• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ILLUZE: recept by byl? Uz delsi dobu uvazuju, ze je to posledni pecivo, co jeste kupuju :-) jen mam trosku trauma z krajeni asi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: krásnej ho máš. Taky nemůžeme kupovat toasťák, kdyby nešel upéci, nejíme ho.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A dnes naprosto dokonalý pšeničnožitný toustový chléb.
    Má jedinou vadu na kráse - už nedokážete pozřít žádný kupovaný ,-)











    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    V pátek momentální nápad a přitom se z toho vyklubal fakt výborný oběd - zapečené brambory se slaninou, česnekem a sýrem, mrkví v citrónovém pepři a k tomu fazole.





    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Jarní bryndza. (Díky, Geisho! :)




    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Burt peceny v troube roztahne nozicky!


    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kýta z přeštického vepře strávila noc ve společnosti čerstvých shiitake a sušených lišek v pomalém hrncu.
    Z hub a výpeku jsem udělala omáčku za pomoci mixu dušené cibule, smetany a mascarpone, chřest a glazované mrkve s tím docela ladily. Někdy jsou to fakt experimenty. :-)

    BAAL
    BAAL --- ---
    Mame tu novou sezonu a s tim prichazi tradicni problem co jist na zavodech, kdyz clovek nechce sedmidenni prujem z klobas od kantynsky.

    Zavitky jsem uz zkousel loni ale oschnou v krabicce, tak na zitra zkousim sous vide pytlik, trochu odsat vzduch a zatavit

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rudá Soňa.
    Polívka z plechových rajčat, červené řepy a červené cibule. (plus anýz, česnek, zázvor, kardamom, křen) Zužitkovala jsem jehněčí vývar, když se z něj sundá puk ztuhlého tuku, nevoní tak skopovinou a tady výrazné polívce jen dodal sílu vývaru z kostí.
    Doplněno domácím 12% jogurtem, křenem, mátou a křenovým listem.

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOC256: Ano. Není to žádné testicko. Jen takový šlem:)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    IKARIE:
    Jako chapu, ze to je neco co umi hlidat teplotu a tak. Ale jak to samo resi, ze priprava polevek a omacek ma jiste faze? To te muze max upozornit ale asi to nefunguje ze nasypes vsechno do nadoby a to se s tim popere ne? Porad premyslim jak by mi to ulehcilo praci...

    Priklad obyc syrove polevky:
    - zasmazka
    - doliju vodu a dam pokrajene brambory
    - pridam syr

    V cem mi to ulehci? Pokud to je blby priklad, tak klidne dej prosim ilustrativnejsi...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KASUMI:
    To testicko je jen ghee a citron? Zadna mouka nic? Nebo mi neco unika?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANDREJKA: a nema se ten chleba postrikat sprejem s vodou a ta forma ma bejt namocena ne? To se pak neprilepi
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba - nezaostřený losos pečený v kopru, fazolové sladkokyselé lusky na smetaně se skořicí - vzpomínka na dětství. :-)


    KURE
    KURE --- ---
    IKARIE: můžeš to prosím nějak porovnat s tímhle?
    Polévkovar s mixérem PRESIDENT 1,75 l | Eshop.tescoma.cz
    https://eshop.tescoma.cz/...ent-1-75-l?gclid=EAIaIQobChMImPGKz6u16QIVjU8YCh0WjQk7EAQYBCABEgJgRPD_BwE
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw teda na bazosi se daj sehnat i kolem 7 tisic (asi starsi modely)...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    myslim si, zes to vystihla dobre.. pro zacatecnika nebo nekoho, kdo nema tolik casu to muze byt super, ale lidi, co maji uz hotovou kuchyn, spotrebice a umi varit to asi neni takovy prinos za ty penize, jak pise devil

    ta moje kamaradka treba vubec predtim nevarila, nebavilo ji to a nemela na to bunky.. ted si vari obcas jidla, ze koukam.. tze pro ni to byl urcite super kaug
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ILLUZE: jeste me napada jesdna vec, co bych vyzdvihla - ty hodne peces. kdyz bys to vyuzivala jako klasickeho robota, na zadelavani a hneteni testa, tak je super vychytavka integrovana vaha, nemusis odvazovat nekde vedle, proste to prisypavas a pristroj ti to vazi.
    (ale pro objektivitu - vazi po 5g, takze ne stoprocentne presne a co tak ctu ruzna TM fora, je to nejporuchovejsi vec na pristroji)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ILLUZE: ve vetsine pripadu staci dat do mixovaci nadoby vodu a par kapek jaru a zapnout na chvili na nejvetsi otacky a pak jen vyplachnout vodou. kdyz v tom zadelavam testo nebo varim (puding nebo neco kde se treba restuje), tak to rozsroubuju (jsou to 3 dily, nadoba, noze a takova uchytka diky ktere to drzi pri sobe) a soupnu to do mycky.

    jinak za ty prachy mi jen prijde skoda ze dalsi prislusenstvi (varny kosik na prilohy, parni nastavce apod.) jsou z plastu. na udrzbu dobry, ale dokazala bych si predstavit sofistikovanejsi material.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    IKARIE: Jak to myješ?

    A děkuji :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jo, zapomněla dopsat koření garam masala a dochucovala jsem ume octem.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA:
    2 cibule
    1 řapík celeru
    2 malé mrkve
    3 stroužky česneku drcené
    1 ½ lžičky římského kmínu
    2 lžičky papriky
    2 lžičky mleté skořice
    2 bobkové listy
    1 konzerva rajčat
    4 lžíce červené čočky
    hrst čerstvého koriandru
    sůl, pepř
    kuřecí vývar a obrané maso
    Začneš restovat cibuli, pak přihodíš další zeleninu, zasypeš kořením ať se rozvoní, přidáš česnek. Vyklopíš rajčata, zaliješ vývarem, až to chvíli vře, přisypeš čočku. Ve finále prohřeješ obrané maso. Někde se podává takto hotová, já ji jedla v orientální hospodě rozmixovanou i s masem. Dobrý je před mixováním vylovit bobkový list. :-)
    Zdobila jsem restovanými hoblinami mrkve a chřestu a nasekanou natí cibule.
    Prý se do ní dávají i nudle (asi do nemixované) nebo se podává s pita chlebem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam