• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dušené krůtí s bramborovými plátky, pečenými s mrkví.

    Ty plátky sem někdy ještě nahodím - je to vlastně něco na styl brambůrků, dělám k nim různé dipy, jen prakticky s pár kapkami olivového oleje, bylinkami porůznu ze zahrady.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vařte a foťte, ať tu furt nemachruju já!
    Dnes máme na indiánským prostírání guláš bez zahušťování z Crock Potu (8 hodin na nízký stupeň). Maso je z kančí plece. Příloha jsou zelňáky, muž k tomu fasoval i bramborový knedle s pohankovou moukou.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Skoro vůbec nepeču, ale meruně už začínají končit, tak LC "bublanina" z kokosové mouky, vajec a crème fraîche. Slazeno erythritolem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zas nefotogenickej blivajz. :-)
    Lečo si připravuju den předem k odležení, před podáváním přidám vajca. Máme zralá rajčata, paprika stojí dvacku a zbyly mi dva poctivý buřty od řezníka, takže volba jídla jasná.

    FITH
    FITH --- ---
    FITH: Polevka je skutecne vynikajici,nepouzila jsem zadnou kostku,ale vyvar a do zakladu jsem pridala lzici korenove zeleniny nalozene v soli. Ve finale jsem kapla trosku smetany.
    FITH
    FITH --- ---
    GLOBALISTA: Uz bubla na plotne,jsem zvedava jak dipadne,chleba taky nedam,neb ho nejim :o)
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    GLOBALISTA: To asi jo, vodu stejně dávám vždy od oka a ne podle receptu
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    LILINKA6423: Bez chleba to určitě půjde, ale bude to řidší. Já to bez pečiva nikdy nezkoušela. Asi přidat méně vody?
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    GLOBALISTA: Je to dobré i bez chleba nebo to bude moc řídké ?
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    Nemáte někdo nápad, co udělat z červeného rybízu? Zavařeno už mám.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    GLOBALISTA: Omlouvám se za formu, jinak to nemám. A pokud to sem nepatří, tak se moc omlouvám, hoďte tomu nějaký minus a smažu to. Jen že ta polévka je táááák moc dobrá :)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Pokud nevíte, co s cuketami, hodím sem recept na výbornou cuketovou polévku. Několik let jsem se jí tak přejídala (a vůbec mi nebylo líto toho času, klidně jsem se hned pustila do další várky), že už ji nemůžu ani cítit :P

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KAMIONG: hele, není, jsou tam jablka :) ale pekelně jsem zvažovala, jestli ji tam vrazit :-D
    najdu a dodám během týdne...
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    ILLUZE: v něm je taky cuketa? Můžu poprosit o recept?
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    ILLUZE: já jsem těsto rozetřela na silokonovou podložku, mám takovou s okrajem, a dala péct vcelku. Nakonec jsem nakrájela vertikálně a srolovala. Chlapi na to chtěli marmeládu, takže příště možná zkusím cukeťáky na sladko.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A něco na snídani - makovec - takový ten klasický slovenský, krásně mokrý...

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A cuketové kartičky - ze stejného základu jako recept níže.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tak ještě něco k cuketovému období ,-)
    Cukeťáky se špaldovou moukou.

    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    PIRYUS: tak jsem si myslela, jakou jsem vymyslela vychytávku, když jsem cuketu lisovala menší miskou ve větší misce, a teď v komentářích pod receptem čtu, že ideální je vymačkat ji v utěrce - facepalm, to mě fakt nenapadlo! Příště...
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    PIRYUS:
    KOCHANSKA_CH:
    LUCIASHECK:
    BERUSKA_CA:
    Vyzkousel jsem vsechny mozny varianty a nakonec za me nej je s Ricottou, balzamikem, bazalkou a olivovym olejem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam