úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Sous-vide, vaření ve vakuu při konstantní nízké teplotě
Sous-vide
(z francouzštiny, v překladu znamená „ve vakuu“) je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s řízenou teplotou. Takto vakuované se potraviny (maso, ryby, zelenina nebo ovoce) pošírují po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin – někdy až 72 – při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C. Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitní potraviny při stejnoměrném ohřívání v přesně teplotně kontrolované vodní lázni.
Hlavní výhody metody sous-vide
- Široké možnosti využití – je vhodný pro přípravu masa, ryb i zeleniny
- Uchování původních vlastností potravin – nemění se vzhled, barva, vůně ani obsah živin
- Snadné plánování – suroviny můžete mít předem připravené k další úpravě
- Úspora na surovinách - maso má minimální váhový úbytek
- Ekonomický provoz – nízké náklady na energie
rozbalit záhlaví
TOM_HOST
---
---
0:14:47 18.1.2023
SAMOUT
: Po
SAMOUT
---
---
23:25:25 17.1.2023
1 odpověď
TOM_HOST
: Tu kurcicku jsi tomu udelal pred nebo po?
TOM_HOST
---
---
23:00:27 17.1.2023
1 odpověď
+1
RUTHLESS
: No jasne!! 2h na 63,5 a popici … pulkilovy kus
RUTHLESS
---
---
22:19:00 17.1.2023
1 odpověď
TOM_HOST
: Jakoze jsi udelal to celou obří věc najednou? To zní zajímavě
KASUMI
---
---
21:32:20 17.1.2023
TOM_HOST
: vidíš, krůtí prso by mohlo být z tohodle i jedlý
TOM_HOST
---
---
21:28:14 17.1.2023
2 odpovědi
+6
Ovsem kruti prso? V celku? To je fakt zazrak … neskutecne …
Uz koncim … mam to nove tak jsem toho plny ale bomba fakt
TOM_HOST
---
---
17:34:36 17.1.2023
RUTHLESS
: To bylo na fotku jinak to mam bokem ;)
RUTHLESS
---
---
17:09:35 17.1.2023
1 odpověď
TOM_HOST
: To nedelas dobře Tome, s tou indukci…
TOM_HOST
---
---
17:01:00 17.1.2023
2 odpovědi
+1
Lehky upgrade ;)
KELDA
---
---
15:21:21 14.1.2023
NECRO_BUTCHER
: Jeden z receptu:
KELDA
---
---
11:02:43 11.1.2023
+1
NECRO_BUTCHER
: Ano muj jmenovec to uděělal velmi dobře - a je o prukopnik. Jen je to trochu komplikovaně napsané, mam ji doma
Doporučuji ještě:
Sous vide u vás doma - Fetterman, Lisa Q. - Megaknihy.cz
https://www.megaknihy.cz/romany-povidky-novely/3355757-sous-vide-u-vas-doma.html?search_pos=2
Pak koukam zde:
Sous Vide Recipes
https://recipes.anovaculinary.com/
https://www.sousviderecepty.cz/
Jinak dost se liší tabulky, což je dobré zkoušet a zvolit si svůj zdroj
NECRO_BUTCHER
---
---
7:30:46 11.1.2023
2 odpovědi
+4
TOM_HOST
: Todle bejvalo top
[PDF] Cooking Sous Vide, Under Pressure by Thomas Keller - Free Download
https://dlscrib.com/queue/cooking-sous-vide-under-pressure-b
y-thomas-keller_589a
53ea6454a77801b27abb
_pdf?queue_id=59e481
b708bbc5e458e65831
RUTHLESS
---
---
17:58:43 10.1.2023
+2
TOM_HOST
: Moc nevidim důvod, proč bys to dělal
TOM_HOST
---
---
17:49:31 10.1.2023
1 odpověď
Tak me napada … da se udelat sous vide burger? :)
RUTHLESS
---
---
13:23:45 10.1.2023
+3
TOM_HOST
: aplikace anova :-)
KASUMI
---
---
13:15:12 10.1.2023
ASACHI
: ups, good to know
TOM_HOST
---
---
21:42:23 9.1.2023
2 odpovědi
Nejaka kucharka podle ktere jedete?
ASACHI
---
---
21:33:39 9.1.2023
+1
TOM_HOST
:
https://www.ikea.com/cz/cs/p/laemplig-podlozka-pod-hrnec-nerezavejici-ocel-30111087/
doporucuju :)
TOM_HOST
---
---
21:32:32 9.1.2023
1 odpověď
ASACHI
: To me nenapadlo … zas si rikam ze 60 stupnu to snad zvladne :) ale dik!!
ASACHI
---
---
21:27:49 9.1.2023
2 odpovědi
+1
TOM_HOST
: Krasny to mas, jen bacha s timdle varenim na indukci ... pac indukce, jak je vypla, tak se nechladi a je v ni dost elektroniky. Znama si takhle jednu uz oddelala slow cookerem :)
TOM_HOST
---
---
21:05:47 9.1.2023
1 odpověď
+6
Jezisek :) zatim jsem teda nadseny
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam