• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Kvasek mam jenom jeden, krmim ho zitnou cz pernerkou a kdyz chci neco sladkeho nebo vylozene bily chleba, tak si odeberu a prekrmim...
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    MUTHA: Díky za inspiraci! Donutilo mě to poprvé v životě zkusit udělat kimchi a výsledek je nad mé očekávání :-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    mě pšeničný vždycky umřel, ale teď se pečlivě starám o špaldový a je s ním velká radost :-) a ten jedu taky z cz.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GENEVIEVE: jj, nápodobně u žitné :)
    ale u pšeničného to tak nějak nebylo ono
    na stranu druhou - ten potom používám na francouzské bagety, tak proto mi to možná nesedí
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ILLUZE: případně žitná celozrnná. Já svůj kvásek krmím už vlastně jenom cz, přijde mi, že mu vyhovuje nejvíc.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: chuťově důraznější je pak z žitné chlebové mouky, a když ho právě necháš přes noc v lednici a po vyndání z lednice vyndáš, nech ho odležet tak hodinu na lince - uvidíš, jak se ta chuť rozleží
    R. zase psal, že je na něj ta kyselost kvásku docela výrazná ,-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: Je fakt super, moc dobrej, kurka křupavá, vnitřek vláčnej, super chleba.

    Jen jsem možná naivně doufal v případě použití kvasu, že bude mít nakyslou chut podobně jako muj milovanej chleba z praktiky a to nemá. Nevím zda je to zdrojem kvasu? Podobně jako u spontáně kvašeného piva, že záleží kde a jaké kultury si nachytáš? Nebo je to o mouce, aby kvasnice měli co zřát a když mají hodně jednoduchých sacharidů, naopak když je tam větší množství složitých, které nezpracují tak zůstane větší hutnost?
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    ILLUZE: delal jsem i z veprove plece a taky to bylo v cajku. Podstatne mene tuku, ale suche to nebylo.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DAVE_PAGE: ty jo, jak moc nemusím prorostlé maso, podle tvých fotech bych si to fakt dala, ách...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: jsem byla napjatá, jak to dopadne ,-)

    děkuji :))

    chutná?
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    ILLUZE: Mohu poprostit recept? Třeba do zprávy :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Krkovicka ala porcheta s hromadou cesneku a fenyklu uvnitr

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ZOOEY: jo, lednice tam je, a paní ráda poradí :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ZOOEY: ja uz ztracim prehled, co je otevrene, tak jsem koukala i na eshopy;) dp Slona rada zajdu, nemam to dáeko, dik!
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    SARAJ: jasné, MS je taková spis limitovaná verze v kamenném obchode, příhodně umístěna v centru, když to není na výjezd do sapy. v tomhle srovnání. (e-shopy mi vubec nepřišly na mysl)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ZOOEY: dekuju, koukala jsem jeste na eshop chopsticks.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    SARAJ: ze sekce 'necerstvych' surovin by mohli mít základní slušnej vyber u modryho slona (nakonec mají i pastovany směsi koření do tohoto typu polivek pěkně podle druhu)). mají sušený koření typu kafrovy list a možná nakej základ cerstvejch v lednici dle situace (možná citronová tráva, posvátná bazalka). (nevybavuju si, jestli je ve vinohradský pobočce lednice))
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Já si dneska upekl kus plecka...

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Symfonie chutí ,-)
    Kuře z domácího chovu naložené ve směsi s javorovým sirupem a brambory s česnekem a chilli ❤️

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí kapsa plněná slaninou, olivami, bazalkou a sušenými rajčaty na salátu z červené čočky, koriandr k tomu pasoval.
    Polévka -hodně smetanový krém z pečených batátů, mrkve a trochy hokkaida se zázvorem. Vsyp jsou restované nudle ze slaniny a italské dušené šunky.



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam