• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    TUILE
    TUILE --- ---
    me pect strasne bavi. skod aze pecivo jim tak zridka, ze se mi to pect vlastni nevyplati.
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: Cesta za idealem pokracuje, rozhodl jsem se ze kdyz postup je jakztakz funkci, tak je cas na experimenty takze dnes 50:50 zitna a psenicna mouka

    IRINASH
    IRINASH --- ---
    Měl by někdo recept na zaručeně vláčný tortilly? Nejlépe kdyby vydržely vláčný i do druhýho dne. Zkoušela jsem je zatím jednou a mohla bych si z nich vyrobit podrážky do bot.
    Dělala jsem je z mouky, olivového oleje, vody, soli, špetky kypřícího prášku a malinko octa. Kde se stala chyba?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    EXCITE: Jako naprostý pekařský amatér jsem si vzpomněla, že narozdíl od povidlových a makových koláčů se do těch tvarohových vždycky prostřihávaly dírky a důvo d měl něco společného s vytékáním hmoty... aspoň u babičky se to takhle dělalo. Tak jestli by v tom nebyla možná cesta.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Takové jednoduché jídlo...
    vrstvy cibule střídají vrstvy krkovičky, maso je zasypáno grilovacím kořením a celé to je zalité smetanou.

    A jako dobré - pro ty co nemají problém s vyběháním spousty najezené "energie" :D





    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LUCIASHECK: Tyjo, tohle mi vzdycky pripomene, kolik let uz delam kure na paprice podle tveho receptu...a uz to bude asi 5.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    VALENTINA: když použiješ tvaroh v alobalu, ne ve vaničce, tak by nemusel, ale třeba z listových šátečků se mi taky dere.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    S2FI: já dělám už léta tohle (za formu z dob mého sociálního experimentu se omlouvám, ale nikdy jsem neměla potřebu to přepisovat do civilizovaný formy :-D)

    Pravé italské boloňské špagety za pár korun | Mimibazar.cz
    https://www.mimibazar.cz/recept/121996/prave-italske-bolonske-spagety-za-par-korun
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    VALENTINA: děláme tvaorhový závin z listového těsta a ten se pokaždé chce dostat ze závinu ven, narozdíl od jablek.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    zkoušel jste tam někdo dávat místo povidel třeba tvaroh? nevytéká to?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ANDREJKA: tady je to nafocený https://www.devceuplotny.cz/foodblog/mrkvove-rohlicky-s-povidly
    Možná máš moc řídký povidla, jestli ti to teče? Kupuju z Lidlu, ty jsou dost tuhý
    S2FI
    S2FI --- ---
    GENEVIEVE, QUANTI: děkuju, vyzkouším
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    S2FI: https://www.bingingwithbabish.com/recipes/2017/8/22/lasagna

    Já dělám podle Babishe (neplést s Burešem) a je naprosto vynikající :-) je trochu schovaný v receptu na lasagně, ktrý taky můžu doporučit, stejně jako další jeho videa :-)
    S2FI
    S2FI --- ---
    neměl byste někdo prosím osvědčený recept na boloňské ragú? zkoušel jsem už opravdu hodněkrát, ale zatím jsem nebyl s výsledkem úplně spokojenej..
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A na oběd vepřová gulášová polévka, z vývaru z morkových kostí. S jarní cibulkou a pažitkou.


    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jsme chtěli přejít na zdravou stravu - a pak jsem narazila na inspiraci a jaksi se rozvášnila na večeři ,-) Italský chléb s mozzarellou, česnekem a naloženými rajčaty. K tomu španělské víno a bylo vymalováno ,-)



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Muž dojídá zbytky, tak jsem si mohla uvařit to, co on nemusí (fenykl, koriandr).
    Fenyklová omáčka s blanšírovaným chřestem a fenyklem, vejce, hrách, koriandr.


    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: musím říct, že mě to na tom teda moc nebaví :D na nepředvídatelné výsledky závisející na tom, jestli se člověk na objekt náhodou křivě nepodíval, mám předčasně pubertální dceru :D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: To je pocit, co? ,-)
    Někde jsem si přečetla názor jedné blogerky, že u toho chleba ji baví, že nikdy neví, jak to dopadne - stačí se na tu masu těsta ošklivě podívat, stačí změna tlaku a energie těch všech hodin předtím, co se člověk těstu věnoval, jde dopryč…

    má pravdu ,-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam