• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    LUCIASHECK: Tahle je od Vaňka. Krupici tam nedávám.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LUCIASHECK: KOCHANSKA_CH: Nepářu se s tím :)
    Nakrájet pórek na kroužky (tak dva na 1 hrnec), nadrobno nakrájenou cibulku opražit na másle (popř. možno s dobrou slaninou), přidat pórek, podusit, následně okořenit bílým pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a solí, zalít vývarem (není nutný vývar, ale je to prostě lepší). Povařit cca 20-30 min. Pak nechám trošku vychladnout a rozmixuji směs v Nutribulletu.
    To je vše.
    Podávám s opraženými píniovými oříšky nebo slunečnicí, skvělý je pórkový krém s naloženou kápií a naklíčenou řeřichou, popř. se ztraceným vejcem.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LUCIASHECK: Vybírej pórek s větší zelenou částí. Nakrájet na kola, restovat na oblíbeném tuku nejdřív bílou část, přidat nasekanou chilli papriku, malou mrkev a hned solit. Přidat zelenou část. Zalít trochou smetany, nechat zpěnit. Když se dá smetana hned v začátku, pěkně se chuťově spojí se zeleninou, prý se to tak vaří na "rakouský způsob". Přidat nadrobno krájenou malou bramboru (nemusí být, ale zahušťuje) a zalít domácím vývarem. Až materiál změkne, rozmixovat, dosolit, dopepřit. Nevařím to dlouho, líbí se mi víc zelená barva. I když časem i v lednici to vybledne. :-)
    Posypat při servírování se to dá i malýma kostičkama vyškvařené slaniny.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KOCHANSKA_CH: potřebuju nějakej dobrej recept na pórkovou, sem s ním
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Martina zavře oči, mrazák vyflusl dvě kuřecí stehna. K tomu restovaná květáková "rýže" se sušenými rajčaty, karamelizovanou cibulou, česnekem, ovoněno čerstvou bazalkou a koriandrem. Muž nechce tloustnout, tak tuto falešnou rýžu vítá. Já to miluju. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pórková s chilli.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: ta kuřecí stehna jsou pro mě no-go. :)
    prostě to zkusím. V syrové stavu vidím, že to maso je prorostlé vším možným, ale hovězí taky umím upomalit tak, že to lze sníst.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Tak si dej ty spodní. Kdybych nebyla už v posteli, tak ti ty fotky stáhnu a nahodím sem.
    Přijde mi tedy méně blanité než vykostěná kuřecí stehna.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: šlachy, blány, tlusté, cévy, kližka... cokoli
    Já vím, jsem poněkud ... přecitlivělá.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Myslíš těch šlach? To jsou jen ta horní. A já je miluju do salátu. Ať už s tou kořenovou zeleninou, ve které ji peču nebo třeba právě s pórkem a kysanou smetanou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: noo dle fotky tam není jistota, že je trubekprosté.
    Jednou to risknu, kdyžtak to rozdám.

    Beztak mě někdo nakazil téměř odporem k masu a tak jím převážně zeleninu a občas vejce nebo čerstvý sýr.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    AIJA: Tohle bylo pečené v troubě cca 1 a 3/4 hod., bylo hotové dřív, ale potřebovala jsem dodělat makovky.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Vyfiltruj si mne ,-)

    A ke konci týdne nahodím další fotky. Ráno jsem koupila vykostěnáné krůtí stehno, na Harise a zelenině bylo na večeři luxusní...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAR_TINA: Fotku nemam, ale servirovala jsem to kdysi a la pulled pork a bylo to fakt luxusni :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    že bych krůtí haksně dal šanci?
    nemáte někdo fotku toho krůtího po pomalém pečení, třeba porce na talíři?

    já se těch šlach a ošklivostí fakt bojím :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: tak ve středu zkus naplánovat rychlou středeční večeři a pomalou čtvrteční a hodit je do hrnců obě ve středu ;)
    AIJA
    AIJA --- ---
    XMARGE:
    Tak na to nemám čas. Neplánuju večeře, čili co vidím po cestě z práce a zaujme mě, tak dovezu domů a do dvou hodin musí být vařeno:-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    XMARGE: je to tak. hodím to do pomaláče na kysané zelí a po 12hod je z toho ňamka.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    XMARGE: A hlavně z toho pak jdou lehce vyjmout ty šlachy, nebo čím je to hustě proloženo.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    AIJA: naopak ta dolní palice je výborná! ale musí se to péct fakt dlouho (jakože v troubě tak 3-4 hodiny, v pomaláči to dělám 10-12 hodin na low) a pak z toho padá luxusní š'tavnatý maso...
    AIJA
    AIJA --- ---
    Jo hele, ono je důležitý jestli dolní nebo horní:-)
    Kupuju u nás horní stehno a s kůží. Tu dolní palici jsem koupila jednou a je to hnusný a málo masa.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MONROE: Jsou výborná, když je podusíš v troubě na kořenové zelenině a rajčatech.
    Zadní stehna jsou na chuť velmi jemná, dají se péct (dusit) i na rýži se zeleninou v jednom hrnci.
    V klubu se tu dají dohledat nějaké fotky ode mne.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    AIJA: Zkus je dělat na másle, podlít vývarem a na kokosovém mléce.
    Jsou pak šťavnatá, s jemnou krustou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam