• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: V troubě bych držela teplotu kolem 100°C. Pár hodin to taky vezme.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: mohu jeste poprosit, na kolik by jsi to pekla? :)

    Diky moc!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Napíšu podrobný návod jak z Kuchařky pro dceru - mám zrovna potřebu prokrastinace. :-)
    Chce to tučné maso, já jsem tentokrát zvolila bok a oháňku. Pokud jsou v mase kosti (oháňka), tak je vyřežeš. Bok zbavíš kůže. Nejlíp to jde, když ho nakrájíš na pruhy cca 3-4 cm široké, otočíš krupónem dolů a nůž táhneš vlastně těsně nad kůží a vede tě krájecí prkno. Volnou rukou držíš kůži. Pevně, mrcha klouže.
    Maso nadělíš na kostky, prosolíš. Někdo dává koření, já mám raději čistou chuť dobrého vepřového. Po té zaliješ trochou bílého vína, (povinné) zakryješ kůží, nebo ju můžeš vyhodit či použít jinak. A vše dáš buď do pomalého hrnce nebo na pomalé pečení do trouby za nízké teploty. V Crockpotu to bylo asi 8 hodin. Až je maso pěkně měkké, jakože hodně, nejlíp ješte v okamžku, kdy je sádlo trochu tekuté, hmotu rozmačkáš. Vlákna odděluješ třeba vidličkama. Mně se osvědčilo nerezové mačkadlo na brambory, tím to ušťouchám až na sračku. Ochutnám, zda hmota nepotřebuje dosolit.
    Při této finalizace lze ještě různě dochucovat, třeba dohněda smaženou cibulí, bylinama, česnekem. Pěkně se k tomu hodí aj kysele okurky.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: jak se to prosim del? :)

    Diky!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    U mě tučnej losos není v hříšných. Kór, když se podaří ulovit loveného. :-)
    FADO
    FADO --- ---
    MONROE: posledni dobou ujizdim na rybach, ale nez cheat day to beru jako “nakopavac” na trenink :)
    FADO
    FADO --- ---
    KOCHANSKA_CH: nic moc priloha. Brokolice, rajcata, paprika :) nejak jsem si odvykl na bramory, ryzi apod :) .. zkusil jsem k tomu jeste cesnekovou omacku od Frankys, ale to bylo nic moc... jinak jsem netusil, jak draha je mandlova mouka z DMka :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    už to má za sebou

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Dobře jí tak!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    na každou dýni se vaří voda!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MONROE: Proč máš lososa v "cheat" day?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FADO: Krása. S čím to bylo podáváno?
    FADO
    FADO --- ---
    lososovo-cuketové “karbanátky”

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI: mmch ten tahini dresink byl skvelej, doporucuju jako dip

    2 PL tahini
    ½ hlavy cesneku - ale bacha, ceskej je silnejsi, ja dala na to mnozstvi 4 vetsi strouzky a bylo to az az
    stava z 1 citronu
    ½ PL rimsky kmin mlety (ja ho moc nemusim, tze jsem dala min)
    primerene vody podle toho, jakou chcete hustotu, ja dala cca 0,7 dcl
    sul
    pepr

    nejdriv jsem v mixeru poradne promixovala tahini a cesnek a pak pridala vse krome vody
    az z toho byla chutna pasta, tak jsem pomalu pridavala vodu a vzdy rozmichala do pozadovane hustoty
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BISCUIT13: Jo. Jasne :))
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jo a důkaz místo slibů :) [ ILLUZE @ Co vas nedavno potesilo nebo pobavilo? ]
    Jako na dort jsem se nezmohla, ale ořechovo jablkový koláč s luxusní čokoládou a domácími povidly to jistil ,-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ELIZHANNAH: :))
    už tu původní fotku mazat nebudu, promiňte :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ELIZHANNAH: Já ho mám tmavý z tmavého třtinového cukru.

    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ILLUZE: počkej, teď jsem se zmátla... neptala jsem se, jakto, že je fotka naležato, ale jak děláš ten sirup...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ILLUZE: je to překlopené naležato. Jak ho děláš?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: a sakra, je to převrácené nalevo nebo to vidíte normálně? :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Další protivirózové opatření - zázvorový sirup (použita i původní láhev z kdysi zakoupeného sirupu v místním bio obchodě na náměstí ,-) ).

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnešní oběd z původního základu - v neděli - kuře pečené v zelí a pečený batát.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnešní oběd a večeře.

    Oběd - čočkové (mungo) zelňáky se zelím a kuřecím.
    Večeře - zapečené žampióny s paprikou, sýrem a šunkou, se salátem.



    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    KASUMI: asi spíš křídla, ne?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Dneska stejny zdroj
    Pecena dyne s tahini dresinkem
    Kureci prsa s pomerancovo-sojovou omackou

    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: The best alespon za me je rilletes z husy,to se fakt prestavam ovladat :o)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Vcera peceny kvetak
    Recept zde
    Low Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat https://www.instagram.com/p/BnUfrEVF9yZ/?utm_source=ig_web_copy_link

    Omacku z receptu jsem nahradila chilli pastou z japonska a dip byl studena sezamova omacka, taktez z japanu


    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Před a po - připravila jsem se na fakt, že pár dní budu mít zavřenou kuchyň, proběhl její lehký facelift.
    Tak jsem vyrobila vepřové rilletes v Crockpotu. Už moc nezbylo. :-)
    Napatláno na jogurtovém chlebu od Grusovky.





    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam