• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENEVIEVE: spíš bych zkusila nějaké chutney nebo jinou pikantnost.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MAR_TINA: buď marmeládu a nebo já teď dělala klasický drobenkový koláč a bylo to super :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Máte nějaký ultimátní nápad, co s angreštem?
    Dozrává mi červený, je toho víc než na jídlo, ale ne moc. V součtu ho bude asi kilo.
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    Panenka a zelenina na grilu a pepřová omáčka.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Tohle mam rada celorocne.
    Lilek s rajcatama, zampion s kozim zerve, bylinkama a pancettou.
    Zapeceny mozzarellou.
    Chlazena zakysana smetana. Top.

    Ahoj, leto!

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    REONA: jo, na ty jsem tam taky teď dost zálibně koukala :D :D asi jsou v pořadí.
    REONA
    REONA --- ---
    KURE: Cuketka teď měl na FB (bude mít nejspíš i na webu) recept na cizrnové holandské řízky, takže předpokládám, že z jakékoliv luštěniny to bude podobné, můžeš se tam inspirovat (ano, jsou to tedy v podstatě karbanátky).
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KURE: no má smůlu, nic většího mrazák nenabídnul :D i tak je to na naše poměry dost odvaz, je z krkovičky :D Máme všichni brutus sklony k nabírání a málo pohybu, takže to rozhodně pořádný řízek je :D jinak se snažím pořád všechno různě odlehčovat a zmenšovat.
    Fazolový a jiný dělám karbanátky dost často, se salátem, jsou tu v historii aspon dvakrát :) To bylo myšlený obrazně, že je furt cpu zdravým jídlem, tak chce masťnáka :D
    KURE
    KURE --- ---
    APRILMOUSE: nechci bejt za kverulanta, ale ten řízeček (byť krásnej) není něco co bych si představoval pod pojmem pořádný řízek, ještě velkejma... :D

    A prosím prosím, jak se dělá fazolovej?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    DEVIL: já tak jednou ročně, vždycky když zapomenu, jak moc vzteklá jsem byla :D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    APRILMOUSE: klobouk dolu za medovnik... delal sem ze zavisti nekolikrat, a vzdycky to byl tezkej vomrd!
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    To tu trošku rozčísnu něčím nezdravým, ale puboš dneska slaví devatenáctiny a poručil si POŘÁDNÝ ŘÍZEK ale matko, maso, žádný fazole! :D a medovník. No cukrářka už ze mě asi nebude, nějak nemám na to estetično buňky a navíc jsem ten debilní dort během přípravy asi třikrát málem vyhodila vzteky z okna, ale jedlé to asi bude :D

    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    ACIDQA: zrovna jsem dostala spoustu tipů na stejný dotaz v co mám pořád vařit
    MEI
    MEI --- ---
    KAIAFOX: Moje oblíbené, případně salát s rýži je taky moc fajn :-)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ACIDQA: Třeba orzo salát, kombinací a chutí nekonečné množství, aneb co dům dal ;). Měli jsme včera, ale nestihla jsem vyfotit.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ja bych si dala smazak, but that’s just me.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Treska na rajcatech a kuskus. Vubec nevim, co v tech vedrech jist.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    NAGASAWA: zkus enoki v tempure, jsou bozi!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Když chceš loupačky, ale je málo času.

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Prvni pokusy s tempurou, miso ramen a krevety v panko s tsuyu omackou.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Opečený chléb s avokádem a volským okem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Vepřová kýta s fazolkami s citrónovým pepřem.

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MAR_TINA: Neskrývaná závist bezzemka 😢
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    už zrajou a dlouhou budou :)

    VALOR
    VALOR --- ---
    Pstruzi do trouby :)

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Rizioto s rajcaty a houbami.

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Ravioli plnene spenatem a riccotou, potvory.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Plněný kus krůty z CrockPotu, květák se špenátem.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Kopiruju z posty, psano jako hotentot;)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    1 tvaroh (250g)
    300 ml mleka
    Cca 2 deci smetany ke slehani
    Vanilkovy lusk
    Cukr podle chuti (moc nesladim, davam tak 3 lzice, ale tipuju, ze cca 50g je to, co hledas)
    Krupicka
    Spetka soli
    Nejaky ovoce/marmelada


    Dej do rendliku mliko a cukr s vyskrabnutym vanilkovym luskem (ten lusk tam nech taky) a pomalu prived skoro k varu - nech odstat cca 10 minut a pak vrat na plotnu, pridej 2,5 polevkovy lzice krupicky, zvys plamen, michej a uvar si proste hustou krupicovou kasi.
    Kasi nech vychladnout a vyslehej mezitim smetanu nebo svar ovoce/priprav sklenicky, kde das na dno marmeladu.

    Kdybys nedaval marmeladu, tak nakrajej nejaky ovoce, pridej citronovou stavu, lzicku cukru a svar. Pokud to nehoustne, muzes pridat trochu agaru/zelatiny.

    Vychladlou kasi jsem pak proslehala s tvarohem a opatrne s tou slehackou. A je to. Na par hodin do lednicky to chce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam