• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEVIL:
    presne :D... vsechno super a pak zapne ten magicky program :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DEVIL: Uaaa, tohle video jsem videl uz asi milionkrat, akorat na nej vzdycky musim koukat s bryndakem a kyblem. Totalni porno. Jako udelat krasne krupavou kurku na bucku se mi uz povedlo. Dobry je vzdycky aspon 12 hodin predem kuzi (ne maso!) dukladne, ale opravdu dukladne nasolit. Ona pak pusti vodu, ztvrdne, a ve finale se krasne vypece. Vetsinou maso utesnim alobalem, a necham koukat jen kuzi, a tak to nasolim a strcim do lednicky. Ale porchettu jsem jeste nikdy nezkousel, ja jsem na rolady hrozny strevo :-).
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FAT: ja sem to zkousel, ale nikdy mi nevysla ta kuze tak dobre. a taky sem zfusoval ty byliny, ale tohle je imho nejlepsi navod na to krom toho ze na to ma namodulovanej program na peceni v konvektomatu https://www.youtube.com/watch?v=o5qJ3MAPxS8 krom
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KEMENTARI: Taky už omáčku dělám jen podle Cuketky. Fakt snadné. :-)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Poprve v zivote jsem zkusila doma udelat holandskou omacku a vyslo to uzasne podle Cuketkova snadneho receptu: https://recepty.cuketka.cz/holandska-omacka/
    Jsem prekvapena a nadsena, takze bude nasledovat jeste mnoho pokusu, jak nenapadne snist zcela nevhodny mnozstvi masla. :))

    Foodstyling nula, jako priloha stouchany brambory s pazitkou, co zbyly z vikendu.

    FAT
    FAT --- ---
    Dělali jste někdo, určitě ano, porchettu? Co jste dávali za bylinky? Mně se tam nechce dávat fenykl, protože ho nemusím. Je nutný? Počítám s tymiánem a rozmarýnem. Nějaké rady dopředu? Chci koupit buďto bůček nebo ramínko - cajk?
    Díky za všechny rady, těším se na to jak malej kluk a už mi dopoředu tečou sliny.
    :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Lovila jsem v paměti, jestli jsem někdy dělala hovězí znojemskou pečeni. Asi ne, tak jsem to riskla a výsledek překvapil. Zas patří mé díky CrockPotu! A v mrazáku čekaly na svou příležitost zeleninové knedle.



    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: zrovna dneska jsem je taky dělala, z poloviční dávky - děti to nejedí (a mně zbyla půlka vajíčka z mašlování). No, jejich chyba ;)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Konečně opět domácí vajíčka ,-) S kváskovým chlebem a ředkvičkami ze zahrady...

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    V místním cukrářském klubu proběhl tip na kváskové vafle od Maškrtnice. S doporučením na zamrazení.
    Jo povedlo se - za tu dobu, co je dělám, se mi podařilo zmrazit celé 3 vafle! :-)



    KOC256
    KOC256 --- ---
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Nak vam nevim, koukal jsem na ten recepis, a ma vetsi nez male mnozstvi nedostatku, vyrazne vic se mi libi

    Butter Chicken Recipe | Jamie & Maunika
    http://www.youtube.com/watch?v=JKs-cRneTyE
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    CMLKA: ano, potvrzuji ;-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ja nemam vyfocene, ale delala jsem butter chicken podle kitchenette a je to strasne dobry, pokud hledate inspiraci..
    MONROE
    MONROE --- ---
    Kureci jatra s tymianem, balzamikem, kminem, cibuli, houbami a kedlubnova kase s trochou kurkumy a parmezanu.
    Pardon za blby fotky, jidlo se porad ucim fotit. :)



    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DEVIL: presně takhle mi už roky funguje!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Velmi divná směs. Nudle jsem myslela, že mám rýžové, ale byly to nějaké canna root vermicelli. Fakt divný, namočila jsem je do ostré asijské omáčky a jde to. Jen si nejsem jistá, jestli nechtějí sníst ony mne.

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ACIDQA: lol ten sem mel v cechach ten samej! nejlepsi ostri! jen se prejede ocilkou a reze to jak skalpel dal
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Vařím vše společně v páře, namačkám s teplým máslem, smetanou a domácím krémovým sýrem, když zrovna mám v zásobě. Dnes jsem tomu ještě pomohla dvoumetlovým šlehačem.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Kureci stehno (thighs)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    kaši chci dělat v týdnu. A mám zbytek celeru. tedy ho vařit s brambory a pak normálně namačkat nebo nějak jinak?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: a ta ptíca byla co? Kivi?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    I tady byl ptak. BBQ marinada a pecena zelenina.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    U nás byla k obědu taky drůbež. Krůtí stehno jsem marinovala dva dny v kefíru s česnekem, opekla na pánvi a vrzla do trouby. K tomu kaše z brambor, celeru a zbytku mrkve - příloha hlavně pro muže. Já jsem dala přednost smetanové kedlubně s řapíkem s koprem, muškátovým ořechem a kedlubnovými listy.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOC256: tescoma řada azza, používám spíš větší kusy než menší. Muž mi je pravidelně brousí, tedy jsou velmi ostré. Když po letech už nejdou srovnat, přesunou se na zahradu a koupíme si nový.
    Dražší nechci, občas mi spadne na podlahu apod. a nechci chodit po špičkách okolo nástroje.
    Myju v ruce.
    KASUMI: pinzeta! naprosto nepostradatelná věc.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ACIDQA: Tyjo, tenhle tvar noze je zrovna presne ten, kterej hrozne nemam rada :) je to stejne sranda, jak delame vsichni v podstate totez, ale tihneme kazdy k necemu jinemu :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A k obedu jsem upekla kure. Normalni nadivanou klasiku s kasi a okurkovym salatem.

    (Ta kase je tak zluta, protoze kdyz si sleham mliko na kasi, pridam do nej trosku praskovy kurkumy. Nechutna nijak, ale kasi da pritazlivou barvu.)



    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Mam nozu spoustu, ale dva asi 15+ let stary Victorinox beru s sebou vzdycky, kdyz neco/nekoho opoustim. :) Nejsou asi nic extra, ale vlastne zadny jiny nepouzivam.

    (O malicko mensi bracha tohohle je zrovna v supliku.)



    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ILLUZE: já jsem na tom úplně přesně stejně :D část nostalgicky používám ještě z dob, kdy jsme je měli na chalupě a pak mezitím je pár jednorázovek z Ikei a podobně, které se staly stálou tupou výstavou mé kuchyně :D vždycky nadávám, ale koupit si pořádný nůž nejsem schopna.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOC256: Mam dva profi noze z japonska za tisice a stejne mam nejradsi tesomu sonic za 150kc:))))


    KOC256
    KOC256 --- ---
    Si pamatuji, jak mi rodice meli takove ultra vybrousene pizlaky. A doted s nimi kraji vsechno.

    Ja mam takovou nudnou sbirku. Porad uvazuji, zda ma smysl nejaky extra nuz. Porad mi chybi ve sbirce nejaky ten siroky japonsky nuz.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Já sem nemůžu naše fotky “s příběhem” dát :))
    Nožík s dřevěnou rukojetí je snad i po pradědečkovi a musím ho po umytí hned utírat, protože pouští rez.
    Nůž na pečivo a rajčata je klasický socialistický plasťák se žlutou rukojetí, ale má také kolem padesáti let.
    Mám moc ráda jeden keramický - ten je na ovoce zeleninu k nezaplacení.


    No ale odbočím - od včera rozdýchávám zjištění, že kdosi mi přiložil k oblíbenému válu vlhkou desku do trouby, a to se vyboulilo :-((
    Nechci se ho vzdát :-//
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam