• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Jo, jen chřestovou pasíruju přes síto, to mi stojí za to. :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ...případně pak vzít přes cedník. Což se osvědčilo u chřestové, kde zůstala vlákna...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ANDREJKA: stačí tyčák. Vybrat "pevnou hmotu" bokem, začít ji mixovat a pomalu přilévat vodu, ve které se to vařilo až do požadované konzistence
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANDREJKA: NutriBulletem ,-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FAITH: oloupanou cuketu (hodně) a jednu bramboru na kostky, trochu osmažit, zalít vývarem plus nějaké koření (bobek, pepř), rozvařit, asi 20 minut, rozmixovat.
    Jindy přidávám smetanu, chlebové křupinky, parmazán nebo osmažené houby, včera byla čistá.
    FAITH
    FAITH --- ---
    MAR_TINA: A ako sa, prosim, taka prosta cuketova polievka robi? (mam cuketu a potrebujem ju zlikvidovat)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Úplně prostá cuketová polévka a jakýsi bulharský slaný koláč od kamarádky, jehož jméno jsem zapomněla.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Zas pro jednou dnesni obedova klasika kachna s bramborivym knedlikem a se zelim, deti to celkem zvladly, vstavaly pozde, moc nesnidaly, takze ok, veceret budeme uz asi jen zlutej meloun XD

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    JAJITA: Vodni dymku z Kippaku, mas? :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    A já si doteď připadala divně, že mám doma 1/4 laborky... :-D
    AIJA
    AIJA --- ---
    Do litrový kádinky si dělám v práci čaj...a aperol, říkáte?:-)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GEISHA: Ja to chapu! A civilisti se taky vzdycky divili. V kuchyni bylo jen varne sklo a panev.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GEISHA: Kadinka! Na koleji jsme v tom varili, pili stridave z nich a z erlenek (alkohol), v odmernem valci staly kvetiny... vsichni blazni pekne zavreni v jednom pavilonu, to byly casy.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Pro velky uspech minule varky limoncella, druhy pokus

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    WRKB: jo to byla takova servirovaci porce na fotku, nicmene jsem si spis pridala moc to kureci a mirza ghasemi XD....
    WRKB
    WRKB --- ---
    GRANTORINO: Příště to dej bez tý housky, uvidíš, že nebudeš přecpaná.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VSICHNIMAME: možná pěstujeme divný lilky, většinou mají víc semínek než kupovaný
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MAR_TINA: já mám z lilku moc ráda baba ganoush. Doma se mi to nechce grilovat na ohni, opalovat na plynovem horaku taky ne (jako dobre to je, ale ten úklid je pak strasny), takže je pecu v troubě. Pachuť nemají, ale trochu jim schází ta uzena chuť.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: tady pod ten zaklad
    jako rozhodne teda ten gril budu muset poridit B-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: gril mám, takže si je při nějkaém grilování můžu zabít a pak použít.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: my delali mirza ghasemmi..
    to jsou prave rozmasirovany ogrilovany lilky s ogrilovanejma rajčatama, zaklad česnek pod to na panvi na oleji s paprikou, pepřem, kurkumou, on tam dava papriku cervenou, ale normalne to prej delaj bez toho... a do ty kase pak zamichal dve vajicka na celou tu hmotu a navrch mrsknul ty volsky oka...

    prej ty lilky muzes odvazne ogrilovat nad plynovym sporakem taky XD... ale je pak spinavej holt a na to grilovani to proste nema no...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam