• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAMIONG: Souhlasím. Jen jsem nezkoušela s balsamikem, napravím.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    KOCHANSKA_CH: dělám to tak i s brokolicí, pro mě jeden z lépe stravitelných způsobů této zeleniny. Orestovaná brokolicová rýže na česneku s balsamikem a sušenými rajčaty je super!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Žiši, že já to četla...
    Musím dneska koupit květák!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    WHATEVER: Květák nasekám na velikost rýže v sekáčku. Pak jsou různé způsoby, buď se dá ve speciální misce uvařit nad párou do mikrovlny, nebo v pařáku na sporáku. Další způsob je květákovou drť rovnou orestovat na přepuštěném másle na pánvi na zkus. Ochutit podle jídla.
    Když koupím květák, tak ho nasekám celej a co nespotřebuju, vrazím zmrazit.
    Zrovna včera jsem pytlík zmrazeného vytáhla, protože se hodil na "rizoto" s kuřecím masem z vývaru, pravým hřibem a sušenými rajčaty.
    FITH
    FITH --- ---
    WHATEVER: https://paleosnadno.cz/recept/kvetakova-ryze/
    tady mas jednu z moznosti.Osobne ji pripravuju trosku jinak,omyju kvetak ,nakrajim na platy cca 1,5 cm silne,naskladam na plech vylozeny pecicim papirem a dam do trouby rozpalene na 200 st.Pecu do polomeka a potom rozmelnim na pozadovanou hrubost.
    WHATEVER
    WHATEVER --- ---
    KOCHANSKA_CH: jak děláš prosím tu květákovou rýži? To je nastrouhaný/pokrájený vařený květák?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnešní před a po. (nachytáno v okolí Dářka, ale musí se fakt hledat na vlhkých místech)
    Houbová bramboračka voní na šporáku. Vytuněno domácím vývarem a majoránou s libečkem ze zahrady.



    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Kdyby někdo sháněl recept na dobrý coleslaw, tak jsem ho konečně sepsala na blog. Celkem rychlý, zdravý, dietní!
    Pradobroty: Coleslaw
    http://www.pradobroty.cz/2018/09/coleslaw.html

    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    LUCIASHECK: Tahle je od Vaňka. Krupici tam nedávám.

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ILLUZE: Neco na ten zpusob prave delam taky a uz me to k smrti nudi, potrebuju obmenu :-D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LUCIASHECK: KOCHANSKA_CH: Nepářu se s tím :)
    Nakrájet pórek na kroužky (tak dva na 1 hrnec), nadrobno nakrájenou cibulku opražit na másle (popř. možno s dobrou slaninou), přidat pórek, podusit, následně okořenit bílým pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a solí, zalít vývarem (není nutný vývar, ale je to prostě lepší). Povařit cca 20-30 min. Pak nechám trošku vychladnout a rozmixuji směs v Nutribulletu.
    To je vše.
    Podávám s opraženými píniovými oříšky nebo slunečnicí, skvělý je pórkový krém s naloženou kápií a naklíčenou řeřichou, popř. se ztraceným vejcem.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LUCIASHECK: Vybírej pórek s větší zelenou částí. Nakrájet na kola, restovat na oblíbeném tuku nejdřív bílou část, přidat nasekanou chilli papriku, malou mrkev a hned solit. Přidat zelenou část. Zalít trochou smetany, nechat zpěnit. Když se dá smetana hned v začátku, pěkně se chuťově spojí se zeleninou, prý se to tak vaří na "rakouský způsob". Přidat nadrobno krájenou malou bramboru (nemusí být, ale zahušťuje) a zalít domácím vývarem. Až materiál změkne, rozmixovat, dosolit, dopepřit. Nevařím to dlouho, líbí se mi víc zelená barva. I když časem i v lednici to vybledne. :-)
    Posypat při servírování se to dá i malýma kostičkama vyškvařené slaniny.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KOCHANSKA_CH: potřebuju nějakej dobrej recept na pórkovou, sem s ním
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Martina zavře oči, mrazák vyflusl dvě kuřecí stehna. K tomu restovaná květáková "rýže" se sušenými rajčaty, karamelizovanou cibulou, česnekem, ovoněno čerstvou bazalkou a koriandrem. Muž nechce tloustnout, tak tuto falešnou rýžu vítá. Já to miluju. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pórková s chilli.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: ta kuřecí stehna jsou pro mě no-go. :)
    prostě to zkusím. V syrové stavu vidím, že to maso je prorostlé vším možným, ale hovězí taky umím upomalit tak, že to lze sníst.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Tak si dej ty spodní. Kdybych nebyla už v posteli, tak ti ty fotky stáhnu a nahodím sem.
    Přijde mi tedy méně blanité než vykostěná kuřecí stehna.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: šlachy, blány, tlusté, cévy, kližka... cokoli
    Já vím, jsem poněkud ... přecitlivělá.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Myslíš těch šlach? To jsou jen ta horní. A já je miluju do salátu. Ať už s tou kořenovou zeleninou, ve které ji peču nebo třeba právě s pórkem a kysanou smetanou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: noo dle fotky tam není jistota, že je trubekprosté.
    Jednou to risknu, kdyžtak to rozdám.

    Beztak mě někdo nakazil téměř odporem k masu a tak jím převážně zeleninu a občas vejce nebo čerstvý sýr.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam