• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    GLOBALISTA: Je to dobré i bez chleba nebo to bude moc řídké ?
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    Nemáte někdo nápad, co udělat z červeného rybízu? Zavařeno už mám.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    GLOBALISTA: Omlouvám se za formu, jinak to nemám. A pokud to sem nepatří, tak se moc omlouvám, hoďte tomu nějaký minus a smažu to. Jen že ta polévka je táááák moc dobrá :)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Pokud nevíte, co s cuketami, hodím sem recept na výbornou cuketovou polévku. Několik let jsem se jí tak přejídala (a vůbec mi nebylo líto toho času, klidně jsem se hned pustila do další várky), že už ji nemůžu ani cítit :P

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KAMIONG: hele, není, jsou tam jablka :) ale pekelně jsem zvažovala, jestli ji tam vrazit :-D
    najdu a dodám během týdne...
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    ILLUZE: v něm je taky cuketa? Můžu poprosit o recept?
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    ILLUZE: já jsem těsto rozetřela na silokonovou podložku, mám takovou s okrajem, a dala péct vcelku. Nakonec jsem nakrájela vertikálně a srolovala. Chlapi na to chtěli marmeládu, takže příště možná zkusím cukeťáky na sladko.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A něco na snídani - makovec - takový ten klasický slovenský, krásně mokrý...

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A cuketové kartičky - ze stejného základu jako recept níže.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tak ještě něco k cuketovému období ,-)
    Cukeťáky se špaldovou moukou.

    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    PIRYUS: tak jsem si myslela, jakou jsem vymyslela vychytávku, když jsem cuketu lisovala menší miskou ve větší misce, a teď v komentářích pod receptem čtu, že ideální je vymačkat ji v utěrce - facepalm, to mě fakt nenapadlo! Příště...
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    PIRYUS:
    KOCHANSKA_CH:
    LUCIASHECK:
    BERUSKA_CA:
    Vyzkousel jsem vsechny mozny varianty a nakonec za me nej je s Ricottou, balzamikem, bazalkou a olivovym olejem.
    FITH
    FITH --- ---
    GLOBALISTA: Asi lokse :o)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Náš svačinový a snídaňový hit tohoto léta, čistě tvaroh s čerstvou pažitkou na chlebu s psylliem a okurka :)

    EULE
    EULE --- ---
    GLOBALISTA: Mnam :)).
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    EULE: My trháme kusy rukama :)
    EULE
    EULE --- ---
    GLOBALISTA: Ano ano, my je taky vzdycky rolujeme :)).
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    EULE: My je od mala jedli ještě teplé jen se solí a roztékajícím se máslem a pili k nim kakao. Loni jsem na martinských trzích v Dejvicích objevila nějakou folklorní specialitu (bohužel jsem zapomněla jméno) a byly to tenké placky z bramborového těsta právě na sladko (výborná kombinace povidla - mák), ale byly zarolované, což si u těch svých neumím představit, zlomily by se. Asi tam dávají víc vajíček. V našem originálním receptu prý není vajíčko žádné, ale jedno tam vždycky dáme. A dělám je z vařených brambor - zbytků.
    ACKO
    ACKO --- ---
    EULE: v troubě na plechu se to upeče skvěle
    EULE
    EULE --- ---
    ACKO: Moje babicka to pekla na plotynce - na varici. Ale to uz dneska u sklokeramickych a indukcnich asi nejde, mozna v panvi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam