• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: omluvte velikost, sžívám se s novým nt ,-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Plněná vaječná omeleta mrkvovo celerovým salátem a šunkou.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnešní oběd - čočkovo květákové placičky s Garam Masala a s vepřovým pleckem na rajčatech.
    Bez mouky. Chuťově nebe v hubě :)

    ARANIUS
    ARANIUS --- ---
    Domace Tiramisu:
    2x 250 g balenie mascarpone
    2x 250 ml balenie smotany na slahanie (cim vyssi obah tuku tym lepsie)
    2x mensie balenie dlhych piskot na tiramisu alebo jedno vacsie
    med
    kava
    amareto
    kakao

    Odporucania:
    Nechajte smotanu cez noc v chladnicke, ked je dobre vychladena, lepsie / lahsie sa z nej vyslaha slahacka.

    Postup:
    Do hlbokeho taniera pripravime velmi silnu kavu. Vyslahame slahacku. Zmiesame mascapone s medom. Pridame tolko medu ako velmi sladke chceme aby vysledne tiramisu bolo. To tejto zmesy postupne vmiesame slahacku. Na zaver dochutime stamperlikom amareta (kto ma rad vyraznejsiu chut, moze dat aj druhy stamperlik).

    Do misky ukladame piskoty, ktore narychlo ponorime do kavy. Piskoty maju byt jemne nasiaknute kavou, ale nie rozmocene. Na spodnu vrstvu naukladanych piskot nanesieme polku pripraveneho kremu. Zarovname povrch a posypeme kakaom. Znova opakujeme postup s ukladanim piskot, na ne krem a na vrch znova kakao.

    Hotove tiramisu dame do chladnicky minimalne na 12 hodin stuhnut.

    PS: nie je to prave tiramisu, lebo namiesto vajecnych bielkov pouzivam slahacku a namiesto cukru med, ale mne tato verzia velmi chuti a nie len mne :)



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LENIEUX: Cibulu lehce do hněda, přihodit česnek a koření - uzená paprika, římský kmín, pepř sůl, nasekané feferonky a nechat rozvonět. Orestovat meté hovězí, až se začne drobit a zešedne do něj přidat protlak a restovat chvílu dál. Přidat kakao, zalít konzervou rajčat a trochou vývaru. Já nedávám fazole, takže tam prdnu na kostky nakrájené hokkaido a mrkvu. Feforonky se mi zdály nic moc ostrý, tak jsem tam nasekala ještě nakládané jalapeňos. Potom se o vše postaral na 7 hodin crockpot. V něm se hokkaido ani mrkva nerozvaří, maso změkne a chutě se pěkně spojí.
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    KOCHANSKA_CH: Recept?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dýňové chilli con carne, pečené batáty s česnekem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rozmázlé fazolky na smetaně.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Dort je tu: https://paleosnadno.cz/recept/dynovy-brownie-dort/
    Šlehačka je nejlepší z krabičky 33% z Lidlu, ovoce mražené. Já sladím erithrytolem, ty dle tvého výživového vkusu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Dýňový brownies s čokoládovým krémem, šlehačka a rozvar z lesního ovoce.
    Dej sem recept, prosím.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ta konvička!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dýňovo mrkvový krém (cibule, chilli, muškátový ořech, vývar, smetana).
    Lovený divoký losos, chřest, brokolice, brambory a bylinová omáčka z mascarpone, vývaru a smetany.
    Dýňový brownies s čokoládovým krémem, šlehačka a rozvar z lesního ovoce. (bez cukru, bez lepku)






    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Treska a ratatoulle

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ORTWORKA: Rádo se stalo.
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: dneska proběhla kvetakova rýže. Díky za inspiraci, je to moc dobrý!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Crockpot se postaral o uzené kosti a krkovicu.
    Vývar s bramborou, masem a majoránou.
    Na sádle s karamelizovanou cibulou prohřáté tuřanské zelí, uzené a přílohy - zbytky z předchozích obědů. (noky z Lidlu, pečné brambory a bramborák z dyně na plechu pečený)



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    WRIGLEY: Spíš s burčákem. :-)
    Dostala jsem dyňu, velká s bílou tvrdou slupkou. Druh neurčím. Musel ju oloupat chlap. Uvnitř byla světlá, bez vůně a chuti, tak posloužila jako hmota do "bramboráků". Docela ochotně přijala chuť česneku a čerstvé majorány ze zahrady. Nastrouhaná, nasolená se musí chvíli nechat být a pak hodně vymačkat, aby těsto trochu drželo. Přistrouhla jsem, pro sichr, aj dvě malý brambory.
    K bramborákům se hodil "katův šleh" z vepřového.
    OLIII
    OLIII --- ---
    KOCHANSKA_CH: Podle prvního vizuálního dojmu to bude smaženice s lysohlávkama.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    KOCHANSKA_CH: hadam, ze jsi to tentokrat prehnala s vinem pri vareni ;-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ...můžu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam