• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Podzim, všechno je oranžové, jen káva a moje duše černé.
    Dýňová pomazánka, paprika hamik (podařilo se jí vypěstovat) a buchta od mámy.

    FAITH
    FAITH --- ---
    WRKB: Slovensko - byvale Horne Uhorsko, takze je to mozne :) Tie kuchyne sa vazne prelinaju.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIDORI: kapustové zelí s bramborem!
    dělala vždycky babička, jako přílohu k pečenému masu/opečené klobáse, postup zhruba tento: https://www.toprecepty.cz/recept/28231-kapusta-od-babicky/ ale u nás se nedává česnek.
    WRKB
    WRKB --- ---
    FAITH: to je maďarský recept, ne? Můj kámoš, Maďar, mi kdysi říkal, že dělají právě takovéto "kaše"/přívarky ze všeho možného.

    Jinak tu kapustu stačí třeba orestovat na másle a lehce pridusit a podávat jako přílohu.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MIDORI: delam ji jen tak jako na panvi na masle s cesnekem jako zeleninu prilohovou :-) a nebo polevka Caldo verde, ta je u nas top! https://fresh.iprima.cz/kapustova-polevka-caldo-verde
    FAITH
    FAITH --- ---
    MIDORI: kel = kapusta
    Kelový prívarok s hovädzím mäsom a pretlakom kvôli farbe
    https://dobrejedlo.pluska.sk/recepty/kelovy-privarok-hovadzim-masom-pretlakom-kvoli-farbe

    Milujem kelovy privarok s hovadzim masom, recept je nahodne najdeny. Hovadzie v nom mam radsej na kocky ako na platky.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Nevite, co by se dalo uvarit z kapusty, krome polivky a karbanantku? Zbyla mi vetsi ctvrtka
    BAAL
    BAAL --- ---
    DEVIL: rad bych, ale kdyz jsem sel kolem vcera narazil jsem na letak sorry vsechno je pryc sli jsme domu a dnes uz meli jen toto:-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BAAL: tak to sis moc nenalozil... tos mel dat este treba nakej ovocnej kosicek, chodskej kolac, indiany a puncak treba, abych videl jak to tam maj. vis co, rukavici vysrat hroudy odpalovanyho testa na vetrnik a pak vyslehat napln a cukrovou polevu...to umim ja taky. ale srat se doma s ovocnym kosickem nebo puncakem ci vetrnikem... jak rika geisha '...my ass' :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    MAR_TINA: Tak jo no:-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BAAL: tak to rozbal!
    BAAL
    BAAL --- ---
    KASUMI: Ehm ehm:-)

    WRKB
    WRKB --- ---
    LUCIASHECK: přesně
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BUNDA: Nekaž mu to, to by pak nemohl rikat, ze makosti jako fusky a nebude si to kurvit :-D
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LUCIASHECK: přesně trocha octa kostím jen prospěje a na chuť není jeho přítomost znát.
    WRKB
    WRKB --- ---
    LUCIASHECK: Možná jo, každopádně vývaru si vařím litry a mrazím si ho do foroty. Táhnu ho třeba přes noc, takže kosti jsou vyvařený jak fusky a já jsem happy.

    ILLUZE: Luciasheck dává do vývaru ocet občas a v rozumném množství.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    WRKB: Ocet v rozumnem mnozstvi to samozrejme nijak nekurvi, ocet pomuze vice narusit kosti a tudiz lepe vyvarit.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ILLUZE: nedávám ocet nikdy (ani mě to nenapadlo) ale nevařím vnitřnosti. Akorát kosti a maso.
    FAT
    FAT --- ---
    ILLUZE: Nedávám nikdy.
    WRKB
    WRKB --- ---
    ILLUZE: Osobně nedávám do vývaru nic. Maximálně tak odrostlé vršky pórku nebo zbytky cibule. Chci mít surovinu pro všestranné využití (omáčky, polévky, podlévání atd). Ocet by mi to příliš determinoval (rozuměj zkurvil) :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam