POHODAVOLE: Napíšu podrobný návod jak z Kuchařky pro dceru - mám zrovna potřebu prokrastinace. :-)
Chce to tučné maso, já jsem tentokrát zvolila bok a oháňku. Pokud jsou v mase kosti (oháňka), tak je vyřežeš. Bok zbavíš kůže. Nejlíp to jde, když ho nakrájíš na pruhy cca 3-4 cm široké, otočíš krupónem dolů a nůž táhneš vlastně těsně nad kůží a vede tě krájecí prkno. Volnou rukou držíš kůži. Pevně, mrcha klouže.
Maso nadělíš na kostky, prosolíš. Někdo dává koření, já mám raději čistou chuť dobrého vepřového. Po té zaliješ trochou bílého vína, (povinné) zakryješ kůží, nebo ju můžeš vyhodit či použít jinak. A vše dáš buď do pomalého hrnce nebo na pomalé pečení do trouby za nízké teploty. V Crockpotu to bylo asi 8 hodin. Až je maso pěkně měkké, jakože hodně, nejlíp ješte v okamžku, kdy je sádlo trochu tekuté, hmotu rozmačkáš. Vlákna odděluješ třeba vidličkama. Mně se osvědčilo nerezové mačkadlo na brambory, tím to ušťouchám až na sračku. Ochutnám, zda hmota nepotřebuje dosolit.
Při této finalizace lze ještě různě dochucovat, třeba dohněda smaženou cibulí, bylinama, česnekem. Pěkně se k tomu hodí aj kysele okurky.