• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Německá inspirace.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba - lososvé nugety a pyré z pečené zeleniny.

    MEZZANA
    MEZZANA --- ---
    Sušenky s čokoládou a kynuté buchty s domácími povidly a makovou náplní.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hororová polívka z červené řepy, fenyklu a kozího sýru.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BAAL: Btw. my k tomu delame v troube peceny batatovy hranolky, velmi doporucuju (Gordon kasi z tehoz). A manzelku ted napadlo, ze by k tomu moh bejt dobrej kuskus.
    BAAL
    BAAL --- ---
    SAMOUT: Jo, jsou tam pro mě prozření, podobě jak minule s tím curry, pro zkušené kuchaře je to captain obvious. Že má smysl to maso udělat do hněda a nechat ho trochu se chytit na pánev. Možná se jednou ty omáčky naučím:-)) Viz tady Jamie, který to nechá chytit fakt mocně.

    Jamie's Easy Slow-cooked Beef Stew
    https://www.youtube.com/watch?v=qOIHZpKyzMs

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BAAL: Uz jsem to tu psal, a napisu to znova - Ultimate home cooking / cookery course jsou opravdu ultimatni kucharky, fakt extremne povedeny knihy. Akorat my k tomuhle jidlu nedelame tu salsu, manzelce nechutna. Whatever.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Perfect Slow-Cooked Beef | Gordon Ramsay
    http://www.youtube.com/watch?v=pCDPSRDHIyg


    Pustil jsem se do ragu podle Gordona v crockpotu.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MUTHA: diky za inspiraci. Palacinku jsem zkusil v nedeli a byla super :)
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    Kimchi palacinka buchimgae a marinovana okurka oi muchim. Tu palacinku musim jeste doladit, jak kimchi pusti stavu, tak neni krupava jak bych chtel, ale ta okurka de hned mezi oblibeny recepty

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Bramborák :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    V CrockPotu se přes noc upekla vepřová plec na slanině, česneku a cibuli, prdla jsem tam aj tu smutnou poslední nožku párku z lednice. Na cibuli a tenkých proužcích uzeného boku jsem s česnekem prohřála kapustu, cuketu a kadeřávek, vše blanšírované. Plus dýně s česnekem, tou muž opovrhuje a dělá chybu.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODA_JAHODA: Gratuluju!
    WRKB
    WRKB --- ---
    POHODA_JAHODA: ...ale vypadá to famózně...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Pomazánka z červené řepy

    POHODA_JAHODA
    POHODA_JAHODA --- ---
    POHODA_JAHODA: Tak myslim, ze na tak malej kousek, bez teplomeru, dobry:) Akorat jestli je to dobry se dozvim az odpoledne, ja maso nejim :D

    POHODA_JAHODA
    POHODA_JAHODA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Dik! Poslu vysledek zitra.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOCHANSKA_CH: ten mecoun mi uplne pripomina nejaky posezeni u more .. nice
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba. Mečoun s česnekem, pečený na citrónech s rozmarýnem. Opečené brambory, fazolové lusky, tatarka a pasta z kvaščených zelených rajčat s chilli, zázvorem a česnekem. Zweigeltrebe rosé od Kovacze, salát.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODA_JAHODA: Roastbeef bez teploměru, aspoň na položení/zavěšení do trouby, je komplikovanej. A máš fakt malej kus.
    No, zkus něco vyčíst zde:
    Roastbeef na anglický způsob: dokonale snadný a jednoduchý!
    https://www.kucharkaprodceru.cz/roastbeef-na-anglicky-zpusob/
    POHODA_JAHODA
    POHODA_JAHODA --- ---
    Jdu si pro radu, prosim. Mam tu kus hoveziho nizkeho rostence o hmotnosti pul kila (drobek, vim) a potrebuji udelat krasny roastbeef na zitra. Bohuzel svemu teplomeru moc neverim, abych mohla zkontrolovat teplotu uvnitr. Prvni zprudka opecu na panvi a hned soupnu do trouby. Na kolik stupnu a jak dlouho bych to mela pect, aby byl krasne ruzovy uvnitr? Dekuju predem za rady vseho typu, at je to co nejlepsi. Mam z toho mirne bobky. Diky!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Ble, vypadá to jako kolínka s UHO ze školní jídelny a přitom je to výborný hovězí ragú na žampionech s jednou babkou, co jsem našla u Buchlova. K tomu hrachový vrtule.
    Některý pokrmy bych neměla fotit. :)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TOREIP: nabírám si zeleninu nebo rýži nebo maso na hůlky / vidličku, trochu namočím do omáčky a dám do pusy.
    Ale já jsem divná, já jídlo nemíchám a nejraději jím každou složku zvlášt.
    TOREIP
    TOREIP --- ---
    MAR_TINA: Jak se to presne ji? Nejdriv zalejes omacku a pak pridavas uz hotovy maso?
    FAITH
    FAITH --- ---
    BAAL: Vyzera to dobre a velmi lakavo z tej fotky. Aka bola chut? Co si daval navrch?
    BAAL
    BAAL --- ---
    V te troube je to sux, priste pujdu s plamenometem delat sousedum na ulici divadlo asi:-)

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    musis mit system. das jablecnej ocet doprostred linky pres noc do nakyho hrnicku a rano hned jak se probudis, se des rozveselit zazehnutim a zflambovanim toho hrnicku. vsechny nic netusici octomilky sou na uhel. takhle opakujes tak dvakrat, az nezbydou zadny...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DEVIL: Likvidace octomilek butanem? Jaka je prumerna zivotnost baraku v kterych pusobis :-)?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BAAL: tak realne znicis tak 2mm toho masa. mam butane fuel torch a xkrat sem zkousel zatahnout stejk a i pres ususeni to vic to maso zcerna/spali nez poradne udela kurku, jako poradne roztopena panev. ten torch je dobra pomucka na creme brulee nebo likvidaci octomilek, ale na ty stejky nevim no
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam