MAR_TINA:
2 cibule
1 řapík celeru
2 malé mrkve
3 stroužky česneku drcené
1 ½ lžičky římského kmínu
2 lžičky papriky
2 lžičky mleté skořice
2 bobkové listy
1 konzerva rajčat
4 lžíce červené čočky
hrst čerstvého koriandru
sůl, pepř
kuřecí vývar a obrané maso
Začneš restovat cibuli, pak přihodíš další zeleninu, zasypeš kořením ať se rozvoní, přidáš česnek. Vyklopíš rajčata, zaliješ vývarem, až to chvíli vře, přisypeš čočku. Ve finále prohřeješ obrané maso. Někde se podává takto hotová, já ji jedla v orientální hospodě rozmixovanou i s masem. Dobrý je před mixováním vylovit bobkový list. :-)
Zdobila jsem restovanými hoblinami mrkve a chřestu a nasekanou natí cibule.
Prý se do ní dávají i nudle (asi do nemixované) nebo se podává s pita chlebem.