)
KURE
---
---
16:03:21 17.11.2020
+1
MUTHA
: ;) to ma bejt poměřování ... hrnců? A ne nemám doma pořádnej hrnec, kterej by byl dost hlubokej na můj sous vide, kromě možná papiňáku, ale tam vadil ten okraj.
KASUMI
---
---
14:17:54 17.11.2020
Ja pouzivam hrnec
RUTHLESS
---
---
14:15:38 17.11.2020
MUTHA
: Nápodobně. Taky pouzivam hrnec, případně pekac na husu/velkyho ptáka.
KURE
---
---
13:54:36 17.11.2020
ARIAEL
: Nevím co máš za krabici z hornbachu.
Já to nedoporučuju protože jsem to zahlíd na wishi, ale protože v tom doma vařim.
Nic neměkne, nic se neprohejbá. Ale díru do víka si musíš vystřihnout sám.
(je to vhodný do myčky, do mrazáku, 95°C).
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam