• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    SAMOUT: ci kravo dobrej gurman :o)
    ja to delam jednoduse jak je kachna hotova vyndam ji z pekace oddelim sadlo dam tam trochu vody a ten vypek co tam je tak seskrabu a provarim a je to :o)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SAMOUT: Ja kachnu pecu 13 hodin vv troube a je skvela, se spoustou stavy..
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GEISHA: Ja teda nevim, skoly na to nemam, ale sos na kachnu delam nasledovne - zvire rozbouram, z kostry a kridel (pripadne krku, podle toho, kolik je na nem masa / bude stravniku) udelam den predem vyvar. Pres noc ztuhnout, rano sebrat tuk. Prsa a stehna (krk) jako konfit, uplne ponoreny v sadle, dlouho a pomalu pect. Po upeceni vrazit maso kratce do trouby na kurku. Ze stavy pryc veskery tuk (uzkej pulitr, a sebrat malou naberackou vrsek), zpet do kastrolu, kterym se to peklo, svarit, malilinko zaprasit moukou, udelat jisku, zalit sklenici cervenyho vina, svarit na syrup, prilit vyvar, svarit na silnou stavu, podavat. Tohle je suchy jak cesta uz od pohledu, na knedlicich proste musi byt. Delam kachnu jen larkrat do roka, tak musi byt tip top (takze jeste cerveny zeli misto bilyho :-)).
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    tak sos neni sadlo ale ok kdyz rikas ze je v zeli tak dobrou chut :o)
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    nj i ten sos se asi za tu dlouhou dobu vyparil :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Večeře na zahradě. Grilovaní buřtoježci s lečem a brambora z popela s bylinkovým máslem.



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    V létě nevařím :)

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GEISHA: mě snad nalákáš na polentu :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: Mě polenta vůbec nebere ve formě kaše, mám ráda ty tuhý formy připomínající knedlík.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MONROE: Případně může někomu lépe chutnat opečená
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MONROE: polentu jedině takhle

    Polenta a její správná příprava – Kuchařka pro dceru
    https://www.kucharkaprodceru.cz/polenta-recept/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MONROE: Zaklad polenty je hodne.... ne hodne... HODNE... masla. Jinak je to proste takova hnusna nijaka kase :-D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Minutková úprava králíka - "svíčková" (králičí hřbet) zabalená s přilehlým tenkým hrudním krytím. Podáváno s liškovou omáčkou s bílým vínem a blanšírovanou brokolicí. Muž měl noky.





    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A pro změnu sekaná s cuketou, bramborem a kápiemi.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SPIKE411: Jako nejraději bych nekomentovala, jak se mi ten rybíz s jahodami slil. Ale na chuť to žádný vliv nemělo, mladší, která systematicky bojkotuje tepelně upravované ovoce snědla snad čtvrtinu. Takže dobrý, díky za tip ,-)





    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    A ještě nějaké mleté maso. Brněnská paprika plněná směsí mletého hovězího z Vysočiny, hřibovitých hub od Kojálu a Koryčan s cibulí z Tuřan. Pečeno na rajčatech s česnekem a bylinama s mrkví a cibulí proti kyselosti - hmota na omáčku. Pekla se i šalotka vcelku a pár dílků mladého česneku.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kuřecí noha pečená na růžovkách zjemněných smetanou, smažená květáková rýže.

    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    KOCHANSKA_CH: děkuji za tip, už ji mám doma a je to suoer vychytavka :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    GINGERCAT: zluta a oranzova mrkev je skrabkou, fialova rucne (skrabkou mi to moc neslo :))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEVIL: Pravda, že trochu opatrnosti si tydle škrabky žádají. Cuketu či mrkev raději pokládám na prkno při výrobě nudlí.

    GINGERCAT: Mám totok:
    Škrabka julienne PRESTO Expert | Eshop.tescoma.cz
    https://eshop.tescoma.cz/...ABK4QeVigeW_uYD9HQ5BAHpwGKmERaGGgEo5gP80F-Ps8MTCHdGVj2Ja8_QaAq6dEALw_wcB
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GINGERCAT: ja sem kapituloval a koupil si v japonsku juliene peeler
    https://www.amazon.com/Kuhn-Rikon-Julienne-Protector-Stainless/dp/B0000CEWJD (podobnej)
    z cehokoliv mas pak hezky nudle bez nakyho velkyho srani. akorat treba u kedlubny nebo naky takovyhle tvrdy svine musis davat pozor, at se s tim taky nenakrajis. jinak jako po nozi a skrabc hodne povedenej nastroj..
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ACIDQA: tu mrkev takhle krájíš ručně nebo je na to nějaký udělátko? Já koupila struhadlo na takovou tu korejskou mrkev a pro účely asijských jídel je to trochu víc nadrobno, něž by se mi líbilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam