• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GEISHA: Ja to chapu! A civilisti se taky vzdycky divili. V kuchyni bylo jen varne sklo a panev.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GEISHA: Kadinka! Na koleji jsme v tom varili, pili stridave z nich a z erlenek (alkohol), v odmernem valci staly kvetiny... vsichni blazni pekne zavreni v jednom pavilonu, to byly casy.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Pro velky uspech minule varky limoncella, druhy pokus

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    WRKB: jo to byla takova servirovaci porce na fotku, nicmene jsem si spis pridala moc to kureci a mirza ghasemi XD....
    WRKB
    WRKB --- ---
    GRANTORINO: Příště to dej bez tý housky, uvidíš, že nebudeš přecpaná.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VSICHNIMAME: možná pěstujeme divný lilky, většinou mají víc semínek než kupovaný
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MAR_TINA: já mám z lilku moc ráda baba ganoush. Doma se mi to nechce grilovat na ohni, opalovat na plynovem horaku taky ne (jako dobre to je, ale ten úklid je pak strasny), takže je pecu v troubě. Pachuť nemají, ale trochu jim schází ta uzena chuť.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: tady pod ten zaklad
    jako rozhodne teda ten gril budu muset poridit B-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: gril mám, takže si je při nějkaém grilování můžu zabít a pak použít.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: my delali mirza ghasemmi..
    to jsou prave rozmasirovany ogrilovany lilky s ogrilovanejma rajčatama, zaklad česnek pod to na panvi na oleji s paprikou, pepřem, kurkumou, on tam dava papriku cervenou, ale normalne to prej delaj bez toho... a do ty kase pak zamichal dve vajicka na celou tu hmotu a navrch mrsknul ty volsky oka...

    prej ty lilky muzes odvazne ogrilovat nad plynovym sporakem taky XD... ale je pak spinavej holt a na to grilovani to proste nema no...

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: a se zbylou dužinou se dělá co?
    Potřebuju ultimátní recept na lilky, tak na 10-20 kousků :).
    Pokud jsme je pekla v troubě a pak loupala, vnitřní hmota měla pachuť a na rozmixování do jídle typu MELITZANOSALATA to moc nebylo, nemělo to tu dobrou chuť.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ILLUZE: tady je to trochu videt, fakt uplne docerna a pryc s ni :)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: děkuji :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ILLUZE: jojo, kdyz to rozpalis, ona ta slupka se uplne rozpece az zcerna, a pak to jde celkem snadno loupe se to samo uplne :) to v troube proste neudela prave... zustane mekka krasne zpracovatelna duzina na kasi :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: a ten lilek pak oloupete, nebo jak se to jí? :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Musim se pochlubit vysledkem vcerejsiho kurzu perskeho grilovani ;-) varili jsme vsichni a bylo to luxusni a ten rozdil vareni na uhli je mega...
    mirza ghasemi - uzeny grilovany lilek s rajčaty a vajíčkem
    džúdže kebab - kuřecí na rožni se šafránem
    salát šírází
    grilovaný rajče, chleba, vejce

    jsem přežraná ještě dneska :-D





    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A včerejší oběd krůtí na bylinkovém másle a rýží, v závěru přidat špenát, česnek a 12 % smetanu. A naložená rajčata chuť krásně podtrhla.

    FAT
    FAT --- ---
    ILLUZE: A oni to pak během dvaceti minut "sežerou"...
    :,-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Pondělí. Povzbuzující snídaně pro pokus jít do kanclu před horkem.
    Hrášková pomazánka. Celozrnný toast. Rajčata. Broskev.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tak už jen zítra ráno chléb a dokud tohle počasí nepřejde, odmítám péct. Tohle bylo o plavky nebo úžeh.
    Bagety s olivami.



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam