• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Cas, kdy prechazi obdobi rajcat do obdobi dyni, je ten snad nejhorsi v roce :D.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Je to tady, období dýní.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Moje nejoblíbenější období v roce: rajčatová sklizeň!

    Letos jsem vypěstovala 24 druhů rajčat. Zakydám je oliváčem přímo od babi z Portugalska, čili domácím, Maldonská sůl a je vystaráno.

    Na tohle jednou zemřu.

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GEISHA: Takhle mi to stačí, díky. :)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GEISHA: Paráda, takhle vařím taky, taková bezezbytková kuchyně. Všechno vypadá moc dobře :). (Ty grilovaný broskve jsou velmi lákavý.)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    přidám se k otravování o recept na tohe GEISHA: a mrkvovou omáčku
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Vypadá to skvěle. Zajímaly by mě recepty na tohle GEISHA a tohle GEISHA. :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACIDQA: Ježiši, miluji tvoje fotky a kombinace.
    Akorát, že to pak chce hadr na obslintanou klávesnici.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Dnešní kačena bez foodstylingu. Strávníci byli v tenzi.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Houby v noci.

    Risotto lišky a sušená rajčata. Guláš hlíva. Špetka uzený papriky ho vystřelí do gulášovýho nebe.

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Kdyz uz jsme u zeleniny, tak predhodim svoji premieru s musakou.

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ありがとう
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SAMOUT: Jsou různý variace. Tady je jedna z nich

    Nasu Dengaku - Miso Glazed Eggplant | Pickled Plum | Easy Asian Recipes
    https://pickledplum.com/nasu-dengaku-recipe/
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NAGASAWA: Mas ten japonskej recepis i anglicky, pls?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Když je tu ta zelenina, tak jsem zrovna zkoušel podle japonskyho receptu do máslový strukturuy grilovanej lilek s glazurou z miso pasty, sezamovyho oleje, mirinu a chili kořením nanami togarashi. Funguje to.

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    pecena maslova dyne

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BEBERA: Chce to vychytat postupy a hlavně ten hrnec člověka naučí dobře používat koření - ze začátku mi to taky přišlo mdlé, pak jsem začala víc používat Harísu nebo Kayenský pepř, curry apod.
    Táhnu v tom i vepřová kolena (to tak 1-2 dny předem naložím do koření).

    GALE: Přiznám se, že na guláš to maso nezatahuji, spíše krůtí, nebo kuřecí na vývar, to koleno apod. Zkoušela jsem to, ale ten rozdíl jsem tam neviděla ,-)
    Jinak včera jsem v tom zrovna táhla 4,5 hod. hovězí na černém pivu. Výborný to bylo ,-)
    GALE
    GALE --- ---
    BEBERA: V pomalém hrnci vařím tak, že maso předem zprudka opeču. Dodá to jídlu chuť a výsledek není mdlý. Takže guláš dělám tak, že nejdřív opeču maso, vyndám, pak cibuli do tmavěhněda, přidám koření, vratim maso, podleju. Pak zavřu hrnec, zapnu n 8h a jdu spát. Práce to zabere tak 45 minut a pak nejsem potřeba. Ráno je uvařeno.
    Když jsem opečení vynechala, výsledek stál za starou bačkoru.
    Maso, které vyčuhuje nad hladinu, si ponechá opečenou kurčičku a z tekutiny pod tím je skvělá omáčka. Chuťově to leží mezi pečením a dusenym.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BEBERA: Vařím v něm vývar, dusím guláše a podobné, peču kusy masa a koláč třeba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam