• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Dobrý vědět, že tak jde zkrmit i ricotta. Mmch domácí mascarpone se mi podařilo vyrobit ale to, co ve finále měla být ricotta z přebytků syrovátky, jsem vylila do záchodu. :-)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KEMENTARI: Jen zamenou alkoholu, limoncello misto vermutu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: vodní lázeň
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    BERUSKA_CA: Coze, celerove pyre nasladko? O_o
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    APRILMOUSE: Nemam mikrovlnku, nejaky napad, jak to obejit?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Probehl tu recept na palacinky z peti vajec a 250g mascarpone. Nasla jsem v lednici ricottu a hlasim, ze to jde taky:
    (K jedne varce jsem udelala celerove pyre - misto vermutu limoncello a je to akorat sladke, k druhe rozvarene lesni ovoce)


    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SAMOUT: ja bych to nezapirala, ale nikdo se neptal, vsichni se cpali :-) a bylo to k veprovymu v pomeru 3 dily masa a 1 dil soji.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    APRILMOUSE: Tak to se vsadim ze to poznam. Za a) proto, ze neexistuje sojovy maso, ktery by nebylo nehorazne hnusny, a za b) konzistence je uplne jina, absence vlaken si snad vsimne kazdej, ne :-)? Uznavam, ze mne kdyby zena predlozila gulas z masovy nahrazky, tak uz pak jen co nejrychlejsi rozvodovy rizeni (nic ve zlym) :-). Proti bezmasym jidlum nic (aloo gobi ftw), ale ne, ze se bude tvarit jako neco, co neni.
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: omg, "hodí" tam mělo bejt pochopitelně.
    APRILMOUSE: :D ok, chápu.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KURE: hele ja ti ani nevim, jako nemyslim si, ze bych k ni mela pristupovat s kloboukem z alobalu, to zase ne, ale nejak mi to.. Neni ono :-) Stejne tak si radsi uvarim vodu na kafe v konvici nad plynem, nez v rychlovarné konvici, i kdyz vlastne krom osobni libustky v tom nic jinyho neni :-) mikrovlnku pouzivam na ohřívání, pokud neco nekdy zbude, tam uz se toho moc zkazit neda asi.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MRTVEJ: ja mam dobry stravniky, pokud je to teply a je v tom maso, vratej vylizany talire (kluci 17 a 13 let, co mam vyprávět... :-) Ale jako fakt, kdyz das sojovy kostky delat s veprovym a jeste tam nahrnes zeli, tak to odhalit je pro nerejpala nemožné :-D
    KURE
    KURE --- ---
    APRILMOUSE: proč vaření v mikrovlnce irituje?
    mimochodem mikrovlnka je boží třeba na vaření brambor ve slupce. brambory se propíchají vidličkou 12-15 min, a voilá, nadýchaný brambor, jako by byl z trouby.
    Pokud se překrojí na klínky a hodý na máslo na pánev, je úplně luxusní.
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    stejne poznaj prd :o)
    to musi bejt radost varit :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Taky ho dělám v mikrovlnce, ač z toho nejsu urvaná, ale je to rychlý a funguje to.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    QUANTI: taková divočejší náhražka, když knedlík jíst nechci, ale chci něco savého na namáchání omáčkou :D /najemno nastrouhat 180 g kořenový zeleniny (já většinou mrkev + celer) + trošku soli + 30 g něčeho jako žervé, ricotta, tvaroh... + 1 žloutek smíchat, pak do toho přidat sníh z toho zbylého bílku. Strčit do vymazaného hrnku, do mikrovlnky na plný výkon cca 8 minut podle typu a tvaru hrnku. Jako nechutná to jako knedlík, samozřejmě :D ale není to zase špatný, dělám si ho poměrně často, protože já zase JSEM omáčková :) /jo, vaření v mikrovlnce mě totálně irituje, ale jednou za čas jsem ochotna přimhouřit oko.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    APRILMOUSE: zeleninový knedlík, fůha! Jak to funguje?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Dělala jsem neapolskou pizzu a povedla se teda neskutečně dobře. Z jednoho těsta byly tři pizzy (takže dvě večeře), pomalu kynoucí (celkem skoro 48 hodin), jedna klasická s buffalou, jedna se šunkou a jalapeno a jedna tuňáková.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    dneska segedín (řízla jsem jim vepřový se sojovým masem, stejně poznaj prd! :D a zeleninový knedlík

    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    WHATEVER: Jestli nevadí, že to není jenom rebarbora, tak milujeme tuhle, ale přiznám se, že ji nepeču vegan, ostatně já se recepty obecně spíš tak volně inspiruju podle nálady, chutí a obsahu lednice a špajzu. :-)
    Prostě dobrý šťavnatý ovocný koláč. Pokud jste stejně jako já příznivci droždí, můžete jako podklad | Veganotic
    http://www.veganotic.cz/clanky/222-jahodovo-rebarborovy-kolac-s-drobenkou
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KEMENTARI: já máslo taky miluju, to pozor, ale když takhle vidím, to množství, kolik se ho tam leje, jdou na mě mrákoty :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam