• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    AIJA: Jeste jsou fajn k polentovy “hranolky” - hustsi ochucenou kasi zapict a pak nakrajet na kousky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    APRILMOUSE:
    Vůbec jsem neměla představu!:-)
    (Kdyby na to přišlo, tak bych to asi namíchala těsto a místo mouky polentu, vařila nebo pařila knedlík)
    Kaše z ní dělám, ale určitě by mě nenapadlo uvařit hustou kaši a pak tvůj další postup. Díky moc!:-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    APRILMOUSE: jo a ředím vodou teda ještě průběžně samozřejmě, prostě normální příprava polentové kaše, jen hustší :)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    AIJA: no je to furt jen polenta :D dám vařit mléko, mírně osolím, vsypávám polentu, míchám, konzistence spíš jako hustější kaše. Ochutím bylinky, sůl, pepř, lahůdkové droždí. Hotovou hustou kaši nakydám na folii a zabalím do tvaru knedlíku, dám do ledničky ztuhnout :) a pak se krájí a ohřívá jako normoš knedlík :D
    AIJA
    AIJA --- ---
    APRILMOUSE:
    Ten polentový knedlík mě zaujal. Mám pytel polenty a nějak už nevím co s ní. Prosím o recept, vypadají dobře:-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Taky jsem dostala slepicu od sousedů, z té je nejlepší vývar.
    Sekaná ze směsi hovězího a vepřového, politá výpekem, se zelím a brambor.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dostala jsem švestky.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rychlá drůbeží játra na zelenině s tamari omáčkou a passatou, květáková rýža s mrkví.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Segedín s polentovým knedlíkem :)

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    (S ogrilovanou tortillou by to bylo top!)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    GEISHA: pouzila jsem naan chlebovy placky. Ale jen proto, ze jsem to delala cely ze zbytku doma a potrebovala ho spotrebovat.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: na tu se chystám :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Holcici vecere podle Kamu

    (Placky, hliva, salsa z avokada, roskve, rajcat... zakysana smetana)

    Je to strasne dobry! (A jestli i obri, tak proto, ze to sypu rovnou z mobilu.)

    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    KOC256: to mam mozna ja, jim vajicka skoro kazdy rano, tak k veceri uz je moc nejim, max v nejakym jidle jako doplnek, ale takhle samotny vajicka, slaninka, proste mi to evokuje snidani.)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LOJZEE:
    Tak takhle jsem to zaskatulkovane nikdy nemel no :)
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    KOC256: to vypada spis jako snidane
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Rychla chlapska vecere :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Super. Podobný postup je i u květákové.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Dekuji!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACIDQA: Množství si upravte podle velikosti vlastních plechů:

    1 nastrouhaná cuketa (včetně slupky)
    Sůl
    1-2 vejce
    1 nastrouhaná Mozzarella
    2 lžíce Psyllia (není potřeba, záleží na vlastních preferencích tuhosti těsta)
    1 malý nadrcený česnek (dávám lžičku naloženého nadrceného česneku v olivovém oleji a soli)
    Posypka na pizzu: Pizza koření (používám Mix Italy od #JUSTu nebo vlastní nasušené oregano), rajčata, ¼ Mozzarelly na posyp, popř. nastrouhaný další sýr, kvalitní rajčatový protlak, kvalitní slanina, 3 lístky čerstvé bazalky. Osvědčila se mi na posyp směs Parmezán rozsekaný s bazalkovým pestem.

    Postup :
    Nastrouhanou cuketu osolit a nechat vypotit, přes plátýnko nebo sítko vymačkat šťávu. Smíchat s najemno nastrouhanou Mozzarellou, vejcem, česnekem a Psylliem. Na plech položit pečící papír a těsto rovnoměrně rozprostřít – nechat péct cca 15-20 min na 180 stupňů. V mezičase nakrájet na plátky rajčata. Upečenou pizzu potřít protlakem a posypat kořením, naklást plátky slaniny, zbytek Mozzarelly. Nechat péct cca 12 min na 190 stupňů. Po upečení ještě posypat nastříhanou čerstvou bazalkou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam