KELDA: zalezi jak konzervativni rodinu mas. jestli chces stavnaty naruzovely veprovy a nikoho to nedoradi, proc ne. v pripade ze ne a chces to mit ala pulled pork 'na suchy trasne' neni na pork imho sous vide moc treba.
podle me nejlip udelas kdyz kterykoliv maso napichas jednduchym brine podle ruhlamana. ja to tak delam. jakykoliv jiny marinovani nema imho cenu, pokud neochuti maso skrz na skrz.
brine recept je: 4l vody, 225g sul, 125g cukr, 30g pepr, cibule, par bay leaves, tarragon/parsley. svaris, vychladis a napichas maso/nalozis na par dni. ja napichavam, protoze je to rychlejsi a muzes tak lehce upravit maso na kostech, cely turkey, kurata, na co vzpomenes.
na veprovou krkovici na gril je nejlepsi nalozit na par hodin do ananas nebo kiwi stavy, ktery tenderizujou bromelainem a actidinem nebo neco takovyho.
doporucoval bych v tom pripade to kruti. to je levny, brinovanim mu absolutne zvednes moralku a jestli ho budes delat sous vide, kde jde jednduse kontrolovat teplota upravy, taks uz predem vyhral. delal bych teda vykosteny a svazany stehna s dovnitr nakou bylinou s citronem treba (ten tarragon nebo naka asijska bazalka by tomu dala smrnc) nebo i prso svazat a udelat stejne. nevim kdo kolik sezere, ale pocitej treba 2 platky kazdej. tak bych dal 2 stehna jedno prso nebo naopak jestli maj radi bily maso. na konci, nevim jestli mas letlampu, to muzes sezehnout a nebo se s tim nesrat a dat to zhnednout na panev a mocne to polejt nakym grand marnier a zaflambovat, aby videli zac je toho loket :D
kureci je na sous vide moc nizky, pokud nedelas nakou high class function o 30ti exekutivech a potrebujes stavnaty chicken supreme... na zbytek kurete je tu trouba...