• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SAT_ANN: tak whole30 se drzi ne pro hubnuti, ale proto, abys vyloucila veci,co ovbvykle delaji zdravotni problemy a zjistila, co ti dela problemy a mlecna bilkovina (prip. cukr) je jedno z toho .. proto.. pokud whole 30 drzis kvuli zdravi, mela bys imho resit i tyto drobnosti.. pokud to drzis kvuli hubnuti, ta je to asi sumak

    osobne jsem whole 30 poprve drzela cca 48 dnu naprosto prisne prave pro zdravotni duvody
    podruhe jsem to uz nehrotila, pac jsem to drzela proto, ze mi to dela dobre na traveni a vim z praxe, ze male mnozstvi neceho mi obvykle neuskodi.. pripadne jsem smirena s nasledky

    sorry za toto okenko, ale prijde mi dulezite to rict pro pripadne adepty na whole30
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    SAT_ANN: *stopove/y (fuj)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    FITH: To sice jo a jsem si toho vedoma, ale resit takovejhle detail je uz z myho pohledu za hranici magorstvi. To stopovi mnozstvi mlecny bilkoviny co v tom neprepustenym masle je odmitam resit :)
    FITH
    FITH --- ---
    SAT_ANN: Jen mala technicka, maslo je ve whole 30 zapovezeno,povoleno ke jen ghee.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SAT_ANN: černý sezam na vejce je geniální
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Brambora s maslem v marks&spenceru



    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Kureci kari se zeleninou, kvetakova ryze
    dezert jablecna dren, boruvky, orechy




    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Jedu po druhy whole30, par jidel za posledni dva dny
    Cinska zelenina, avokado, salat, vejce



    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Illuze mě inspirovala k takové lednové výzvě, a to "Vyjez špajz a mrazák" - začátek bude lehkej, konec horší, jsem zvědavá! Idea je co nejmíň nakupovat, co nejvíc sníst různý přebytečný a zamražený potraviny a nechat ve špajzu jen pár plechovek. Budu se to snažit fotit :-D zatím jsem si vždycky vzpomněla, až když bylo sežráno.
    Začali jsme:
    kefírová buchta z předloňských borůvek
    Doenjang-jjigae alias korejská polívka s krevetama a rýží
    Noky s hlívou na smetaně (to bylo všechno čerstvý, ale bylo to v lednici)





    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Boršč. Plnotučná zakysaná smetana vyrobená pomocí kefírové houby.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Muž byl poněkud smutný, že letos nebyla štědrovánoční večeře, když jsme kdesi rajzovali. Tak jsem to musela odčinit. :-)
    Klasický bramborový salát s domácí majonézou a vepři)ové řízky s alternativním panýrungem. Lupinová mouka, vajco a směs bramborové vlákniny s parmezánem a mandlema.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Moje oblíbená, ale "příliš pracná" svačina. Bílý jogurt a nastrouhaný jablko. Nastrouhání vytáhne tuhle svačinu do ráje, el komu by se chtělo. :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Slunce v troubě! :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Silný hovězí kostní vývar se zeleninovými nudlemi a hráškem. A po návratu od mohamedánů prase. Vepřoví vrabci s kysaným zelím, mandlovým knedlíkem a fritovanou cibulí.



    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    a dýňová, moje oblíbená

    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    minestrone s fazolkami a baby špenátem

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A výsledek s dipem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    No a něco na poslední chvíli na dnešní večer,-)
    Možná to spíše patří do Babicária (aneb akce "hele, tohle bude za chvíli expirovat a tohle o víkendu), ale je to tedy pekelně dobré ,-)



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnes oběd - špagety s lososem, smetanou, bazalkou a Parmezánem.

    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    DAVE_PAGE: stary recept pravi, ze se ledvinky maji odblanit a pak pres noc namacet v mlece. jen pro inspiraci, pry to vyplavi skodliviny...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    POHODAVOLE: dik :)

    delal jsem to z 3 ledvin. Ty rozkrojit a vsechno bile z toho odrezat pryc. Pak ledvinky nakrajet na nudlicky a min. 2x2min prevarit ve varici osolene vode.

    3 mensi cibulky nakrajet na jemno a osmazit na sadle do hneda. Hodne do tmava... Potom k cibulce prisypat 1 lzici hladke mouky a zase zarestovat do hnede barvy. Prisypat 1-2 lzicky drceneho kminu a nalit 0.5l vyvaru nebo vody a pridat ty nakrajene a sparene ledvinky. Varit 45 minut. dochutit soli a peprem.

    Vysledek dost zavisi na tom, jak moc osmazis tu cibulku a mouku do tmave barvy.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DAVE_PAGE: jak se dělají pls? Já si je dávám akorát v lokálu, kde jsou top a vypadají podobně jako tvoje :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam